план "ран-ът"
Модератор: Общи модератори
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Re: план "ран-ът"
Mr Charger написа::OT:
Дискусията по тази тема и нападките, които се отправят ме натъжават. За мен основното е, че всички тук сме българи (поне така си мисля).
Тъжно е, че хората с различни мнения се обявят автоматично за комунисти или разни други исти.
Днешната ситуация ми напомня за годините преди падане на България под Османско робство, когато е имало 3 български държави, които са воювали помежду си. Враждували сме люто помежду си и османците са дошли и са ни оправили. И после пет века са оправяли нас, жените и децата ни. Как ви харесва това, а?
И освен това се предполага,че всички сме фенове на марката. Феновете на марката може да имат различни мнения и политически разбирания, но трябва да се уважават. Същото е и при хората от една народност.
Колега ти вярваш ли го това което описваш че се е случило така ? Че тия са причините да ни пречупят ? Турците стигат до виена и ги сварват по бели гащи ама после си хващат дърмите и се прибират откъдето са изпълзели .Що ли се случва все така че един дърпа напред а другия до него пада по очи ?
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
alx написа:батки, не разбрахте какво се случва всъщност и защо ние "презокеанските" ви написахме някои неща. защо го пишеме? да се хвалиме? не. пишеме го защото ни боли и по някаква си наша наивна (и не толкова) схема ни е мъчно за това какво се случва. щото аз поне лично нямам фантазии да умирам на чужда земя и като ми доиде времето (ако не и по-рано) ще се прибера за да ме закопаят до майка ми и баща ми дето ще са закопани до баба ми и дядо ми дето са закопани до прабаба ми и прадядо ми в централните.
Имам някакви съмнения още от едно време, че си "презокеански" ,'ма може и да съм се объркал

alx написа:крайния резултат е че америка е доста напред с материала. икономически, финансово, както и да го гледаш. капитализма америка го прави най-добре от останалия свят. до кога? не е ясно. коя ли слава е вечна. ама за сега- това е положението. америка е отличника в дисциплината.
Спор няма, че печатницата работи най-добре там...
alx написа:от друга страна, по една или друга схема родината последните 20 години не направи капитализма. направи някакъв изроден вариант на социалистически капитализъм- като взе най-лошото и от двете. защо, кой, как, колко- друга тема. факта е че сме двойкари по тая дисциплина.
То капитализма (или димокраситу да е по-разбираемо) и комунизма са двете страни на една и съща монета

alx написа:останалото ще ви оставя сами да се сетите.
Thanks
Ubi dubium, ibi libertas
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Най печените капиталисти - америка дрън дрън .Преди 4 години като си усраха сами пазара с ипотеки управниците им мигаха на парцали като паткани в трици.Малко остана да ги линчуват наред всичките добре че печатницата печата зелено.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
K_Ilkov написа:alx написа:просто демонстрирам гледна точка и съответно си я защитавам с... голи факти.
е кви са фактите
УСА са добре значи могат
БГ са зле значи не могат
не мислиш ли, че е доста опростен тоя модел за оценка?
а какви са голите факти? аз други не знам.
другото са спекулации.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Jordana написа:Най печените капиталисти - америка дрън дрън .Преди 4 години като си усраха сами пазара с ипотеки управниците им мигаха на парцали като паткани в трици.Малко остана да ги линчуват наред всичките добре че печатницата печата зелено.
осраха, печатаха... може. лайната бяха голями.
но факта е че сега нещата са по-добре от преди да започне рецесията 2007-ма. и всичко върви добре. до кога? кой знае.
а ние в родината? ние сме на същия хал като преди 5 години, като преди 20 години. да не кажа по-зле.
това са фактите. крайния резултат.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
alx написа:а какви са голите факти? аз други не знам.
другото са спекулации.
за теб спекулации за други реалност ...
така да бъде, поне разбрах какъв ти е метода за оценка

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
K_Ilkov написа:alx написа:а какви са голите факти? аз други не знам.
другото са спекулации.
за теб спекулации за други реалност ...
така да бъде, поне разбрах какъв ти е метода за оценка
както казах- механизъма на оформяне на едно или друго (икономическо/финансово/политическо) статукво е сложен. много неща не са известни. затова на тях не трябва да се залага. ако беше лесно- всеки щеше да има перфектна държава.
аз мога да коментирам само крайния резултат щото той не може да се скрие.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
супер, ама без детайлите нищо не правиме.
с крайния резултат можем само да констатираме
можеш ли да ремонтираш нещо без да знаеш как се е счупило
само знаейки, че е счупено?
толко от мен като дървен философ
с крайния резултат можем само да констатираме
можеш ли да ремонтираш нещо без да знаеш как се е счупило
само знаейки, че е счупено?
толко от мен като дървен философ

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
В америка преди не толкова много време (то и с тази многовековна тяхна история не би могло и другояче
) е имало период на първоначално натрупване на капитала,когато нещата са били доста по-грозни и оттук дори,не само заради географско социалните мащаби.
Защо след втората световна над 60 процента от световното злато се оказва там,а преди войната Хитлер знаем от кого е спонсориран.
И да се върнем към наши дни- отличници?- смешно (почти тъжно)
Отличници по демокрация и благоденствие,разбира се и БВП на глава от населението са Северозападна Европа.
При все ,че не работи цял свят за тях
Но за да спори човек, насреща трябва да има събеседник с отворено съзнание към чужда гледна точка,тоест ,нали

Защо след втората световна над 60 процента от световното злато се оказва там,а преди войната Хитлер знаем от кого е спонсориран.
И да се върнем към наши дни- отличници?- смешно (почти тъжно)
Отличници по демокрация и благоденствие,разбира се и БВП на глава от населението са Северозападна Европа.
При все ,че не работи цял свят за тях

