Мнения за дискове и накладки EBC
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- bmw325ci
- младши ентусиаст
-
- Кара: M50B25,M50B30,S50B30
- Мечтае да кара: M1 Procar
- Детайли за колата: 325i, E36 BTCC Replica, E36 M3
Мнения за дискове и накладки EBC
Има ли колеги които ползват тяхни дискове и накладки, интересува ме каква е разликата между Ultimax и Turbo Groove дисковете освен козметичната, отзиви за Yellow Stuff и за Green Stuff също ще са ми полезни, ако не се лъжа bum_bum беше със Yellow Stuff, из нета четох както хуави така и лоши неща както за дисковете така и за накладките, става въпрос за стриит кола която ще се кара и на писта за кеф (да знам ни риба ни рак, ама това си е моя работа ) повече от 10к на километража на година не се правят . Сравнения с други марки като ATE, Brembo съответно Hawk за накладки също ще са ми полезни 

- valio_style
- Потребител
-
- Кара: E30 Turbo & E36 Turbo
- Мечтае да кара: на 3bar-a
- Детайли за колата: E30 IS Coupe... & ...Е36 Cabrio
Re: Мнения за дискове и накладки EBC
Честно да ти кажа ако бях на твое място щях да си сложа АТЕ или TEXTAR (защото колата ще се кара ежедневно) накладките са меки и се усеща разлика в спирането в сравнение с по евтините им аналози. Но това си е мое мнение пък щом казваш че се и на писта наистина не е лошо да се замислиш и за ЕВС но не съм карал с такива накладки и не мога да ти кажа нищо конкретно за тях. Само съм слушал разни митове и легенди и то всичките различи. Все пак си оставам на мнението за АТЕ или ТЕХТАR 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Мисля, че Феродо ДС са по-добри от Йелоу стъфа или поне с такова някакво впечатление останах като гледах разни графики и таблици на температурите ама може и да бъркам. Аз съм с Феродо ДС+жълти отпред и Турбо груув и червени отзад. Спирането е доста прилично. Взимай турбото с жълти накладки и си свиркай. Турбото уж са по-издръжливи на пистово каране от ултимакса и съответно по-шумни. При мен шум обаче няма.
А може да се окаже, че и разликата е само в шарката на дисковете тъй като и цената е еднаква.

- rosen.kolarov
- Старши ентусиаст
-
Аз ползвам за повечето ми коли червени накладки на ЕБЦ и съм много доволен, но
от дисковете съм адски недоволен, на две от колите имам много сериозни проблеми с
дисковете и постоянно тресе и е адски дисконфортно, та се наложи да ги сменя почти
чисто нови въпреки че ги водих на струг и т.н.
За накладките давам 100% положителен отзив за червената серия
от дисковете съм адски недоволен, на две от колите имам много сериозни проблеми с
дисковете и постоянно тресе и е адски дисконфортно, та се наложи да ги сменя почти
чисто нови въпреки че ги водих на струг и т.н.
За накладките давам 100% положителен отзив за червената серия

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
На две различни коли, постепенно пробвах оригинални накладки, зелено, червено и накрая жълто ебц. Никога няма да си купя червени, нулево спиране докато не се загреят достатъчно, дисковете посиняват от зора, ако се спира сериозно, примерно писти от 180 на 70, започва тресеше и др екстри след това. При три последователни спирания от 180 на 70, започват да изтърват вече всичките.. Най-доволен съм от жълтите, спират и на студено перфектно и на топло. След тях, бих взел зелените, а червените никога повече. Сравнено с феродо дс2500, бих предпочел феродото. Последно след проучвания пробвах и mintex racing 1114 серията. Няма нищо общо с обикновенните минтекс!! По-евтини са от жълтите ебц и са много добри. Според мен, по-скъпи накладки от ебц и феродо няма смисъл, ако не се слагат други апарати с повече бутала и т.н.
- bmw325ci
- младши ентусиаст
-
По принцип бутала има ама няма смисъл, нито колата е про нито аз съм про, а за червените така или иначе ги няма като опция за брембото от Е38-цата, поне в българския сайт, ще чекна и феродото и минтекса ако имат опция за тия апарати и ще се реши най-вероятно по финикийските знаци, че и това си е фактор, а жълтите са си колкото едни дискове
Голямо благодарско на отзовалите се

