Маншон на рейката

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Маншон на рейката

Мнение от Emooo » 25 Май 2013, 11:53

Колеги,

знаете ли дали гумения маншон на рейката може да се смени без да се сваля рейката? http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=32&fg=25
Налага ми се защото прехваления сервиз в Техническия университет който трябваше да ми ремонтира рейката явно за да видят кормилния накрайник са срязали маншона и сега влиза пясък с там. Не ходете в този сервиз взеха ми 60 лв натегнаха ми рейката нямаше никакъв ефект и сега трябва да дам още 90лв за маншон и труд.
Tool - Fear Inoculum

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Re: Маншон на рейката

Мнение от Dirty M5 driveR » 25 Май 2013, 12:33

Сменя се, да. Само се откача външния накрайник, вади се стария маншон, нанизва се новия и се сглобя. После на реглаж, защото почти сигурно сходимостта ще избяга малко (което ще видиш и по волана, който може да се измести от центъра). А защо са срязали маншона, като е можело просто да го извадят от рейката и на спокойствие да видят кормилния накрайник дали е здрав. :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Мнение от Emooo » 25 Май 2013, 12:37

Предполагам че им е по-лесно да се среже маншона отколкото да се развърти една скоба и да се завърти обратно.
Tool - Fear Inoculum

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мечтата на живота си
Мечтае да кара: е38 с евтино гориво

Мнение от chernobila » 25 Май 2013, 13:07

Emooo написа:Предполагам че им е по-лесно да се среже маншона отколкото да се развърти една скоба и да се завърти обратно.

Там работят студенти :banghead: Само и само да завършат ги карат да работят.Там носим рейки всеки месец почти и сме доволни от работата им :dunno: Явно нещо са те одрусали здраво,въпреки,че за рециклиране на рейка на е46 ни взимат 200 лева :dunno: и то като обръщали само гребена :banghead: И ВИНАГИ ние си сваляме накрайниците и маншоните поради тази причина,която си написал :yes:

Назад към Е60/Е61