Мнения за дискове и накладки EBC
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Re: Мнения за дискове и накладки EBC
made in china явно. laviatan-а не очаквах такива изпълнения от него, че ся ме е страх да си взема ate power-а къде си бях харесал, ма явно ще го пазарувам от немско 

- kinetism
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е91 320d, e46 325i
- Мечтае да кара: M3 E92
Ами може да питам laviatan дали може официално становище на Брембо по въпроса. И аз нямам нищо против да продължа с разправията. Просто след седмица без кола и 2 дена преди събора реших да си ги взема + едни дискове, на които ми направи отстъпка. Все пак колата трябва да си ме закара до Пловдив за събора
Той иска да инволвна и майстора, но той си има достатъчно работа за да тръгне да обикаля с мен, да се разправя за моите дискове. Работата ми дава доста свободно време в работно време и другата седмица мисля пак да се мъча с тях.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
След като се комуникира с официален вносител или производител писмено становище е задължително. Тези продукти преминават през много тежък процес на сертификация и тестове.
Ако се случи да покажат такъв дефект проблема вече е огромен за тях. Др вариант е да се каже кой е вносителя, който го е казал това и аз лично ще се свържа с Брембо Италия да поискам коментар.
Ако се случи да покажат такъв дефект проблема вече е огромен за тях. Др вариант е да се каже кой е вносителя, който го е казал това и аз лично ще се свържа с Брембо Италия да поискам коментар.
- kinetism
- кандидат ентусиаст
-
bum_bum написа:След като се комуникира с официален вносител или производител писмено становище е задължително. Тези продукти преминават през много тежък процес на сертификация и тестове.
Значи след събора ще се свържа с laviatan и ще го питам за тези неща.
- rudolfff
- Потребител
-
- Кара: m52b28
- Мечтае да кара: s70b56
alekangg написа:На две различни коли, постепенно пробвах оригинални накладки, зелено, червено и накрая жълто ебц. Никога няма да си купя червени, нулево спиране докато не се загреят достатъчно, дисковете посиняват от зора, ако се спира сериозно, примерно писти от 180 на 70, започва тресеше и др екстри след това. При три последователни спирания от 180 на 70, започват да изтърват вече всичките.. Най-доволен съм от жълтите, спират и на студено перфектно и на топло. След тях, бих взел зелените, а червените никога повече. Сравнено с феродо дс2500, бих предпочел феродото. Последно след проучвания пробвах и mintex racing 1114 серията. Няма нищо общо с обикновенните минтекс!! По-евтини са от жълтите ебц и са много добри. Според мен, по-скъпи накладки от ебц и феродо няма смисъл, ако не се слагат други апарати с повече бутала и т.н.
На 100% споделям мнението на колегата. Аз карам с червените на 328-ца (е36), с дискове Zimmerman и найстина докато не загреят като хората са пълна нула. Относно спирането от висока скорост, правило ми е впечетление тресене на няколко пъти, но не винаги. Предполагам това си е зависимо пак от температурата. За евридейка не препоръчвам.
- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
Не се обяснявам колега - ама становището на бг.представителя /към който се обърнах накрая / ти го казах и не само писмено становище има , ами ти казах заедно да отидеме !
И за мое и за твое съжаление становището е :
1. Диска където ляга на главината - вижда се как не е лягал въобще добре диска на главината . Личи си това и ти го видя
2. Диска е "ПОСИНЯЛ" на 2 места /и единия и другия диск/ Не че е прегряван 2 или 4 пъти ами има на всеки диск по 2 широки линии посиняло , което се вижда.
Не съм голям фен на тази марка/предпочитам и препоръчвам ате и текстар/ , но все пак трябва да се спазват и някой правила. От тези дискове има доста продадени и без нито един проблем.
Колегата не поиска нито да ме свърже с майстора си , нито да "благоволи"майстора му да напише един констативен протокол . Еди кой си сервиз мотнира еди кога си тези дискове и после се констатира факта ,че горепосочените са дефектни или от този род.
3 дена си загубих времето да ходя насам-натам и да влача дисковете . Казах му как стоят нещата - той каза - ами майстора не му се занимава с това. После му казах да направи поне един констативен протокол с данните на сервиза и становище - пак отказа. После му казах за становището на представителя за БГ - отказа да дойде с мен и накрая му дадох и дискове текстар про на ПОД ДОСТАВНА цена /на загуба/
Въпреки ,че си взе други дискове - ти казах / ПОДЧЕРТАВАМ , ЧЕ ДАЖЕ АЗ НАСТОЯВАХ/ и те помолих да не оставяме така нещата и да стигнеме до край , но ти отказа ! Сега има 2 варианта - или си се съгласил със становището и явно знаеш кое как е било по-добре от всеки тук и само си чешаме езиците или ако си сигурен в тезата си ако си съгласен да довършиме започнатото - заповядай още утре
. Имаш ми телефона - звънни и с най-голямо удоволствие ще те закарам даже като дойда с теб.
Не се ли оправиме с нашенците - ще се свържеме с жабарите ...
И аз самия имам тези дни разправии - ще ходя до дару кар тази седмица . Гарнитура капак клапани ориг. на бмв за Е60-ката сложена при Винаров Ауто протече като "лейка" точно за 350 км.
Сега ще видиме кой крив и кой прав /сервиза или представителя на бмв ...
Сервиза разбира се познайте какво ще каже , както и Дару
И за мое и за твое съжаление становището е :
1. Диска където ляга на главината - вижда се как не е лягал въобще добре диска на главината . Личи си това и ти го видя
2. Диска е "ПОСИНЯЛ" на 2 места /и единия и другия диск/ Не че е прегряван 2 или 4 пъти ами има на всеки диск по 2 широки линии посиняло , което се вижда.
Не съм голям фен на тази марка/предпочитам и препоръчвам ате и текстар/ , но все пак трябва да се спазват и някой правила. От тези дискове има доста продадени и без нито един проблем.
Колегата не поиска нито да ме свърже с майстора си , нито да "благоволи"майстора му да напише един констативен протокол . Еди кой си сервиз мотнира еди кога си тези дискове и после се констатира факта ,че горепосочените са дефектни или от този род.
3 дена си загубих времето да ходя насам-натам и да влача дисковете . Казах му как стоят нещата - той каза - ами майстора не му се занимава с това. После му казах да направи поне един констативен протокол с данните на сервиза и становище - пак отказа. После му казах за становището на представителя за БГ - отказа да дойде с мен и накрая му дадох и дискове текстар про на ПОД ДОСТАВНА цена /на загуба/
Въпреки ,че си взе други дискове - ти казах / ПОДЧЕРТАВАМ , ЧЕ ДАЖЕ АЗ НАСТОЯВАХ/ и те помолих да не оставяме така нещата и да стигнеме до край , но ти отказа ! Сега има 2 варианта - или си се съгласил със становището и явно знаеш кое как е било по-добре от всеки тук и само си чешаме езиците или ако си сигурен в тезата си ако си съгласен да довършиме започнатото - заповядай още утре

