Конкурс за външен вид - БМВ Събор 2013

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Re: Конкурс за външен вид - БМВ Събор 2013

Мнение от Alexch » 26 Май 2013, 0:08

Аз ще пиша и от страната на участник и на жури.

Действително по отношение на конкурса има много какво да се желае. Според мен той е сбъркан и като класове и като подбор и като конкурсен лист. Започвам едно по едно:

1) Имаше класове, като например този, в който аз оценявах Е34/32, в които има само по 2-3 участника. Там на практика няма конкуренция при кандидатстването и участват коли със сериозни забележки, например разпрана седалка, липсващо парче от бронята, джанти от друг модел и други подобни.

От друга страна има класове като Е30, Е36, Е46 и Е39, където конкуренцията е убийствена и още при първоначалния подбор отпадат коли, които си струва да се видят от публиката.

Предложението ми е да се разшири броя на участниците в гореизброените класове, като например за Е30 се обособят пет коли 2-ен стоп и пет 3-ен, както и за другите модели по пет участника фейслифт и преди-фейс. В тези под-категории се излъчва по един победител, така за всеки от тези модели имаме двама наградени и няма недоволни.

2) Подбора на участниците може да става с анкета във форума проведена на базата на подадените заявки и снимки. Така реално ще се разбере кои коли публиката иска да види на живо, а и няма да има скрито покрито.

Например моята заявка за участие въобще не беше публикувана в темата, така и не ми отговориха дали са я получили, ама как да е, вече съм участвал миналата година. Моята Е39-ка беше тая най-открая с джантите Алпина и Зендер добавките.

3) Относно конкурсния лист, с rottweiler се наложи да си уеднаквим критериите защото някои компоненти за оценяване могат да бъдат тълкувани различно и някой участник да бъде неволно (или волно :!: ) ощетен.

Има и други недомислици в оценките като например светещата М-топка (дет само се пускат 2 жички) да дава 1 точка повече от тунерска топка, а пък М-техник аеродинамичните елементи (дето почти всички участници ги имат) да дават равни точки с пакетите на официалните тунери (Хаман или Алпина например :shock: ).

От друга страна, пък няма от къде да се вадят точки за присаден мотор и газова уредба и се наложи това да се взима от общата оценка за цялостно излъчване, което също не е коректно.

Специално за Е39 серията, бях сигурен че ще има сърдити защото и шестте коли външно бяха като близнаци, с много малки разлики, предимно в джантите. Вероятно решаващ е бил интериора и екстрите, но не можах да разгледам обстойно за да коментирам.

Това за наградите, кое било 15 кое 30 лв. и броя пликчета мисля, че не е важно. По-важно е признанието за вложения труд и пари в колите и това, че хората се спираха да питат и снимат.

Айде догодина по-организирано и справедливо като концепция. Ще помагаме с каквото можем :yes:
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е30 320i coupe 87г

Мнение от zaro_e34 » 26 Май 2013, 5:16

и аз съм възмутен от конкурса за външен вид, говорим за оригинален външен вид, а кола която е ПРЕБОЯДИСВАНА, с черен BOSCH и пресаден мотор да е по добре оценена от напълно оригинален вид (включително и боя), заради топката на лоста, защото е от е60 или защото имала една точица на предния капак от камъче и затова е с нарушено покритие... говоря за е30

нямам нищо против!!! колите бяха уникални и браво на колегите които са си ги гледали и глезили с желание и пари, но аз говоря за КОНКУРС ЗА ОРИГИНАЛЕН ВЪНШЕН ВИД.... истината е много далеч от всъщноста на такъв конкурс!
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bgpavlp » 26 Май 2013, 7:52

Какво всъщност се оценяваше ?

Може би никой не знае. Всичко беше по усмотрение. Извинявам се ако засягам някой,но за мен си беше точно така.
Заедно със снимките изпращахме VIN и описание на екстрите, които въобще не се взеха под внимание, а в условието беше записано :

Идеята на Клуба е да се покажат и да се наградят автомобили най-близко до оригиналния фабричен вид, който включва и всички фабрични екстри, достъпни за модела. Признатите от БМВ Груп тунинг ателиета също ще се считат за екстра, достъпна за модела и ще носят точки в класирането.

Подкрепям колегите, които искат да се публикуват конкурсните листове на победителите.

