На каква част от заплатата си се осигурявате?
Модератор: Общи модератори
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Re: На каква част от заплатата си се осигурявате?
Аз не съм се осигурявал само на първата ми работа, но тогава бях непълнолетен. Законно дори нямаше как да си изкарам документи, за да работя точно това. Получавах добри пари, но и работата си беше тежка, така че смея да кажа си ги изработвах. По-малък надник нямаше да отговаря адекватно на заработеното. Ако ми предложат обаче варианта да избирам, признавам, вероятно ще избера повечето пари. Като знам сега какви са годините за стаж и пенсиониране... и че тенденцията е да скачат още и още... вероятно няма да доживея да се пенсионирам. Дори и да успея, пенсията ще е минимална, т.е. хляб и сол. Ако не развия добър бизнес или нямам имущество, което да отдавам под наем... ще се работи до гроб.

- xela
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше: E39 -540 iA, E34 - 525 TDS
- Мечтае да кара: E30 - M3
masimo написа:...
Щом това не си разбрал, въобще не се занимавай с осигуровки и данъци... добре ти е така.
Но все пак ще се опитам да ти го обясня: Дървото, това си ти. Плода, е резултата от твоите действия. Останалото мисля, че е ясно?
- masimo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530i
xela написа:masimo написа:...
Щом това не си разбрал, въобще не се занимавай с осигуровки и данъци... добре ти е така.
Но все пак ще се опитам да ти го обясня: Дървото, това си ти. Плода, е резултата от твоите действия. Останалото мисля, че е ясно?
Незнам колко ми е добре така, може и ти не си ме разбрал, осигурявам се на 100% от работната си заплата.
Но, да разбирам те. Щом мисля за спестяване от данъци съм лош, а в България трябва да има само добри хора. Всичко е чудесно и съм съгласен с теб, надявам се само и тези на жълти павета да мислят като теб за собствените си действия.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
drago_pavlov написа:acho.rs написа:И ако наишите данъци хранят само циганите , то тогава кой плаща на 2 000 000 старци , пенсиите , на децата образованието и тн
Не ми се влиза в полемики рано сутрин, затова само ще ти кажа, че пенсиите на старците са заработени с 30-40 години стаж (като изключим ченгесари, военни и други кърлежи в обществото), а смръдливия бай Мангау с какво си е заслужил 10-те вида помощи, които получава???
Тук грешиш. За съжаление , пенсионните фондове отдавна са източени , не само в БГ а и в целия ЕС и това което на 100% мога да ти кажа е че в момента работещите плащат пенсиите на пенсионерите . Такова нещо като - аз съм на 65 и от 40 години са ми събирали пари в касичка - НЯМА . Заради застаряващото население , това е проблем в почти всички развити страни и заради това възрастовата граница постоянно скача .
Та неплащането на данъци, всъщност е особено тежко престъпление и не случайно (в Америка например) те гонят повече от колкото ако си убил човек . БГ ест. е друга бира . Тук желание за справяне с тоя проблем , няма

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
acho.rs написа:drago_pavlov написа:acho.rs написа:И ако наишите данъци хранят само циганите , то тогава кой плаща на 2 000 000 старци , пенсиите , на децата образованието и тн
Не ми се влиза в полемики рано сутрин, затова само ще ти кажа, че пенсиите на старците са заработени с 30-40 години стаж (като изключим ченгесари, военни и други кърлежи в обществото), а смръдливия бай Мангау с какво си е заслужил 10-те вида помощи, които получава???
Тук грешиш. За съжаление , пенсионните фондове отдавна са източени , не само в БГ а и в целия ЕС и това което на 100% мога да ти кажа е че в момента работещите плащат пенсиите на пенсионерите . Такова нещо като - аз съм на 65 и от 40 години са ми събирали пари в касичка - НЯМА . Заради застаряващото население , това е проблем в почти всички развити страни и заради това възрастовата граница постоянно скача .
Та неплащането на данъци, всъщност е особено тежко престъпление и не случайно (в Америка например) те гонят повече от колкото ако си убил човек . БГ ест. е друга бира . Тук желание за справяне с тоя проблем , няма
Не си ме разбрал правилно - не съм си и помислял, че някъде държат на склад парите на пенсионерите дето са им ги отдържали 40 години.
Имах предвид, че тия пенсионери са работили 30-40 години и са заслужили да получават това което ми отдържат от заплатата, че даже и повече.
А бай мангаУ с нищо не е заслужил това, което получава. И това което получава излиза от моя джоб - е това ме дразни страшно много и ме кара да съжалявам за всяка една стотинка, която съм внесъл в тая шиб@на държавна хазна...
А за Америка сериозно си се объркал - за убийство лежиш доживот или инжекция, а за данъци лежиш 3 до 6 месеца и си аут

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.