Не се ли оправиме с нашенците - ще се свържеме с жабарите ...
И аз самия имам тези дни разправии - ще ходя до дару кар тази седмица . Гарнитура капак клапани ориг. на бмв за Е60-ката сложена при Винаров Ауто протече като "лейка" точно за 350 км.

Сега ще видиме кой крив и кой прав /сервиза или представителя на бмв ...
Сервиза разбира се познайте какво ще каже , както и Дару

AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Редно е фактите да се представят от колегата така, както и ти ги представяш. Т.е. ако е отказал да дойде или да вземе протокол за монтаж от механика си значи ни заблуждава малко или много.
Гарнитурите на клапаните винаги си текат. 2 пъти съм взимал от Дару и тече. Явно капака на клапаните се криви с времето и проблема не е в гарнитурата.
Ако диска е монтиран така, че да не е лягал върху главината това вече леко променя нещата. Факт е, че Брембо имат адски много ментета както всяка друга добре позната и предпочитана марка. Имах удоволствието да карам с Макс на е36 далеч преди Манимпекс да започнат да ги внасят, преди поне 10-12 години може би и повече (впоследствие имаше много слухове, че внасят ментета) и дисковете бяха отлични. Доста км навъртях на едни предни с накладки АТЕ и нямаха никакви проблеми.
Гарнитурите на клапаните винаги си текат. 2 пъти съм взимал от Дару и тече. Явно капака на клапаните се криви с времето и проблема не е в гарнитурата.
Ако диска е монтиран така, че да не е лягал върху главината това вече леко променя нещата. Факт е, че Брембо имат адски много ментета както всяка друга добре позната и предпочитана марка. Имах удоволствието да карам с Макс на е36 далеч преди Манимпекс да започнат да ги внасят, преди поне 10-12 години може би и повече (впоследствие имаше много слухове, че внасят ментета) и дисковете бяха отлични. Доста км навъртях на едни предни с накладки АТЕ и нямаха никакви проблеми.
- laviatan
- старши ентусиаст
-
bum_bum написа:Редно е фактите да се представят от колегата така, както и ти ги представяш. Т.е. ако е отказал да дойде или да вземе протокол за монтаж от механика си значи ни заблуждава малко или много.
bum_bum - точно това имам в предвид . Трябва да си търсиме правата до дупка . Колегата ако е коректен ще потвърди ,че близо седмица тичам насам-натам да помогна . За съжаление наистина нямаше никаква реакция на сервиза след като му казах каква е констатацията за дисковете . Аз обаче съм готов ако реши да му помогна и да продължиме и ако се окаже ,че не са прави да не ги оставяме така