На победителите - ЧЕСТИТО !!!
Изображение

Ако нема у глава, има у Google.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540xD M

Мнение от Soultaker » 26 Май 2013, 8:07

Ами ако толкова много искате големи награди и професионално оценяване - защо не влезнете с 20лв за участие само, за да се борите за голяма награда ? Да видя тогава големите "разбирачи" къде ще са...
Имайте малко уважение, че хората това го организират и правят от сърце - за нас феновете.
Това че имало 1-2-3 чантички за еди кой си клас и за еди коя си категория е поредната селска изцепка от материалисти.
Аз получих 2 чантички за Е90, в които имаше същото съдържание като твоята, но умножено по 2... ако искаш ще ти дам и 2те да си избиеш парите от входа., щом затова участваш.
Не са били 3... вътре имаше списания от 2012та година и т.н. Егати сметкаджиите, все недоволни...

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: на Marina Bay Street Circuit

Мнение от shumisho » 26 Май 2013, 8:31

Колега, изобщо не си прав...
Не мисля, че някой дори е знаел какви ще са наградите като се е записвал, но въпросът е принципен. Лично за мен грамотата е повече от някаква торбичка за 50- 100 лв дори...
Имам наблюдения само в 4 класа, но смея да твърдя, че там бе пълна пародия.
А за клас е60 мога да кажа само едно... единственият редовен участник (в мое лице) чака повече от 3 часа да се пече и говори с минимум 6 момчета от оценяващите, включително 2-ма проверяващи листите и накрая се оказа, че колата му така и никой не я видя....
:no:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Soultaker » 26 Май 2013, 8:41

Колега, и аз чаках на припек толкова. Не коментирах оценяването, а тъпите коментари за колко лв били наградите и кой колко чантички бил получил. Както казах по-рано - входа трябваше да е безплатен за собствениците, понеже се поема ангажимент и щеше да предотврати сметкаджийските коментари по-горе.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 26 Май 2013, 9:07

На кой изобщо му пука какви са наградите, че чак и за пари се говори? :banghead: :banghead: :banghead: Не коментирайте моля ви какви са наградите, никой не го вълнуваха.
Тука става дума за съвсем различни неща.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: на Marina Bay Street Circuit

Мнение от shumisho » 26 Май 2013, 9:11

BMW Power ACM написа:На кой изобщо му пука какви са наградите, че чак и за пари се говори? :banghead: :banghead: :banghead: Не коментирайте моля ви какви са наградите, никой не го вълнуваха.
Тука става дума за съвсем различни неща.

:yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: вана
Мечтае да кара: E46 M3 >:)

Мнение от Bloodnoon » 26 Май 2013, 9:46

Soultaker написа:Ами ако толкова много искате големи награди и професионално оценяване - защо не влезнете с 20лв за участие само, за да се борите за голяма награда ? Да видя тогава големите "разбирачи" къде ще са...
Имайте малко уважение, че хората това го организират и правят от сърце - за нас феновете.
Това че имало 1-2-3 чантички за еди кой си клас и за еди коя си категория е поредната селска изцепка от материалисти.
Аз получих 2 чантички за Е90, в които имаше същото съдържание като твоята, но умножено по 2... ако искаш ще ти дам и 2те да си избиеш парите от входа., щом затова участваш.
Не са били 3... вътре имаше списания от 2012та година и т.н. Егати сметкаджиите, все недоволни...

Добре, признавам, че наистина не трябваше да обръщам в цифри, Но идеята на поста ми беше друга, че просто според мен е обидно да се дават различни награди за различните серии, тъй като така се получава пренебрежение към някои. Това беше нещото, което след всичко останало с оценяването ме довърши. Като в случая ми е тъпо за колегите с първите места, тъй като аз не съм от тях, защото ги видях че останаха лекоразочаровани, въпреки класирането си.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: По-долу изброеното...
Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.

Мнение от Борис_Малинов » 26 Май 2013, 10:07

zaro_e34 написа:и аз съм възмутен от конкурса за външен вид, говорим за оригинален външен вид, а кола която е ПРЕБОЯДИСВАНА, с черен BOSCH и пресаден мотор да е по добре оценена от напълно оригинален вид (включително и боя).

