CD Changer е39 97
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- BoyVel
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528iA вече:)
CD Changer е39 97
Здравейте колеги! Имам Business RDS,с оригинален BMW чейнджър,и исках да попитам някой дали знае,дали може да се направи нещо като анти-вибрационно шаси,защото знаете пътищата какви са с дупки
Може ли да се направи нещо поне да не прескача??? Благодаря предварително! 
Може ли да се направи нещо поне да не прескача??? Благодаря предварително! 
- noiseless
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i '06
И аз съм с BMW changer в багажника и до сега нито веднъж не ми е прескочило CD
- дори сам бях смаян как се справя буфера му с нашите пътища, но е факт при мен.
Ако съдя по опита ми, който имам с домашните CD плеъри, без да съм сигурен дали това е така и при автомобилните, би трябвало след стандартна профилактика и почистване на лазерната оптична система да ти изчезне прескачането.
Не знам, за съжаление, как и къде могат да ти го почистят changer-а
Ако съдя по опита ми, който имам с домашните CD плеъри, без да съм сигурен дали това е така и при автомобилните, би трябвало след стандартна профилактика и почистване на лазерната оптична система да ти изчезне прескачането.
Не знам, за съжаление, как и къде могат да ти го почистят changer-а
- MPOWERfan
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61/530XD
- Мечтае да кара: на по-евтино гориво.
Re: CD Changer е39 97
Моят прескача доволно дори и при не толко големи неравности.
Ако му пусна едно почистващо CD дали няма да се пооправи ако се дължи на замърсяване?
Ако му пусна едно почистващо CD дали няма да се пооправи ако се дължи на замърсяване?
E36/E39/E39/E46/E39/E61/E87/61
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Има значение и с какви джанти си, дали ти са напомпани много гумите...Все пак е добре да провериш и дали ти е стегнат добре самия чейнджър. В началото като си взех моята кола, направо не можеше да се слуша от прекъсване по дупките.
Малко по български, но моя чейнджър го закрепих допълнително с още една ламаринка към основата защото ми се стори че мн играе. Стана много по здраво и сега ми прескача много рядко.
Малко по български, но моя чейнджър го закрепих допълнително с още една ламаринка към основата защото ми се стори че мн играе. Стана много по здраво и сега ми прескача много рядко.

- MPOWERfan
- младши ентусиаст
-
Ivo_Borisov написа:Има значение и с какви джанти си, дали ти са напомпани много гумите...Все пак е добре да провериш и дали ти е стегнат добре самия чейнджър. В началото като си взех моята кола, направо не можеше да се слуша от прекъсване по дупките.
И аз си го мислех тоя момент с джантите защтото съм на 19" и 35 гуми но чак такова значение да има,знам ли.А иначе аз вчера го сложих,че стария не работеше така си взех колата и го закрепих стандартно.

- MPOWERfan
- младши ентусиаст
-
niki81vd написа:CD Changer - а има значение как е монтиран. Има едни шини - палци, които се настройват за хоризонтален и вертикален мотаж.
Действието на тези шини е следното:
Самата механика е окачена на четири тампона (по два от всяка страна). Тампоните са нещо като гумен балон, пълен с някаква пяна или силикон, действието им е като амортисьорите на окачването.
Въпросните шини, са свързани с механиката посредством пружини.
Ако CD Changer-а е монтиран вертикално, а настройката е за хоризонтално, механиката ляга долу на твърдо, тоест пружините са отпуснати и не поемат тежестта на механиката.
Започни от това, след което огледай захващането на стойката, почисти си CD Changer-а , все пак точно до него са отдушниците и циркулира доста въздух - респективно прах.
Благодаря за отговора колега знаех,че тези палци играят някавка роля но не бях сигурен каква точно.Бяхме разглабяли стария чейнджър и видях тампониите вътре и ми стана странно,че сега прескача чак толкова много,като го взех имаше две шини монтирани на него явно е бил хоризонтално монтиран а при мен е вертикално.Сега ще пробвам.
- MPOWERfan
- младши ентусиаст
-
MPOWERfan написа:niki81vd написа:CD Changer - а има значение как е монтиран. Има едни шини - палци, които се настройват за хоризонтален и вертикален мотаж.
Действието на тези шини е следното:
Самата механика е окачена на четири тампона (по два от всяка страна). Тампоните са нещо като гумен балон, пълен с някаква пяна или силикон, действието им е като амортисьорите на окачването.
Въпросните шини, са свързани с механиката посредством пружини.
Ако CD Changer-а е монтиран вертикално, а настройката е за хоризонтално, механиката ляга долу на твърдо, тоест пружините са отпуснати и не поемат тежестта на механиката.
Започни от това, след което огледай захващането на стойката, почисти си CD Changer-а , все пак точно до него са отдушниците и циркулира доста въздух - респективно прах.
Благодаря за отговора колега знаех,че тези палци играят някавка роля но не бях сигурен каква точно.Бяхме разглабяли стария чейнджър и видях тампониите вътре и ми стана странно,че сега прескача чак толкова много,като го взех имаше две шини монтирани на него явно е бил хоризонтално монтиран а при мен е вертикално.Сега ще пробвам.
Бутнах палчетата да работи в вертикално положение и всичко е ОК сега тествах.
- MPOWERfan
- младши ентусиаст
-
Не знам дали си въобразявам но имам чувството,че през чейнджъра свири по-добре от колко през RDS-a.
9 мнения
• Страница 1 от 1