Но ако са прави и има недобросъвестност от сервиз или от ползвател - само излишни разправии.
Нека не разваляме хубавата тема - а колегата нека звънне да видиме какво е решил

п.с.- Обадих се на момчето/сега сутринта в 9,30/ и му казах всичко това което описах тук и готовността ми да му помогна до край , но както разбрах сервиза не иска да направи протокол /а защо не иска майстора - това не знам/

- kinetism
- кандидат ентусиаст
-
Ами утре сутрин ще тръгна към София, майстора ще ми издаде констативен протокол и да се надяваме на положително развитие.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Колега, какво стана с протокола? Бих искал да видя някакво развитие все пак иначе това си е хвърляне на едно доста тежко обвинение към продавача.
- kinetism
- кандидат ентусиаст
-
bum_bum написа:Колега, какво стана с протокола? Бих искал да видя някакво развитие все пак иначе това си е хвърляне на едно доста тежко обвинение към продавача.
Ами майстора ми се върна миналият ден от Гърция. Малко ми е съмнително след толкова време да идем и да им праснем един протокол за преди 3 седмици.
Иначе обвинението ми е не към продавача, а към представители на брембо. Нормално е да си измият ръцете с майстора, тъй като е ясно, че никой майстор няма да тръгне да се разправя за дискове, освен ако той не ги е продал той на клиента.
Просто laviatan каза в началото, че можем да минем и без протоколи с цел да ми спести бюрократщината. Само, че така от Брембо си измиха ръцете с майстора.
После ми предложи да идем заедно с майстора, но той нямаше как да се занимава с това, едвам намери време да ми монтира новите дискове, тъй като си стягаше колата за състезание (между другото взе пак 1-во място в класа си, явно не я подготвя зле колата, като за човек, който не може да сложи едни дискове).
След цялото тва размотаване, мисля, че е малко трудно да ходим да се борим с тях.
Иначе докато майстора беше в Гърция се чух с laviatan, питах дали има смисъл да се разправяме без този протокол, но ни беше пределно ясно какво биха ни отговорили пак и за това не сме отишли с него. Няма смисъл само да хабя и неговото време за загубени каузи.
Общо взето от Брембо се отказах като марка, като си говорих за това с разни познати и се оказа, че не само аз не съм им фен. Съжалявам просто, че когато купувах дисковете, нямаше налични ATE, какъвто беше началният ми замисъл.
Само не съм искал от laviatan да покаже писменото становище от Брембо, тъй като взимах новите дискове не ми каза за него. Но щом е казал, че има такова, мисля, че има достатъчно добри отзиви за него, че да съм склонен да му вярвам.
П.П.: Ето и няколко извадки от условията, които са в на Брембо сайта, които допълнително ми показват, колкото трудно би било да признаят, че дисковете не стават http://www.brembo.com/en/Contatti/Condizioni-vendita/Pages/default.aspx :
7.1.2. Installation and Maintenance
The Products must be installed by highly qualified and competent professionals working in their pertinent field, who have
been specifically trained on the use for which the Products have been manufactured. The Products shall be submitted to periodical maintenance. Detailed installation and maintenance instructions are set forth within the Products wrapping (hereinafter the “Instructions”). Therefore, BREMBO shall not have any liability whatsoever in connection with Client’s failure to comply with the Instructions and/or in connection with the inappropriate and/or incorrect installation of the Products on vehicles and/ or with the lack of and/or inappropriate maintenance of such Products, nor shall any “Product liability” apply in such cases.
Едва ли ще признаят протокол, от който и да е сервиз. Най-вероятно ще изкарат списък със сервизи (вероятно от тези с хубавите цени, които не посещаваме), които могат да изпълнят тази сложна операция.
7.1.3. Contractual Guarantee and Complaints
BREMBO guarantees that the Products are manufactured with high quality materials free from defects in materials and
workmanship and in accordance with the specifications provided by the Manufacturer . Should the Client, having received
the Products, notice either an apparent or a hidden defect, he shall communicate it in writing to BREMBO within 8 (eight) days from the date of delivery of the Products or within a different term established by law...
Малко не се вписвам в тези 8 дена.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Тия 8 дни изобщо не ги гледай. След като си купил стока от ЕС и имаш документите за нея гаранцията по закон е 2 (ДВЕ) години. Какво пишат там няма значение. Брембо са марка, която се ползва във Ф1. Мислиш ли, че биха имали кофти продукция. Просто като много позната и много ползвана марка се фалщифицира в огромни размрери.
