Проблем ПОМАГАЙТЕ!!!

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем ПОМАГАЙТЕ!!!

Мнение от BMW 2.5 24V » 21 Окт 2008, 10:11

Имам Е46 320 дизел 150 коня 2002г.
Проблема е следния:
Когато запаля колата независимо топла или студена и като тръгна първите 500м пуши много яко бяло отзад и мерише на масло и аз си мисля че е турбо но идва другата изненада
след тези около 500м. или 5мин зависи спира всякакъв пушек и не изкарва нищо отзад все едно е бензинова а за вървенето да не говорим пълен самолет
еее кажете ми според вас какво е това и другото което ме притеснява е че за 2000км. е загубила масло от макса на пръчката до минимума което незнам колко е може би 500г.
кажете моля ви какво може да е за да го оправям че не издържам така като тръгна и правя димна завеса зад мен ама мамка му защо после всичко изчезва все едно няма никакви проблеми :roll:
Изображение

Аватар
Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD

Мнение от V-max » 21 Окт 2008, 12:31

изгоряла подгревна свещ , ако има връзка с външната температура - тоест на по-студено на пуши повече време ... Предполагам и оборотомера играе сутрин на първо палене , другият вариант е да са дюзите.... Важно е на време да видиш какво е , че заминават и буталца от небрежност ;) Започни с една диагностика , това важи за всички които си мислят , че с една тема тук ще се оправи проблема...

Потребител
Аватар

......

Мнение от BMW 2.5 24V » 21 Окт 2008, 13:14

мерси колега вярно играят оборотите сутрин може да е свещ а може и дюза това ще е най-добрият вариант
а може ли да ми препоръчаш къде да отида за такава диагностика и да ми кажат с точност че повечето са едни разбирачи.....
Благодаря предварително
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от plamen_hh » 21 Окт 2008, 22:11

Какво е общото с маслото само неразбрах :shock:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: back to diesel(Ld)

Мнение от motor » 21 Окт 2008, 23:56

Ако тече от турбото, то ще се промине съвсем скоро. Ако е дюза отмива масления слой на цилиндъра, за подгревна свещ още не е толкова студено сутрин но не се изключва. Неподходящо масло, начален проблем с масметъра, хвърлям боба................................
За диагностика отиди в някой дизел център или сипи дезолит-к от дарукар.
БЯЛ ЛЯП И КОЛАТА ПО ИНЕРЦИЯ(НА ГАС)

Turbo Pilot
Аватар
Кара: X5 F15 m50d,E30 TURBO
Мечтае да кара: Това което си карам

Re: ......

Мнение от Cobra » 22 Окт 2008, 0:26

BMW 2.5 24V написа:мерси колега вярно играят оборотите сутрин може да е свещ а може и дюза това ще е най-добрият вариант
а може ли да ми препоръчаш къде да отида за такава диагностика и да ми кажат с точност че повечето са едни разбирачи.....
Благодаря предварително

Може,може да ти каже..... ;)
Или не ми знаеп номера :?: :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Проблем ПОМАГАЙТЕ!!!

Мнение от evo_9 » 26 Май 2013, 22:05

Колега извинявам се че пиша в доста стара тема,но.........имам същите главоболия,ама абсолютно 1:1,когато си и скимне прави едни бели димни кълбета отзад и мирише яко на масло, все едно си пуснал военна димка,направо срамна работа иде ми да потъна в седалката ! И съответно само след известно време все едно нищо не е било,поведението и е абсолютно перфектно,върви си супер доволно,не притриса не мени обороти,маслото по същия начин взе да чезне като се има предвид че преди не близваше,и след това нищо абсолютно нищо! Само да отбележа че мойта е Е39 525д.Гледам че не си споделил при теб как се развиха нещата ? Кое беше мизерията,интересувам се защото тука в Пловдив масово са едни пишман самоуки майсторчета че като се сетя колко ще ме мотаят направо лошо ми става ! Мислех в БМВ да ида но там почти сигурно ще искат да ми сменят мотора :mhihi: затова ще съм благодарен да ми дадеш насока от къде да се почне и да няма ремонти по метода на изключването и ходене по мъките !

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 26 Май 2013, 22:18

Залагам на тръгнала си турбина.
Si non confectus, non reficiat.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от evo_9 » 26 Май 2013, 22:44

Ще се радвам да споделиш защо мислиш така ! Между другото само да вметна че около едната дюза има следи от омасляване или по точно онафтяване !

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ 535д-06г;

Мнение от KARAIVANOV » 27 Май 2013, 22:38

и аз го имам тоя проблем колега,турбото ми е чисто ново,дюзите са след основен ремонт в НН бош сервиз,и няма оправяне тая коа,само като е студена тогава пуши.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 27 Май 2013, 22:58

Преди всичко трябва да е сигурно от нафтата ли пуши или е масло.
При заминаваща турбина като се спре двигателя натича масло в колекторите и в интейка .При първоначално палене на студен мотор пуши докато не го изпари тоя остатък.Ако кадежа е от масло - турбото е най добре да се диагностицира в сервиз .Пушеците могат да се появят и при яка стъпка и на загрял мотор или при задържане във високи обороти.При дизела е малко опасничко в такава ситуация че имаше няколко случая на тотализиране мотори из форума от такъв проблем.
Ново турбо какво значи ? Чисто ново от магазина или рециклаж ?
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от evo_9 » 28 Май 2013, 23:51

Правих диагностика на всичко ! Компресия ОК,дюзи Ок,Турбината обаче е за ремонт,вихровите клапи(пеперудите)правят аномалий заедно със серво клапана който ги управлява,следствие на това на моменти явно не затварят на пълно.От там не достатъчна вентилация и повишено налягане,поне така ми обясниха майсторите.А самата пушилка идва от това че турбото хвърля масло през ЕГР-а и от там директно през смукателя в клапаните.Днес свалях целия колектор да видя в какво състояние са пеперудите,луфт в осите абсолютно никакъв нямаше,но не ми се говори какви лайна излезоха от там ! След 6 часа труд и безброй препарати,струи на автомивката и издухване с нагнетен въздух, сега колектора и ЕГР клапана са почти като нови ! Утре ще се види и на самата турбина какво точно и е положението.

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 28 Май 2013, 23:56

Ако има луфтове в оста - по-добре я рециклирай. Ще стане като нова.
Si non confectus, non reficiat.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от evo_9 » 29 Май 2013, 0:11

При мен в интерес на истината при паленето като е студена пушек няма,само като я настъпя тогава го прави,и то за известно време и после спира.Турбината ми явно е заминала защото в сервиза я погледнаха и казаха че оста има луфт,а и в самите тръби има масло ! За нова сили нямам но виж за рециклиране по става а и друг вариант няма !

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от evo_9 » 29 Май 2013, 0:13

Знам че е относително но някой може ли да ми каже горе долу колко излиза едно рециклиране че идея си нямам и е възможно да ме врътнат нещо !

Следваща

Назад към E46