Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
Да наистина... темата се превърна в селска седянка. Нека се върнем пак към съществото на темата
Темата не е за дускусии кой какви коли имал, продавал, да си предлагаме колите, да говориме общи приказки за тези работи си има ЛС. Не е нужно модераторите през две страници да го припомнят. 
Мисля, че някой хора прекалиха и ако получат лични предупреждения няма да е прекалено.
Темата макар за по-старите потребители да не е много полезна, за много от новите колеги и тези които са кандидати да станат от клуба е доста полезна, и във вида в който е замислена имат място да се отговори на всичките им въпроси и колебания.

Мисля, че някой хора прекалиха и ако получат лични предупреждения няма да е прекалено.
Темата макар за по-старите потребители да не е много полезна, за много от новите колеги и тези които са кандидати да станат от клуба е доста полезна, и във вида в който е замислена имат място да се отговори на всичките им въпроси и колебания.

- miroslav_r
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330i 03` ръчка
- Мечтае да кара: вече го кара
Bavarcho написа:Да наистина... темата се превърна в селска седянка. Нека се върнем пак към съществото на тематаТемата не е за дускусии кой какви коли имал, продавал, да си предлагаме колите, да говориме общи приказки за тези работи си има ЛС. Не е нужно модераторите през две страници да го припомнят.

- SnakePliskin
- Потребител
-
Здравейте на всички от форума. Реших и аз да се присъединя към клуба на собствениците на БМВ. Спрял съм се на това. http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=320xnx Ще ходя да я огледам тези дни. Четох доста из форума какво да гледам при избора. Искам и вашето мнение за автомобила.
- nasko8411
- Потребител
-
- Кара: е46 320i, Opel Frontera 2.2 DTI
здрасти колеги, в събота обиколих почти всички автокъщи в пловдив за е46 320д и всичките мнооого зле, коя за накладки, друга пуши каро варбург, неработещи климатици, последно карах ето тази /писна ми от дизели/
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... s&slink=32
и много ме накефи как върви, ако някои я е гледал искам да му чуя мнението

- ZealoT
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 330i
ZealoT написа:Здравейте колеги,
да си дойдем на темата - решил съм отново да се върна в отбора на избралите правилния автомобил.
Преди 10 години имах Е36 320 150 кончета.
След като ми я откраднаха смених голф, сценик, ксантия, Ц4, дори сега имам Волекс, но е крайно време отново да карам Кола.
Спрял съм се на Е46 но както се казва като ще е гарга да е рошава и затова държа на 330 бензин, автоматик, по възможност седанче че съм вече семеен, след фейслифта, с голямата навигация - абе с една дума големи претенции![]()
от месец пак съм се зачел тук и така като гледам основните недостатъци от които се оплакват собствениците на такъв Автомобил са водна помпа и двата датчика за температурата.
Положителните черти на колата са ми ясни, но се чудя други слаби места или неща на които да обърна внимание при огледа. Че вече трети месец не мога да си харесам кола - а май сега има една която ми харесва.
Всеки съвет който получа от собственици на 330i ще бъде добре дошъл за "новобранец" като мен!
няма ли тук собственици на 330i които да дадат инфо?
2 Hard 4 You
Здравейте, колеги моля за някакви мнения относно тази обява http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=32ezbw
Благодаря предварително !
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
nasko8411 написа:здрасти колеги, в събота обиколих почти всички автокъщи в пловдив за е46 320д и всичките мнооого зле, коя за накладки, друга пуши каро варбург, неработещи климатици, последно карах ето тази /писна ми от дизели/
Колега, предни накладки са 60 лева, задни пак толкова?!?
За 99ти набор е на малко км

Ако все пак ти харесва се пазари сериозно.
Успех
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
vvasilev1 написа:nasko8411 написа:здрасти колеги, в събота обиколих почти всички автокъщи в пловдив за е46 320д и всичките мнооого зле, коя за накладки, друга пуши каро варбург, неработещи климатици, последно карах ето тази /писна ми от дизели/
Колега, предни накладки са 60 лева, задни пак толкова?!?
За 99ти набор е на малко км![]()
Ако все пак ти харесва се пазари сериозно.
Успех
Даже задните са по-скъпи

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Ganchetty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e46 2002 330ci Convertible
- Мечтае да кара: BMW F10 M5
ZealoT написа:ZealoT написа:Здравейте колеги,
да си дойдем на темата - решил съм отново да се върна в отбора на избралите правилния автомобил.
След като ми я откраднаха смених голф, сценик, ксантия, Ц4, дори сега имам Волекс, но е крайно време отново да карам Кола.
Спрял съм се на Е46 но както се казва като ще е гарга да е рошава и затова държа на 330 бензин, автоматик, по възможност седанче че съм вече семеен, след фейслифта, с голямата навигация - абе с една дума големи претенции![]()
от месец пак съм се зачел тук и така като гледам основните недостатъци от които се оплакват собствениците на такъв Автомобил са водна помпа и двата датчика за температурата.
Положителните черти на колата са ми ясни, но се чудя други слаби места или неща на които да обърна внимание при огледа. Че вече трети месец не мога да си харесам кола - а май сега има една която ми харесва.
Всеки съвет който получа от собственици на 330i ще бъде добре дошъл за "новобранец" като мен!
Колега от 1 год карам 330си (само, че кабрио), автомат и честно казано съм мега доволен. Проблеми до сега не може да се каже, че съм имал. Смених единствено 2 ролки и обтегач, но това си е консуматив. До колкото знам двигателя е безсмъртен и може да издържа милиони километри, но недостатъка му е, че сериозно похарчва масло. Аз лично доливах по около литър на 1500км, но при доста интензивно натискане в лютеничката. Смених гумичките на клапаните + гарнитури и маслен филтър и смених 5в40 с 10в60 и проблема се реши... вече над 2500 км маслото не е мръднало. Друго което мога да ти кажа е, че ако имаш тежък крак, разхода става малко безбожен, но при спокойно каране в града ще ти харчи 13-14 което пак не е малко. А за това какво да гледаш, не мога да ти помогна, защото не съм голям разбирач от коли. Това което аз направих когато купувах мойта, беше да я закарам при Явор от Мирафиори да и направи един преглед, при което целенасочено изкара колата най-големия боклук, накара продавача да се хване за главата и бързо ми смъкна едни 2к от цената

П.С. Препоръчително е на автомата да му се смени маслото на около 150 000км въпреки, че уж е вечно. Направих и тази процедура, поне ако някой ден ми се строши кутията, да не ме е яд, че не съм го направил... Сега работи доста по-добре и сменя скоростите като формулка - около 300 лв със всички гарнитури и филтри.
Live and learn... Life is a lesson and i'm the teacher!
- Hito
- Е46 Fanatic
-
- Кара: Е46 330d; GLK 320
donydarko написа:Здравейте, колеги моля за някакви мнения относно тази обява http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=32ezbw
Аз го гледах това на живо.Изглежда доста добре.....,но не съм му правил обстоен оглед защото ми е извън бюджета.
Определено колата си заслужава да се види на живо.
Великите умове обсъждат идеи.
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание

- shalashaska
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
- Мечтае да кара: e46 М3
Ganchetty написа:ZealoT написа:ZealoT написа:Здравейте колеги,
Колега от 1 год карам 330си (само, че кабрио), автомат и честно казано съм мега доволен. Проблеми до сега не може да се каже, че съм имал. Смених единствено 2 ролки и обтегач, но това си е консуматив. До колкото знам двигателя е безсмъртен и може да издържа милиони километри, но недостатъка му е, че сериозно похарчва масло. Аз лично доливах по около литър на 1500км, но при доста интензивно натискане в лютеничката. Смених гумичките на клапаните + гарнитури и маслен филтър и смених 5в40 с 10в60 и проблема се реши... вече над 2500 км маслото не е мръднало. Друго което мога да ти кажа е, че ако имаш тежък крак, разхода става малко безбожен, но при спокойно каране в града ще ти харчи 13-14 което пак не е малко. А за това какво да гледаш, не мога да ти помогна, защото не съм голям разбирач от коли. Това което аз направих когато купувах мойта, беше да я закарам при Явор от Мирафиори да и направи един преглед, при което целенасочено изкара колата най-големия боклук, накара продавача да се хване за главата и бързо ми смъкна едни 2к от ценатаАко имаш други въпроси свиркай на ЛС! Надявам се, че съм бил полезен.
П.С. Препоръчително е на автомата да му се смени маслото на около 150 000км въпреки, че уж е вечно. Направих и тази процедура, поне ако някой ден ми се строши кутията, да не ме е яд, че не съм го направил... Сега работи доста по-добре и сменя скоростите като формулка - около 300 лв със всички гарнитури и филтри.
Колега,погледни тази кола - http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=32l8pq
Според мен найстина на снимки изглежда много прилично тази но за 14400 за 2002 ми идват малко в повече,но всеки сам си преценя

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
donydarko написа:Здравейте, колеги моля за някакви мнения относно тази обява http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=32ezbw
Това комби е

Ако ти е в бюджета и търсиш комби - една наистина хубава диагностика и ако не изкочат проблеми (автомата трябва много добре да се провери) мисля,че колата е прекрасна - на снимки обаче,на живо може да тук там забележки

А черната 330i - те това е 30-ка!Цената ако километрите не са въртяни а те почти съм сигурен че са,дори е ниска...единствената екстра която и липсва е SMG кутия,която незнам дори колко е добре да е в такъв автомобил,защото поддръжката ако стане нещо хич не е малка.
Ако някой си търси 330и - определено това не трябва да се пропуска най-малкото за хубв и обстоен преглед...
Само не разбирам - искате 330 ,но като излезе нещо хубаво - била скъпа - е да де ама сравнете тази с останалите 330 тогава ще разберете защо.
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- ZealoT
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 330i
Благодаря на колегите за мнението
точно черната 330i за 14400 лв. ще купувам!
Иначе искам м54б30 точно заради страхотния двигател. А и както казва Джеръми от Топ Гиър БМВ под 200 коня не е БМВ. Нищо лично към колегите със по-слаби двигатели - просто цитирам. Колата няма да се кара много - имам си малолитражка за ежедневно градско. Просто искам да си купя хубава играчка - Е46 наистина много ми харесва като визия.
Утре ще ходя до Явор да я погледне, стига да има възможност човека.
Определено вече съм улегнал водач на МПС, но знаете как е - човещинка, понякога искам да си поиграя като малките деца.
Иначе предвиждам смяна масалце, филтри и масло на скоростна кутия и ще видим Явор какво ще каже.
Ще се радвам да чуя и други мнения по въпроса.
Мерси предварително!
точно черната 330i за 14400 лв. ще купувам!
Иначе искам м54б30 точно заради страхотния двигател. А и както казва Джеръми от Топ Гиър БМВ под 200 коня не е БМВ. Нищо лично към колегите със по-слаби двигатели - просто цитирам. Колата няма да се кара много - имам си малолитражка за ежедневно градско. Просто искам да си купя хубава играчка - Е46 наистина много ми харесва като визия.
Утре ще ходя до Явор да я погледне, стига да има възможност човека.
Определено вече съм улегнал водач на МПС, но знаете как е - човещинка, понякога искам да си поиграя като малките деца.
Иначе предвиждам смяна масалце, филтри и масло на скоростна кутия и ще видим Явор какво ще каже.
Ще се радвам да чуя и други мнения по въпроса.
Мерси предварително!
2 Hard 4 You
Последните две негърчета (седана и комбито) са страхотни