Вариантите са 2- кофти монтаж, неоригинална стока. Протокол за монтажа не мисля, че има проблем да се издаде и сега. Какво като са минали 3 седмици? Той просто удостоверява, че ги е монтирал и то съгласно изискванията на производителя. От там нататък си е техен проблем. Щом са представител за Бг те имат грижата да се оправят.
Но не мисли с лошо за марката. Със сигурност с нищо не отстъпват на АТЕ.
Вариантите са 2- кофти монтаж, неоригинална стока. Протокол за монтажа не мисля, че има проблем да се издаде и сега. Какво като са минали 3 седмици? Той просто удостоверява, че ги е монтирал и то съгласно изискванията на производителя. От там нататък си е техен проблем. Щом са представител за Бг те имат грижата да се оправят.
Но не мисли с лошо за марката. Със сигурност с нищо не отстъпват на АТЕ.
- laviatan
- старши ентусиаст
-
С колегата kinetism се чухме доста пъти след събора . Момчето ми каза ,че майстора е в провинцията и като се върне ще напише протокол и ще задвижиме нещата . След още няколко дена пак се чухме /държа да подчертая ЧЕ АЗ ЗВЪНЯХ ДА ГО ТЪРСЯ/ се оказа ,че майстора не е в провиницията а е извън страната . После kinetism каза ,че май няма смисъл да продължаваме . Аз съм на линия . За съжаление /не познавам майстора и сервиза и не искам грам да давам мнение и квалификации / просто мисля , че някой процедури при монтажа са пренебрегнати и маистора избягва да се продължи процедурата.
На колегата kinetism обещах /като си спазих веднага обещанието и при даването на други дискове на загуба/ ,че за в бъдеще цените за него ще са под доставни докато има тази кола и с каквото мога да помогна. То и аз имах полза да се оправи проблема/подчертавам ако има проблем в дисковете .
kinetism - жалко ,че се случват неща на точно най-свястните хора като теб ...
На колегата kinetism обещах /като си спазих веднага обещанието и при даването на други дискове на загуба/ ,че за в бъдеще цените за него ще са под доставни докато има тази кола и с каквото мога да помогна. То и аз имах полза да се оправи проблема/подчертавам ако има проблем в дисковете .
kinetism - жалко ,че се случват неща на точно най-свястните хора като теб ...
- kinetism
- кандидат ентусиаст
-
@laviatan: Мерси, за отделеното време
За съжаление рекламацията е доста сложен процес, в който се налага да ангажирам и други хора, които си имат достатъчно работа за да ги занимавам с това. Все пак човек трябва да уважава и чуждото време.
@bum_bum: В момента не ми се рови, но ако не се лъжа 2 години е минималната гаранцията на електротехниката (печки, телевизори и т.н.).
Иначе Brembo се използват във F1, но няма база за сравнение между професионалните продукти на една компания и тези насочени към масовият потребите (особено тези, които не са висок клас). Последните няколко сезона не съм ги гледал, но ако не са лъжа Пирели са все още снабдителя на гуми. В повечето тестове на летни гуми, които гледах Pirelli P7 Cintaro или както там и беше масовият модел, бяха на последните позиции и с най-негативни мнения. Тъй като на пролет взимах нови гуми и се поразцъках доста ревюта на гуми.
Отделно, за съжаление, все още производители имат възможност да предоставят в една и съща опаковка, продукти с различно качество, в различните страни. Не знам дали си чувал, но опитваха да прокарат закон за това в ЕС. За момента неуспешно до колкото съм запознат (за пример да ти дам, като си купиш един и същ шампоан или прах за пране от Англия и от тук, съдържанието да му е еднакво. В момента не е така, повярвай ми).
За сега с АТЕ дисковете съм навъртял към 800 км, монтирани при същият човек и нямам ядове да чукна на дърво.
Има хора, които ще кажат, защо ходиш при този майстор, като може да ти е сложил дисковете не като хората, или пък защо си купуваш пак части от laviatan, като виж кво стана с дисковете, които ти е продал. Да ти кажа, аз не мога да кажа, че някой от тях двамата има вина за това. Единият ми е оправял колата не веднъж и съм се убедил в неговите способности като професионалист, а другият има достатъчно много добри отзиви за да се съмнявам, че би пробутал кофти стока на някой.
Както е имаше един виц: Хванал Добрият дух Златната рибка. Седят двамата на брега ...гледат се....., общо взето - патова ситуация.
Мисля, че прекалено много се отклонихме от темата и можем да престанем със спама.
Положителната страна на цялата история е, че сега имам 2 гирички по около 7кг. Сега остава и да започна да си ги използвам
П.П.: Между другото и в мен не намирам вина, тъй като стила на каране не ми се е променил, а за последните 7 години, това първите дискове, за които ми казват, че съм ги прегрял. На времето на служебното Кади и служебният бус, съм им давал много повече зор по Шипка и по Хаймбуаз, но така и не успях да ги прегря и изкривя.