Но за да спори човек, насреща трябва да има събеседник с отворено съзнание към чужда гледна точка,тоест ,нали

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
А презокеанците,като сами си казвате че условията и факторите там при вас и тук при нас са коренно различни,какво ни давате акъл????Ние нека да имахме условията на райския капитализъм в Щатите пък........Нали вие там от нулата почнахте,без мама меси тати носи,то едно време '90-те години който не е поискал той не отиде в Щатите наистина.
Ама съобразявайте се малко,форума не е само пълен с непълнолетни дечурлига зажаднели за екзотични историйки на чичковци от зад Голямата Вода.Има и дъртаняни ,които знаем и помним как ставаха нещата по време оно
и какво обобщавате дереджето ни /имате ли си вие там дума за дередже,а/,след като то и на нас ни е ясно че не е на добре????Да не би форума да е пълен с хора с ментални заболявания, че да имаме нужда ''външен'' мозък да ни казва кое ''да'' и кое ''не''.
То е лесно да ми кажеш като няма хляб да ям пасти ,ама аман от шовинисти с променено национално самоопределяне!!!!!!

и какво обобщавате дереджето ни /имате ли си вие там дума за дередже,а/,след като то и на нас ни е ясно че не е на добре????Да не би форума да е пълен с хора с ментални заболявания, че да имаме нужда ''външен'' мозък да ни казва кое ''да'' и кое ''не''.
То е лесно да ми кажеш като няма хляб да ям пасти ,ама аман от шовинисти с променено национално самоопределяне!!!!!!
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...

US Attorney General Holder: President has the power to authorize lethal force, such as drone strike, against a U.S. citizen on U.S. soil, and without trial.

Вземете си по една картечница о време, че да сте подготвени като ви погнат тия милитализираните полицайте по някое време :

Ubi dubium, ibi libertas
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
план "ран-ът"
По-добре милитализирана полиция, от колкото някой мангал да ти влезе в собствеността и ти нищо да не можеш да направиш, вместо да го застреляш като куче. Осрахте се с глупости вече в тази тема. Точно тия дето помните как са ставали нещата от време оно... на голяма част от вас мисленето от времето на студената война ви е нанесло някакви трайни травми, от които още не може да се оттърсите. Направо съм благодарен като гледам, че съм се родил 80те...
Севрните народи са отличници по-всичко друго, но не и капитализъм. Ако трябва търсим отличници в тая област това трябва да са Хонг Конг, Сингапур, но изобщо не значи че щатите са някакви тройкаджии. В плана се строи точно техния модел...
Някой написа, че кандаците и мексиканците мразели американците. Това е най-великата глупост, която съм чувал от доста време...
Севрните народи са отличници по-всичко друго, но не и капитализъм. Ако трябва търсим отличници в тая област това трябва да са Хонг Конг, Сингапур, но изобщо не значи че щатите са някакви тройкаджии. В плана се строи точно техния модел...
Някой написа, че кандаците и мексиканците мразели американците. Това е най-великата глупост, която съм чувал от доста време...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Ако правосъдието ви там при вас е все такова както срещу нашумелия вече процес срещу Гергана Червенкова,по-зле сте и от нашето родно мило правораздаване.
Чак се чудя как българи така самоотвержено защитават една държава,където чисто и просто си вадят хляба и нищо повече!!!!
Чак се чудя как българи така самоотвержено защитават една държава,където чисто и просто си вадят хляба и нищо повече!!!!
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Re: план
Защитаваме, защото вместо да обсъждаме добрите идеи от нея, вие се концентрирате върху някакви негативни неща (голяма част, от които не са верни или са изкривени), с което не помагате на никой. Много ме дразнят такива псевдо патриоти...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
абе не знам кои са псевдопатриоти,ама вие сте малко като себеопределящите се като "турци" ,родени в България -светли,със сини очи,истински турски не говорят ама видиш ли-потомък на селджуците
Като реваха навремето да си "ходят",отвориха им границата,те си продадоха всичко на безценица тука и се оказа,че в Турция ги наричат "домус гяур" ,демек не ги приеха много.Ни -рак ,ни риба..
къкто и да е - и какво ми го хвалиш капитализма,след като 1 процент от населението ви държи 99 процента от парите- тебе топли ли те нещо?(или си мислиш,някой ден ,като порасна
)
Степента на обществено развитие се определя по качеството на живот-което се съвкупност от показатели, по които сте много назад
, а не по небостъргачите, военната мощ,развлекателната индустрия и гръмките фрази,а навремето се смеехме на Бай Ганя дето се тупал по гърдите"булгар,булгар!"-то и на вас американците това вие е най-голямото достойнство май 
П.С. -като всичко е толкова яко там и сте толкова суперпреуспели,защо висите по цял ден в БГ форум ,където никой не ви е на нивото на социално икономическите познания,личен просперитет и житейска премъдрост

Като реваха навремето да си "ходят",отвориха им границата,те си продадоха всичко на безценица тука и се оказа,че в Турция ги наричат "домус гяур" ,демек не ги приеха много.Ни -рак ,ни риба..

къкто и да е - и какво ми го хвалиш капитализма,след като 1 процент от населението ви държи 99 процента от парите- тебе топли ли те нещо?(или си мислиш,някой ден ,като порасна

Степента на обществено развитие се определя по качеството на живот-което се съвкупност от показатели, по които сте много назад

П.С. -като всичко е толкова яко там и сте толкова суперпреуспели,защо висите по цял ден в БГ форум ,където никой не ви е на нивото на социално икономическите познания,личен просперитет и житейска премъдрост

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"