Колега те тея с оригиналната боя от всички наредените бяха 3-4 :mhihi: нека колегите не ми се сърдят, но на някои им се виждаха китовете, пропит лак и неравномерно наръсена база(металик), ма може и моя поглед да е изкривен :mhihi:
ИзображениеИзображение
Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Soultaker » 26 Май 2013, 10:13

Колега, май не си разбрал че не хората от БМВ клуба определят наградите, а самите спонсори, които не четат този форум. Естествено че Пропартс ще дадат награда на Е46 при положение че това е 75% от клиентелата им, няма да дадат на E30 разбира се. Така че наистина тоя хейт е незаслужен за хората от клуба.
Хареса ми идеята с ваучерите, можеше да го направят спокойно за всички класове, но се изисква повече подготовка, време което нямаше.
Спонсора Престижио не разбрах с какво е спонсор, можеше да дадат спокойно по един китайски таблет на победителите, по тоя начин да си направят и те по-голяма реклама и да са доволни всички.
Това си зависи от спонсорите, а не от клуба, те дискриминираха различните класове. За това мога да се съглася с теб колега :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X3 F25 35i LCI M sport

Мнение от dobry46 » 26 Май 2013, 10:37

Явно не само аз съм на мнение, че оценяването е ''малко'' нереално . :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: вана
Мечтае да кара: E46 M3 >:)

Мнение от Bloodnoon » 26 Май 2013, 10:40

Е определено като цяло не ме и интересуваше, но и незнаех кой осигурява наградите. Извинявам се на клуба, ако са се почувствали засегнати в такъв случай и си пренасочвам хейта към спонсорите изцяло :mhihi:

И все пак чакаме резултатите от конкурсните листи, ако въобще се пазят въпростните. Явно всички са забелязали неразборията в клас е39, като съм убеден че такава е имала и поне в още един клас.
Последна промяна Bloodnoon на 26 Май 2013, 11:48, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: с Adaptive Drive
Мечтае да кара: F06 с B58

Мнение от 100imenov » 26 Май 2013, 11:11

И аз да се включа малко по темата.Като по начало за мен самия не ми стана ясно какъв точно беше тоя конкурс.Един говори за стоков вид друг говори за лъскачки :dunno: ,нещо не ми се връзват двете.Ако се цели да има лъскачки най-близо до ОЕМ вид,как Шницер елемент примерно ще дава повече точки от М пакета? :help: За какво беше нужно да се пуска VIN и инфо с доработки(модификации),като при оценяването не бяха взети предвид ,а и да не забравяме че се търси стоковица? :mhihi: Специално при е46 модела от одобрените коли,не присъстваха две и мисля,че на тяхно място можехме аз и колегата до мен с англичанката да се включим,но организаторите явно не бяха добре запознати с всички одобрени и заявили участие участници.
П.с ако някой има претенци за некомпетенто жури специално при е46,нека да се аргументира.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D M-Sport

Мнение от Stefko87 » 26 Май 2013, 11:57

Целият конкурс беше пълна пародия.Записах се защото доколкото разбрах се търсеше оригиналноста на колата (екстри, м-пакети,боя,джанти) общо взето както е излезнала от завода.
Разочарован съм много особено от оценяването в Е39 - първо журите не беше достатъчно компетентно и второ и те незнаеха как да попълнят правилно конкурсният лист а пишеха каквото им дойде (а да не говорим, че и самоят конкурсен лист не беше измислен както си трябва).
Яд ме хвана не защото не спечелих аз, ами защото имаше едно момче с по-хубава и от мойто кола и не смечели.
Незнам просто как може Е39 с всички възможни екстри модела като - телефон,ел.рекаро салон и волан, голяма навигаци, оригинален м-пакет и м-окачване, и др. да не спечели, а в същото време да спечелят коли без навигация пребоядисвани в цвят, който не е оригинален за БМВ (колегата с зелената е39-ка да не ми се сърди колата му е хубава, но е много далеч от вида в който е излязла от завода).
Също така накрая спечели и някакво комби, което изобщо не видях да е изложено някъде за оценяване.
Пример давам, за това примерно, че съм дал 160 лв. за да си възтановя единият м-ков подкалник, а това дори не се оценяваше имаше коли на, който липсваха.
Също искам да се побликуват конкурсните листове с оценките на журито и заявките на автомобилите.
Просто или аз не съм разбрал или се търсеше оригиналноста на автомобилите нали затова се изкаше VIN номера а не това колко е напражен един автомобил, както се изрази колегата до мен пред журито (вкарал съм 20 е39-ки и всичко хубаво от тях е в мойта), абтомобилът беше много як, но ако се търсеше това колко е правен да участвахме в клас тунинг.
Просто вече на такива тъпи конкурси не мисля да участвам.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата