E38 735i двг се замисля
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
E38 735i двг се замисля
Здравейте колеги!
Огледал съм се в ето тази кола:
http://www.mobile.bg/11368454715775825
и ходих да я прегледам.
Първия ми въпрос е - като натисна педала на газта, нормално ли е да се замисли преди да реагира? В смисъл, замисля се около половин секунда.
Второто е - като дам на контакт нещо в багажника почва да помпа, вакуума на багажника ли е и нормално ли е това?
Колата е с нескопосано боядисана предница - разтекла се боя по предния капак и предната броня. Изгорели уплътнения около предното стъкло и над вратите. От долната част на двг има теч на масло и откъм колекторите пуши (предполагам на изгоряло масло, капнало върху тях). Като отвия капачката на маслото отвътре има налягане. Подглавниците не й работят. Чейнджъра не работи. Има съвсем дребни забележки по боята тук и там. Не видях следи от сериозни удари. Сервизната книжка е бутафорна, италианска. По протриването на копчетата по волана и центр. конзола съдя, че колата е на около 250К км.
Салона е запазен, не е пушено. Екстри - скисак и ел. щора на задното стъкло, стъклопакет и малка навигация. Пълен комплект инструменти в багажника.
Каква й е реалната цена на тая кола?
и ходих да я прегледам.
Първия ми въпрос е - като натисна педала на газта, нормално ли е да се замисли преди да реагира? В смисъл, замисля се около половин секунда.
Второто е - като дам на контакт нещо в багажника почва да помпа, вакуума на багажника ли е и нормално ли е това?
Колата е с нескопосано боядисана предница - разтекла се боя по предния капак и предната броня. Изгорели уплътнения около предното стъкло и над вратите. От долната част на двг има теч на масло и откъм колекторите пуши (предполагам на изгоряло масло, капнало върху тях). Като отвия капачката на маслото отвътре има налягане. Подглавниците не й работят. Чейнджъра не работи. Има съвсем дребни забележки по боята тук и там. Не видях следи от сериозни удари. Сервизната книжка е бутафорна, италианска. По протриването на копчетата по волана и центр. конзола съдя, че колата е на около 250К км.
Салона е запазен, не е пушено. Екстри - скисак и ел. щора на задното стъкло, стъклопакет и малка навигация. Пълен комплект инструменти в багажника.
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- chernobila
- младши ентусиаст
-
- Кара: мечтата на живота си
- Мечтае да кара: е38 с евтино гориво
Re: E38 735i двг се замисля
не повече от 5000 лева по това което казваш за състоянието й 

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
chernobila написа:не повече от 5000 лева по това което казваш за състоянието й
Кажи на тия моргаджии, че имат много здраве от филанкишията.
Повече от 5500-6000 е грехота. Да не говорим, че заради замислянето трябва да се разтурят всмукателите, защото гарнитурите на колектора са изгорели (нещо нормално на тези години) и са се спекли и не оплътняват. Какъвто и V8 да вземеш на тези години, ще минеш през тази операция, това сочи наблюдението ми.
Отделно там теча на маслото, вероятно от капак на клапаните.
Ако я спазариш надолу - скачай смело. Ремонтите ги виждам около спестените пари, отделно можеш да ги ебнеш с километрите, това са глупости, че били реални. Просто диагностика може да ги е върнал кадърно, но винаги може да се види сервизна история на колата

- AngelG
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: W221 S550 AMG / CLA 220d / X5 3.0d
Само поради факта , че така нагло лъжат за километрите не бих я взел . За цената поне - 1000лв
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
chernobila написа:не повече от 5000 лева по това което казваш за състоянието й
Колега, това е реалната цена. Познавам човек, който преди няколко месеца си взе Е38-ца със същият двигател, от Пловдив, вече регистрирана, даже беше успял да смъкне цената до 4500лв.
Успех с пазарлъка, защото този двигател е разкошен за Е38 и ще ти създаде много приятни усещания. Обезателно направи диагностика, защото колата има доста възли, които може да са дефектирали. За мен задължително е и минаването на стенд за ходовата част- ще видиш дали няма тежки удари и какво е състоянието на всичко, което се вижда добре отдолу. Също така колата трябва да се покара малко, за да се види състоянието на скоростите.
Последна промяна zvetiko на 25 Май 2013, 17:39, променена общо 1 път
- chernobila
- младши ентусиаст
-
[quote="Хаос"]Здравейте колеги!
и ходих да я прегледам.
Може да е от помпата на седалките или от задглавниците.При мен единият е преебан и така се чува
и ходих да я прегледам.
Може да е от помпата на седалките или от задглавниците.При мен единият е преебан и така се чува