Голямо благодарско на отзовалите се

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Феродото е скъпо, на нива на жълтото ебц. За цената си, най-добре е минтекса 1114, ако има за твоята кола де. Идва грубо като зелено ебц, но е много по-спортно ориентирано. С минтекса просвирва, когато са съвсем студени.
- bmw325ci
- младши ентусиаст
-
Минтекса нямат за апарати от Е38, така че най-вероятно ще е EBC комплект дискове и накладки, поне би трябвало да са съвместими като структура и материали на дискове и накладки.
Сега следва следващото чудене дали ще е голям дисбаланса ако само отпред съм със жълти а отзад със зелени примерно или даже от обикновените ultimax, сетъпа ми ще е същия като М3 3.0 (315/312 mm) само че отпред ще съм с брембото от Е38-цата че е по шукаритетно
Сега следва следващото чудене дали ще е голям дисбаланса ако само отпред съм със жълти а отзад със зелени примерно или даже от обикновените ultimax, сетъпа ми ще е същия като М3 3.0 (315/312 mm) само че отпред ще съм с брембото от Е38-цата че е по шукаритетно

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Ако взимаш жълтите виж в Камскилс. Цената там беше много по-ниска от тва, което ми искаха тука в Хед. Ама може и там да питаш за комплект. Подочух, че правели големи намаления ама тр да идеш на място. Това за червените е странно защото би трябвало да работят по-добре при по-ниска температура от жълтите съответно и да спират по-слабо.
Аз лично съм далеч от това ниво на познаване на колата за да направя разлика между това как ми спира предната и задната ос на колата с различните накладки. Грешката и Траян съм ги возил на Серес и могат да споделят ако искат някакви за спирането ако им е направило някакво впечатление какъв е баланса на колата.
По-добре вземи еднакви ако ще си с големи апарати отпред или в най-лошия случай зелени за отзад.
Аз лично съм далеч от това ниво на познаване на колата за да направя разлика между това как ми спира предната и задната ос на колата с различните накладки. Грешката и Траян съм ги возил на Серес и могат да споделят ако искат някакви за спирането ако им е направило някакво впечатление какъв е баланса на колата.
По-добре вземи еднакви ако ще си с големи апарати отпред или в най-лошия случай зелени за отзад.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
На едната от колите ми съм с точно такава комбинация, предни жълти и задни зелени. Просто няма смисъл от задни жълти, отзад натоварването е много по-малко, както и загряването.
Една от основните характеристики на жълтите е, че спират много добре на студено, за разлика от червените.
Една от основните характеристики на жълтите е, че спират много добре на студено, за разлика от червените.
- rosen.kolarov
- Старши ентусиаст
-
Моя опит с червените е на следните автомобили - Е46 330хи, Е60 535д и Е92 М3 на нито ена кола не съм
имал оплакванията на колегата от червената серия, дори на М3-ката търкам вече втори комплект.
Червените накладки поне при мен нямат абсолютно никакъв проблем с загряване, скърцане или спиране
На М3-ката половината километри са по пистите на Калояново и Серес и мога да кажа, че спрямо ОЕМ
накладките на БМВ спирането особенно в натоварен режим е по-добро.
Преди няколко години и на 46-цата и на 60-ката сложих нов комплект дискове с накладки и от там ми
е оплакването за дисковете и на двете коли предните се кривнаха.
имал оплакванията на колегата от червената серия, дори на М3-ката търкам вече втори комплект.
Червените накладки поне при мен нямат абсолютно никакъв проблем с загряване, скърцане или спиране
На М3-ката половината километри са по пистите на Калояново и Серес и мога да кажа, че спрямо ОЕМ
накладките на БМВ спирането особенно в натоварен режим е по-добро.
Преди няколко години и на 46-цата и на 60-ката сложих нов комплект дискове с накладки и от там ми
е оплакването за дисковете и на двете коли предните се кривнаха.
- bmw325ci
- младши ентусиаст
-
От кой вид дискове си слагал, че и мен това ме притеснява на турбо груува да не св изкривят, дали да не си заложа на плътни дискове с жълтите накладки
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Един приятел е с такива и каза, че му се изкривили, точно turbo groove. Тва е жалка работа, уж перформънс дискове по сумати пари...
- kinetism
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е91 320d, e46 325i
- Мечтае да кара: M3 E92
За EBC не мога да коментирам, но мога да споделя за Брембо. Костваха ми пари, нерви и една седмица без кола. За по-малко от месец се изкривиха и започнаха да тресат. Миналата седмица ги свали и закарах за рекламация. След една седмица нерви, решиха да кажат, че майстора е виновен (само ще споделя, че миналата година стана първи в класа си за сезона. Тази година има за момента едно 1-во и едно 2-ро място на пистовият шампионат и той си подготвя колата). В достатъчно добри отношения сме с моя майстор, че да не ме претупа на бързо и съм обеден, че проблема не е в него. Но според официалния доставчик на Брембо, той не знае как се слагат дискове. Поне това е тяхното становище според laviatan, тъй като ги взех от него.
Тъй че ако се чудиш какви дискове да си вземеш от изброените марки, моя личен съвет е пропусни Брембо и събери мнение за другите.
Аааа и да споделя, че не се правя на състезател и не съм им давал много зор, но са казали, че са прегрявани 3 пъти
Тъй че ако се чудиш какви дискове да си вземеш от изброените марки, моя личен съвет е пропусни Брембо и събери мнение за другите.
Аааа и да споделя, че не се правя на състезател и не съм им давал много зор, но са казали, че са прегрявани 3 пъти

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Аз обичам да се разправям с такива случаи. Дай ми становището от Брембо, което са изпратили и ти обещавам, че лично от Брембо ще ти върнат парите до стотинка заедно с извинения и подходящо обезщетение, че са компрометирали сигурността ти с некачествената си стока.
Също тъй ще получим и обяснение как така са разбрали, че са прегрявани точно 3 пъти. Не 4, не 2 а точно три. Това е незаменим инжинерен опит от който възнамерявам да се поучим и в бъдеще с лекота да установяваме една част колко точно пъти е прегрявана.
Пак по същия начин се надявам и да ни обяснят как точно нови дискове се прегряват от нормална кола използвана в нормалната пътна мрежа и как това прегряване в толкова кратък срок води до изкривяването им. Също тъй се надявам да ни изпратят и упътване за монтаж и най-вече употреба на перформънс дискове в нормална градска среда така, че да не ги кривим за по-малко от месец.
За ментета на ЕВС не бях чувал още ама и тях явно ги има. Мойте не успяха да се изкривят в условия на проливен дъжд и 30-тина последователни спирания от около 190 + няколко десетки още от 120-130. Та склонен съм да мисля, че проблема на този един приятел и твоите далеч нямат нищо общо с лошото качество на Брембо и ЕВС.
Иначе за становището от Брембо съм сериозен. Дай ми го и ще гледаш чудеса.
Също тъй ще получим и обяснение как така са разбрали, че са прегрявани точно 3 пъти. Не 4, не 2 а точно три. Това е незаменим инжинерен опит от който възнамерявам да се поучим и в бъдеще с лекота да установяваме една част колко точно пъти е прегрявана.
Пак по същия начин се надявам и да ни обяснят как точно нови дискове се прегряват от нормална кола използвана в нормалната пътна мрежа и как това прегряване в толкова кратък срок води до изкривяването им. Също тъй се надявам да ни изпратят и упътване за монтаж и най-вече употреба на перформънс дискове в нормална градска среда така, че да не ги кривим за по-малко от месец.
За ментета на ЕВС не бях чувал още ама и тях явно ги има. Мойте не успяха да се изкривят в условия на проливен дъжд и 30-тина последователни спирания от около 190 + няколко десетки още от 120-130. Та склонен съм да мисля, че проблема на този един приятел и твоите далеч нямат нищо общо с лошото качество на Брембо и ЕВС.
Иначе за становището от Брембо съм сериозен. Дай ми го и ще гледаш чудеса.
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3