CD Changer е39 97

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528iA вече:)

CD Changer е39 97

Мнение от BoyVel » 19 Апр 2008, 11:23

Здравейте колеги! Имам Business RDS,с оригинален BMW чейнджър,и исках да попитам някой дали знае,дали може да се направи нещо като анти-вибрационно шаси,защото знаете пътищата какви са с дупки :bcry: Може ли да се направи нещо поне да не прескача??? Благодаря предварително! :help:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i '06

Мнение от noiseless » 19 Апр 2008, 14:14

И аз съм с BMW changer в багажника и до сега нито веднъж не ми е прескочило CD :shock: - дори сам бях смаян как се справя буфера му с нашите пътища, но е факт при мен.
Ако съдя по опита ми, който имам с домашните CD плеъри, без да съм сигурен дали това е така и при автомобилните, би трябвало след стандартна профилактика и почистване на лазерната оптична система да ти изчезне прескачането.
Не знам, за съжаление, как и къде могат да ти го почистят changer-а :roll:

ентусиаст
Аватар
Кара: AUDI S6

Мнение от bmwmania » 20 Апр 2008, 10:02

Мда и аз съм със оригинален чейнджър и не ми е прескочило нито един път. Колегата над мене е прав за профилактиката, ако можеш го свали и почисти ЗАДЪЛЖИТЕЛНО само със спирт за горене и нищо друго, иначе ще прекараш оптиката ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61/530XD
Мечтае да кара: на по-евтино гориво.

Re: CD Changer е39 97

Мнение от MPOWERfan » 27 Май 2013, 19:10

Моят прескача доволно дори и при не толко големи неравности. :evil:
Ако му пусна едно почистващо CD дали няма да се пооправи ако се дължи на замърсяване?
E36/E39/E39/E46/E39/E61/E87/61

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 27 Май 2013, 19:45

Има значение и с какви джанти си, дали ти са напомпани много гумите...Все пак е добре да провериш и дали ти е стегнат добре самия чейнджър. В началото като си взех моята кола, направо не можеше да се слуша от прекъсване по дупките.
Малко по български, но моя чейнджър го закрепих допълнително с още една ламаринка към основата защото ми се стори че мн играе. Стана много по здраво и сега ми прескача много рядко.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от MPOWERfan » 27 Май 2013, 23:05

Ivo_Borisov написа:Има значение и с какви джанти си, дали ти са напомпани много гумите...Все пак е добре да провериш и дали ти е стегнат добре самия чейнджър. В началото като си взех моята кола, направо не можеше да се слуша от прекъсване по дупките.
Малко по български, но моя чейнджър го закрепих допълнително с още една ламаринка към основата защото ми се стори че мн играе. Стана много по здраво и сега ми прескача много рядко.

И аз си го мислех тоя момент с джантите защтото съм на 19" и 35 гуми но чак такова значение да има,знам ли.А иначе аз вчера го сложих,че стария не работеше така си взех колата и го закрепих стандартно. :dunno:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от MPOWERfan » 29 Май 2013, 19:19

niki81vd написа:CD Changer - а има значение как е монтиран. Има едни шини - палци, които се настройват за хоризонтален и вертикален мотаж.
Действието на тези шини е следното:
Самата механика е окачена на четири тампона (по два от всяка страна). Тампоните са нещо като гумен балон, пълен с някаква пяна или силикон, действието им е като амортисьорите на окачването.
Въпросните шини, са свързани с механиката посредством пружини.
Ако CD Changer-а е монтиран вертикално, а настройката е за хоризонтално, механиката ляга долу на твърдо, тоест пружините са отпуснати и не поемат тежестта на механиката.

Започни от това, след което огледай захващането на стойката, почисти си CD Changer-а , все пак точно до него са отдушниците и циркулира доста въздух - респективно прах.

Благодаря за отговора колега знаех,че тези палци играят някавка роля но не бях сигурен каква точно.Бяхме разглабяли стария чейнджър и видях тампониите вътре и ми стана странно,че сега прескача чак толкова много,като го взех имаше две шини монтирани на него явно е бил хоризонтално монтиран а при мен е вертикално.Сега ще пробвам. :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от MPOWERfan » 29 Май 2013, 22:13

MPOWERfan написа:
niki81vd написа:CD Changer - а има значение как е монтиран. Има едни шини - палци, които се настройват за хоризонтален и вертикален мотаж.
Действието на тези шини е следното:
Самата механика е окачена на четири тампона (по два от всяка страна). Тампоните са нещо като гумен балон, пълен с някаква пяна или силикон, действието им е като амортисьорите на окачването.
Въпросните шини, са свързани с механиката посредством пружини.
Ако CD Changer-а е монтиран вертикално, а настройката е за хоризонтално, механиката ляга долу на твърдо, тоест пружините са отпуснати и не поемат тежестта на механиката.

Започни от това, след което огледай захващането на стойката, почисти си CD Changer-а , все пак точно до него са отдушниците и циркулира доста въздух - респективно прах.

Благодаря за отговора колега знаех,че тези палци играят някавка роля но не бях сигурен каква точно.Бяхме разглабяли стария чейнджър и видях тампониите вътре и ми стана странно,че сега прескача чак толкова много,като го взех имаше две шини монтирани на него явно е бил хоризонтално монтиран а при мен е вертикално.Сега ще пробвам. :yes:

Бутнах палчетата да работи в вертикално положение и всичко е ОК сега тествах. :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от MPOWERfan » 29 Май 2013, 22:42

Не знам дали си въобразявам но имам чувството,че през чейнджъра свири по-добре от колко през RDS-a.

Назад към E39