chernobila написа:Може да е от помпата на седалките
не се бях сетил, може от това да е
- m.dimitrov1992
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 328/е46 330i/e46325i/е91 330xd+
По принцип автомата е малко муден и се замисля като връща предавка.Ако това имаш предвид. Мисля че цената и е около 6 000лв предвид това което си написъл .На снимки изглежда добре
на място се замисля, на N, не съм я карал
- chernobila
- младши ентусиаст
-
m.dimitrov1992 написа:По принцип автомата е малко муден и се замисля като връща предавка.Ако това имаш предвид. Мисля че цената и е около 6 000лв предвид това което си написъл .На снимки изглежда добре
С тия пребоядисваници и течове не повече от 5000 лева!!!Не забравяй,че имаш 10% надолу само като си я харесал

- AngelG
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: W221 S550 AMG / CLA 220d / X5 3.0d
Ако мислихте така и като си продавахте вашите коли .... 

- chernobila
- младши ентусиаст
-
AngelG написа:Ако мислихте така и като си продавахте вашите коли ....
Така мислим колега

- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
Тоя 3.5 е толко безмислен двигател , по-добре да си вземе 4.4 поне ще знае , че всичко си му е ОК а не недоразвитото му братче.
Толкова пари за тая е абсурд , по-добре да си я държат и продават още некоя друга година. За проблемите са споменали и са си стандартни за тоя мотор.
Километрите са абсурдно малко , даже и 250 000 са малко. Ела да видиш моята 5-ца от 97-ма кви са и копчетата и нещата на 330 000 ( реални ) + седалките , кожата е като нова.
п.с.
Сега се сетих и защо вероятно така забавя. На една диагностика почти със сигурност ще изскочи датчик колянов или разпределителен вал ...
С по-евтините диагностични апаратури е под номер - > P0340
Толкова пари за тая е абсурд , по-добре да си я държат и продават още некоя друга година. За проблемите са споменали и са си стандартни за тоя мотор.
Километрите са абсурдно малко , даже и 250 000 са малко. Ела да видиш моята 5-ца от 97-ма кви са и копчетата и нещата на 330 000 ( реални ) + седалките , кожата е като нова.
п.с.
Сега се сетих и защо вероятно така забавя. На една диагностика почти със сигурност ще изскочи датчик колянов или разпределителен вал ...

С по-евтините диагностични апаратури е под номер - > P0340
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
Хаос написа:Здравейте колеги!
и ходих да я прегледам.
Tоку-що все едно описа моята кола, с тази разлика, че аз съм с 4,4 матор

Така като чета и започвам да си мисля, че тези проблеми са нормални за Е38 от италия.
Замислянето го има и при мен при студен старт обаче, не знам онази как е. Тук можеш да послуаш Стоенчо да разтуриш колекторите и другите темподобни въздухопростотийки

За боята ти пак си добре, че само с предница си минал, моята е цялостно боядисана в петък вечер от пияни италианци за не повече от 200 евро

Тука е момента да кажа за протритите копчета и километрите. Моят автомобил също е с доста запазен салон илеко протрити копчета, но километража сочи близо 500 000 км, което е доста истинско за периода 99-та 2013-та

тя е била на 250 000 някъде през 2001-ва

реалната цена определено не е тази, която обявяват тук в бг
моята кола от италия директно от човека беше закупена за няма и 1800 евро а същия автомобил тука е поне с 2000 лв по-скъп. Тук идва въпроса дали ще уредиш евтино докарване и дали си заслужава самата кола

ATR-42/72
- amgpower
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E38 750i,CL55AMG
- Мечтае да кара: Е60 М5 или САМОЛЕТ
С проблемен датчик на колянов вал няма да запали.На моята имах проблем в единия датчик на разпределителния вал и нямаше забавяне,след като го смених нямаше разлика.Така че едва ли е това проблема,макара да е 4.4 моята.
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3