Конкурс за външен вид - БМВ Събор 2013
Модератор: Общи модератори
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Re: Конкурс за външен вид - БМВ Събор 2013
Проблема беше,че в E60 нямаше достатъчно конкуренция!Алпината с толкова надписи беше за клас тунинг,а не за стоковица,пък било и то Алпина! 

- POL_Starshi
- Матрицата на SuPeR_FLY
-
- Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
- Мечтае да кара: и да е жив и здрав!
dr.peshev написа:Проблема беше,че в E60 нямаше достатъчно конкуренция!Алпината с толкова надписи беше за клас тунинг,а не за стоковица,пък било и то Алпина!
Викаш няма конкуренция! Ми следващия път ще снимам кола на конкурса с протрита топка на скоростен лост до пластмаса и с гръмнал бег, вързан с канап на възел!
<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
413/425shumisho написа:Littlerock, твоите коментари в цялата тема са си супер точни и на място.
Не мога да кажа същото и за колегата DAEL, който нагнети обстановката в темата...
А на пича с уникалната Алпина... Човек, нищо против теб. Евала на хора като теб, показващи ни отблизо такива красоти. Номер 413 от 450 ако добре си спомням

Какъв тунинг бре, колега, да не си 6 волтов случайно???dr.peshev написа:Проблема беше,че в E60 нямаше достатъчно конкуренция!Алпината с толкова надписи беше за клас тунинг,а не за стоковица,пък било и то Алпина!

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю

- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Какъв тунинг бре, колега, да не си 6 волтов случайно???[/quote]dr.peshev написа:Проблема беше,че в E60 нямаше достатъчно конкуренция!Алпината с толкова надписи беше за клас тунинг,а не за стоковица,пък било и то Алпина!
1-Кое не е вярно:"Проблема беше,че в E60 нямаше достатъчно конкуренция!"?!?Колко бяхте на конкурса Е60?

2-Не мисля ,че коли накичени с рекламни надписи извън BMW AG са стокови,но това си е лично мнение и не искам да задължавам никого с него!Алпината беше за първо място при тази конкуренця!

Последна промяна dr.peshev на 26 Май 2013, 22:09, променена общо 1 път
- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Наистина всеки си обича автомобила и му е болно, когато не печели. Ама вие почнахте вече ....бетер малките деца....
според мен трябва конкурсния лист да бъде коригиран доста и да бъдат изтъкнати по важни елементи и детайли, които са важни и трудни за запазване като оригинални, за да има точно и достойно оценяване във всяко едно отношение

dr.peshev написа:Какъв тунинг бре, колега, да не си 6 волтов случайно???dr.peshev написа:Проблема беше,че в E60 нямаше достатъчно конкуренция!Алпината с толкова надписи беше за клас тунинг,а не за стоковица,пък било и то Алпина!
1-Кое не е вярно:"Проблема беше,че в E60 нямаше достатъчно конкуренция!"?!?Колко бяхте на конкурса Е60?![]()
2-Не мисля ,че коли накичени с рекламни надписи извън BMW AG са стокови,но това си е лично мнение и не искам да задължавам никого с него!Алпината беше за първо място при тази конкуренця!
Едвам се сдържах да не ти сипя зверски...
Би ли ми обяснил, какво общо има с конкурса на събора, това че някъде си може да има по-добра е60-тка

- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
Момчета, успокойте топката.Следващото заключване на темата ще е последно.
- weedminer
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Печка
- Детайли за колата: Малка печка
На мен ми е интересно в Е39, как и защо бе класиран Иво на 2ро място. Може би ще има снимани листовете на 2те коли?
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
Борис_Малинов написа:Идеи и доброволци ще имаТук темата се поизчерпа вече, предстои и някой друг БМВ фест, там също ще има конкурси.
![]()
Надявам се това да се случи, защото всеки път хората не стигат и един човек трябва да свърши няколко неща, за пример ще дам хората от конкурсите, първо 4 -часа редяха коли на паркинага и входовете, после тичаха да оцяняват колите ,че не остана време...
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- Ex3eMm1_318is
- Потребител
-
- Кара: 318 is coupe
- Мечтае да кара: 318 is coupe + turbo :P
колеги !!! чета чета и в крайна сметка реших да драсна и аз някои ред честито на печелившите! Аз си купих преди 5 години напълно стокова е36 купе 318ис със стандартния си сив салон оранжевите мигачи със джанти бирени капачки да с двузонов климатик ел. прозорци и централно
хахаха ! Да си дойдем на думата имам 5 удара на колата все челни но уви не мога да я тотализиръм ! та мисалта ми е купувам и само нови части пребоядисах я черна база лак смених и фаровете с лупи и сложих ейнджал щото повече ми харесва как свети от орегинално вградения в фара сложих и бяла оптика на мигачите и стоповете ксенон навсякаде каси далги халогени джанти Borbet RST18 праснати с цвета на колата а бордът бял вътре интерйорът изцяло подменен с рекаро кожа + плат в средата корите и колонките сменени кожени волан от обикновен на трилъчев SRS всички копчета + километраж + управление клима сменени диодни абе с две думи набил съм пари за m-power дотук с всички удари и сега когато съм я направил тека както на мен ми харесва и се кефя супер много как хората като я видят се обръщат ахкат снимат бутат се и викат глей глей каква е наточена е това ме радва а голяма работа че не съм участвал в конкурса и не съм взел някаква награда важно е че на хората им харесва това което сам направил по нея въпреки че е с стоковия пакет на ис смисъл брони и лаисни не че не съм имал възможност да я направя м-ка външно просто по натам си купя м-ка и ис-ката ще я оставя на жената
ето ви два линка с снимки на колата преди 3 месеца преди събора и напудрена за събора
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater
а ето я и на събора
ето това ме радва как хората и се кефят и я снимат а не някакви си награди или че не са дооценили колата вкусове всякъкви
прави я на теб да ти харесва и на хората също
тва е моето мнение дано не съм обидил никои а ако съм извинете ме !!!

а ето я и на събора
ето това ме радва как хората и се кефят и я снимат а не някакви си награди или че не са дооценили колата вкусове всякъкви
прави я на теб да ти харесва и на хората също

- Martuc1
- Потребител
-
- Кара: Е39 530d & CL605
В секцията е39 стана
Дано се променят конторлните листа, оценяването и някои други суб фактори с времето. И нека инфото от ВИН номера да седи заедно с конторлния лист при огледа, за да не се правят дразнещи собственика коментари кое е добавяно, неоригинално и тн. 
Пожелавам на всички бъдещи участници успех
Аз мисля да пропусна занапред, освен ако не хвана дебелата химикалка 

Пожелавам на всички бъдещи участници успех

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Миналата година в Е60 също имаше двама участника и колите бяха...Знам, защото аз ги оценявах тогава и тази година Алпината напълно си заслужаваше приза, ако ще и боята и да не се вижда от надписи. Друг е въпроса, че ако ще има достатъчен брой коли с одобрени от BMW тунинг фирми, като Hamann, Alpina, Zender и т.н би следвало да са в отделен клас, но в случая с Е60 , където беше само една бройка, просто не виждам какво роптаят другите участници.
Точкуването е само малка част от оценката на един автомобил, голямата част е преценката на оценяващия. Две коли с М-пакет, ако са равностойни по точки, но едната е с китайски М-пакет, а другата е с оригинален (бил той и слаган допълнително), е естествено оригиналния да спечели, кола с афтър маркет навигация също би следвало да е след кола с оригинална навигация и т.н. Сухата оценка само по събрани точки винаги би водила до спорове, защото самото точкуване няма как да е еднозначно за всички модели.
Миналата година нямаше недоволни, защото колите се оценяваха от модераторите по секции и хората си знаеха какво точно и къде да гледат в съответния модел.
Точкуването е само малка част от оценката на един автомобил, голямата част е преценката на оценяващия. Две коли с М-пакет, ако са равностойни по точки, но едната е с китайски М-пакет, а другата е с оригинален (бил той и слаган допълнително), е естествено оригиналния да спечели, кола с афтър маркет навигация също би следвало да е след кола с оригинална навигация и т.н. Сухата оценка само по събрани точки винаги би водила до спорове, защото самото точкуване няма как да е еднозначно за всички модели.
Миналата година нямаше недоволни, защото колите се оценяваха от модераторите по секции и хората си знаеха какво точно и къде да гледат в съответния модел.
- Ivo Georgiev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 5er-Reihe
Здравейте,
Нямах намерение да пиша тук, защото за мен класирането в конкурса не е от съществено значение, но според много хора подреждането в е39 е несправедливо. Доста се коментира на събора, по срещите, тук и във фейсбук. Моята кола е класираната на второ място в клас е39. При оценяването на колата не ми дадоха максималния брой точки единствено за нарушено покритие на боята (поради дребни точки от камъчета по предния капак). На мен също ми е много интересно да видя конкурсните листа на останалите, но не се надявам това да се случи. Благодаря на спечелилия I.Voykov, който лично ме поздрави за колата преди награждаването. Интересно ми е с какво неговата кола събра поввече точки. Оценяващите много държаха фаровете да са оригинал. Може би аз съм единствения от участниците, който си е купил нови оригинални фарове за е39-ката. На победителя фаровете или поне стъклата бяха китайски. Предната броня съм готов да се хвана на бас, че не е оригинална. Накрайника на ауспуха е YED. Все неща, за които трябва да се отнемат точки. От там нататък в повече моята кола има - м пакет (спечелилата има само джанти от пакета и споменатата броня, а моите са оригинални от М5), черният таван, корите и табло обшити с кожа също носят точки, а другата кола ги няма. Огледалата ми от М5, фабрично потъмнените стъкла и други редки неща по колата ми не носят точки, защото не са включени в конкурсния лист, но би трябвало да дадат отражение в индивидуалната оценка.
Малко пояснене и относно спор в темата по-горе. За информация на оценяващите - дизеловите е39 с м пакет излизат от завода без накрайник на ауспуха - както те се изразиха с клюн насочен надолу. Разликата от стандартните генерации е, че е леко закривен надясно за да пасне на дифузьора на бронята. Също и по време на оценяването на колата ми казаха, че лайсните с М бадж на вратите не били оригинал. Още тогава им предложих да сваля една от тях за да видят БМВ парт номера й.
Благодаря за отделеното време. Благодаря и на всички, който взеха отношение. Този пост е заради тях. Колата си я правя за собствено удоволствие. Сигурен съм, че има много неща да подобрявам и съществуват много по-хубави представители на е39 от нея, но не ги видях сред участващите.
Поздрави!
Нямах намерение да пиша тук, защото за мен класирането в конкурса не е от съществено значение, но според много хора подреждането в е39 е несправедливо. Доста се коментира на събора, по срещите, тук и във фейсбук. Моята кола е класираната на второ място в клас е39. При оценяването на колата не ми дадоха максималния брой точки единствено за нарушено покритие на боята (поради дребни точки от камъчета по предния капак). На мен също ми е много интересно да видя конкурсните листа на останалите, но не се надявам това да се случи. Благодаря на спечелилия I.Voykov, който лично ме поздрави за колата преди награждаването. Интересно ми е с какво неговата кола събра поввече точки. Оценяващите много държаха фаровете да са оригинал. Може би аз съм единствения от участниците, който си е купил нови оригинални фарове за е39-ката. На победителя фаровете или поне стъклата бяха китайски. Предната броня съм готов да се хвана на бас, че не е оригинална. Накрайника на ауспуха е YED. Все неща, за които трябва да се отнемат точки. От там нататък в повече моята кола има - м пакет (спечелилата има само джанти от пакета и споменатата броня, а моите са оригинални от М5), черният таван, корите и табло обшити с кожа също носят точки, а другата кола ги няма. Огледалата ми от М5, фабрично потъмнените стъкла и други редки неща по колата ми не носят точки, защото не са включени в конкурсния лист, но би трябвало да дадат отражение в индивидуалната оценка.
Малко пояснене и относно спор в темата по-горе. За информация на оценяващите - дизеловите е39 с м пакет излизат от завода без накрайник на ауспуха - както те се изразиха с клюн насочен надолу. Разликата от стандартните генерации е, че е леко закривен надясно за да пасне на дифузьора на бронята. Също и по време на оценяването на колата ми казаха, че лайсните с М бадж на вратите не били оригинал. Още тогава им предложих да сваля една от тях за да видят БМВ парт номера й.
Благодаря за отделеното време. Благодаря и на всички, който взеха отношение. Този пост е заради тях. Колата си я правя за собствено удоволствие. Сигурен съм, че има много неща да подобрявам и съществуват много по-хубави представители на е39 от нея, но не ги видях сред участващите.
Поздрави!
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Ще има ли снимки на наградените коли и защо не на такива които не са наградени?