@bum_bum: В момента не ми се рови, но ако не се лъжа 2 години е минималната гаранцията на електротехниката (печки, телевизори и т.н.).
Иначе Brembo се използват във F1, но няма база за сравнение между професионалните продукти на една компания и тези насочени към масовият потребите (особено тези, които не са висок клас). Последните няколко сезона не съм ги гледал, но ако не са лъжа Пирели са все още снабдителя на гуми. В повечето тестове на летни гуми, които гледах Pirelli P7 Cintaro или както там и беше масовият модел, бяха на последните позиции и с най-негативни мнения. Тъй като на пролет взимах нови гуми и се поразцъках доста ревюта на гуми.
Отделно, за съжаление, все още производители имат възможност да предоставят в една и съща опаковка, продукти с различно качество, в различните страни. Не знам дали си чувал, но опитваха да прокарат закон за това в ЕС. За момента неуспешно до колкото съм запознат (за пример да ти дам, като си купиш един и същ шампоан или прах за пране от Англия и от тук, съдържанието да му е еднакво. В момента не е така, повярвай ми).
За сега с АТЕ дисковете съм навъртял към 800 км, монтирани при същият човек и нямам ядове да чукна на дърво.
Има хора, които ще кажат, защо ходиш при този майстор, като може да ти е сложил дисковете не като хората, или пък защо си купуваш пак части от laviatan, като виж кво стана с дисковете, които ти е продал. Да ти кажа, аз не мога да кажа, че някой от тях двамата има вина за това. Единият ми е оправял колата не веднъж и съм се убедил в неговите способности като професионалист, а другият има достатъчно много добри отзиви за да се съмнявам, че би пробутал кофти стока на някой.
Както е имаше един виц: Хванал Добрият дух Златната рибка. Седят двамата на брега ...гледат се....., общо взето - патова ситуация.
Мисля, че прекалено много се отклонихме от темата и можем да престанем със спама.
Положителната страна на цялата история е, че сега имам 2 гирички по около 7кг. Сега остава и да започна да си ги използвам

П.П.: Между другото и в мен не намирам вина, тъй като стила на каране не ми се е променил, а за последните 7 години, това първите дискове, за които ми казват, че съм ги прегрял. На времето на служебното Кади и служебният бус, съм им давал много повече зор по Шипка и по Хаймбуаз, но така и не успях да ги прегря и изкривя.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
kinetism написа:@bum_bum: В момента не ми се рови, но ако не се лъжа 2 години е минималната гаранцията на електротехниката (печки, телевизори и т.н.).
Не е само за ел техника

http://europa.eu/youreurope/citizens/shopping/shopping-abroad/guarantees/index_bg.htm
Гаранция за стоки втора употреба дори е минимум 1 година. Малко хора си знаят правата и още по-малко ги търсят.
Пак казвам, няма начин оригинално Брембо да го изкривиш за толкова кратко време без твоя вина или кофти монтаж.
Относно гумите явно не си гледал скоро Ф1, Пирели и там не стват за нищо и реват от тях

31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3