предстоящ ремонт на предно окачване

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

предстоящ ремонт на предно окачване

Мнение от mg87 » 23 Май 2013, 19:00

Как да разбера какво по преницата ми е за смяна, защото вече ми хлопа и от двете страни, а шарнирите и биалетките ми изглеждат здрави. Преди няколко месеца в един сервиз също ми казаха че изглеждат здрави. Хлопането като чели го усещам най-много в завои в комбинация с дупки :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 545i
Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe

Re: предстоящ ремонт на предно окачване

Мнение от Wierdo » 23 Май 2013, 19:19

От така написаното залагам на шарнири, но може и да има други неща. Най-добре да отидеш в сервиз да я погледнат разбиращи. Но е добре и да избереш адекватно сервиза, че днешно време направо е страшно. Ако си от София веднага бих те ориентирал ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mg87 » 23 Май 2013, 19:47

Преди малко пак я гледах и се усъмних в този шарнир
20130523_164332.jpg
изглежда здрав но ми направи впечатление че мога да въртя щангата която държи, от другата страна също но много по трудно. Ще се опитам да кача клипче след малко.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mg87 » 23 Май 2013, 19:53

ето го клипчето http://vbox7.com/play:714009b134 нормално ли е да може да се върти така?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e46 318i
Мечтае да кара: BMW E46 330i kompressor

Мнение от embasi » 23 Май 2013, 20:34

колега за мен най лесно е като на двете предни гуми сложиш по една тухла и викаш още един човек да натиска на полу съединител ти влизаш в някой канал и виждаш каде мърда така направих аз и знам какво е :) :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 325 dizel

Мнение от krasi2bmw » 23 Май 2013, 20:57

Привет , за преглед пари не вземат , закарай я кьдето регулират предници и ще ти кажат какво има за смяна . Така само гадаеш какво и има и едва ли някой ще ти каже от дистанция какьв е проблема ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e39tdsA "97
Мечтае да кара: c63amg

Мнение от ShibinG » 23 Май 2013, 20:59

накрайник в това и е пътник , размърдай и външните шарнири и биалетите + тампоните отзад на носача
6>4

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 23 Май 2013, 21:05

krasi2bmw написа:Привет , за преглед пари не вземат , закарай я кьдето регулират предници и ще ти кажат какво има за смяна

Не така :nono: Не мога цял ден да гледам предниците на хората и да си тръгна без пари :mhihi:

Отиди в доказан сервиз да ти кажат кое е за смяна. Ако имат стенд за проверка на хлабини по ходовата част още по-добре. По-добре повече дадени пари за качествена диагностика, отколкото 5 пъти ремонт и все да има нещо разбито. Това, което си посочил е външен кормилен накрайник. Това, че го завърташ не значи, че е заминал. Може просто да е охлабил с времето, но да няма луфт.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 325 dizel

Мнение от krasi2bmw » 23 Май 2013, 21:08

Dirty M5 driveR написа:
krasi2bmw написа:Привет , за преглед пари не вземат , закарай я кьдето регулират предници и ще ти кажат какво има за смяна

Не така :nono: Не мога цял ден да гледам предниците на хората и да си тръгна без пари :mhihi:

Отиди в доказан сервиз да ти кажат кое е за смяна. Ако имат стенд за проверка на хлабини по ходовата част още по-добре. По-добре повече дадени пари за качествена диагностика, отколкото 5 пъти ремонт и все да има нещо разбито. Това, което си посочил е външен кормилен накрайник. Това, че го завърташ не значи, че е заминал. Може просто да е охлабил с времето, но да няма луфт.

Прав си колега , кой бяга от 5 лв. :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го на ножки
Мечтае да кара: на 50ст бензина.

Мнение от Jang1r » 23 Май 2013, 22:58

Всички проверки ги прави на ВДИГНАТА кола и с щанга(лост)!Ако има някъде луфтове уловими на ръка-за смяна е!Предницата на е36 е далеч от сложна и скъпа за подмяна така че ревизия не е лош вариант!Имаш 2 шарнира,2 накрайника,1 тампон и 1 биалетка на страна..."тънкана" части не търси,че е много вероятно да се разбият преди "хлопащите" ОЕМ...
BMW e36 318TDS Touring
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 M5
Мечтае да кара: F117a Stealth
Детайли за колата: BMW M5 E60 2008

Мнение от repibg » 23 Май 2013, 23:14

здр,

колега ,сменяй всичко по предницата! не се прави на габровец,
колко ще спестиш?100лв ли? залагаш живота си за стари части.
не може да слагаш нови накрайници а шарнири или там каквото и ще да е да остават старите.
.всичко ще ти струва 300лв. :bchug:
и аз така си мислех,това онова да е здраво,но като ги свалиха бяха ТУРШИЯ !!!
и после се питах"майка му значи !как съм карал така?"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i, sedan, 11.97

Мнение от 00700 » 24 Май 2013, 10:06

mg87 написа:Как да разбера какво по преницата ми е за смяна, защото вече ми хлопа и от двете страни, а шарнирите и биалетките ми изглеждат здрави. Преди няколко месеца в един сервиз също ми казаха че изглеждат здрави. Хлопането като чели го усещам най-много в завои в комбинация с дупки :D

Попринцип ако ти скърца от ляво или от дясно най-вероятно е шарнир (малък или голям). Най-добре е, ако са за смяна другите неща по предницата да ги смениш - шарнири - малък, голям, накрайниците-2бр. леви и десни, томпони стабилизираща щанга, биалетки. Частите са ти около 200 лв. и около 100 лв. ще ти вземат за работа. От ходова част не трябва да се пестят пари. Успех! :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 M5
Мечтае да кара: F117a Stealth
Детайли за колата: BMW M5 E60 2008

Мнение от repibg » 24 Май 2013, 10:36

00700 написа:
mg87 написа:Как да разбера какво по преницата ми е за смяна, защото вече ми хлопа и от двете страни, а шарнирите и биалетките ми изглеждат здрави. Преди няколко месеца в един сервиз също ми казаха че изглеждат здрави. Хлопането като чели го усещам най-много в завои в комбинация с дупки :D

Попринцип ако ти скърца от ляво или от дясно най-вероятно е шарнир (малък или голям). Най-добре е, ако са за смяна другите неща по предницата да ги смениш - шарнири - малък, голям, накрайниците-2бр. леви и десни, томпони стабилизираща щанга, биалетки. Частите са ти около 200 лв. и около 100 лв. ще ти вземат за работа. От ходова част не трябва да се пестят пари. Успех! :)

:clap: огромно Браво за точните думи. :yes:
от предница не се пестят средства. :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '98 e36 328i Тouring
Мечтае да кара: e36 ///M3

Мнение от clarcky » 24 Май 2013, 12:18

repibg написа:
00700 написа:

:clap: огромно Браво за точните думи. :yes:
от предница не се пестят средства. :bchug:

А после е голям кеф да караш със стегната ходова част :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mg87 » 25 Май 2013, 0:04

Е аз спестих доста днеска купих за 40 китна два носача оборудвани със здрави шарнири и накрайници от колега от форума :D утре ще ги сменям доста здрави изглеждат. Мойте днеска ги свалих и нямат нищо общо новите яко са разбити как съм карал така не знам :oops:

Следваща

Назад към E36