план "ран-ът"
Модератор: Общи модератори
- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///M43
- Мечтае да кара: в изтребителната авиация
- Детайли за колата: компот в сливов цвят
Re: план "ран-ът"
Binev_OuT написа:А и имаше изнесени едни цитати някъде от тяхната религиозна книга (забравих как се казва) които изцяло принизяват другите религии , особено православните.
ТАЛМУДА е ключовата думичка

лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Е.Димитров написа:steeN написа:Какво да отговоря аз? Да отговарят тия дето са скачали по барикадите.zlatko_baretata написа:Щото не ходят да серат из целия свят касетъчни бомби с обеднен уран, за да грабят петрол.
Затова ти е евтин бензинеца и всичко друго покрай него. То на това се крепи вашата икономика - на пушката. Па ти иначе ми разпъвай теориите на лайното за Смит, Кейнс и пазарно стопанство...
Цената на бензина ли ти е най-голямата болка.Не че цената на бензина в САЩ има връзка с цената на бензина в България, не че и бензина в България не е най-ефтиния в цяла Европа също така... Пусна пак развалената плоча за бомбите и това е. Сигурно и марсианците тези гадни копелета, тяхната икономика пречи и тя на България.
Тука си в грешка,в Словения ,цената на бензина/нафтата е с около 4-6 стотинки по-евтин,в Хърватия цената на бензина/дизела от известна марка бензиностанции е с ...50-60 стотинки по-евтин от колкото в България
Това за нашата Балканска територия,така че и тоя мит не е много,най-малкото заради Словения,която е в еврозоната
Хърватска не е в ЕУ, сега като влязат и им шибнат минималните акцизи и ДДС и бози ще ги видим. Словения 4-6 стотинки ауууууу. Пак се хващате за глупости, като не искате да видите нещата си е ваш проблем. Това, че Словения е в еврозоната няма значение, нашата валута е обвързана с еврото с валутен борд. Силно опростено е все едно, че сме го приели, единствената разлика е, че много лесно може да се откажем от него(или да сменим курса) за разлика от тези, които са в Еврозоната и са вързани като Гърция примерно.
Последна промяна steeN на 23 Май 2013, 9:35, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Petrolhead
- Потребител
-
данчо, нямам нищо против твоите лични нападки.
все ми е едно.
имам против обаче като се изказваш по теми, които не са ти ясни. лошото че изказванията ти са чисто клеветнически и не носят никаква полза за никого.
програмите на европейския съюз работят. от тях има реална полза и за бенефициените и за самия европейски съюз.
схемата е доста проста всъщност.
ако имаш работещ бизнес и ти трябват пари за модернизация, можеш да кандидатстваш по някоя програма. ако проекта ти е добър, получаваш финансиране до 70% от стойността на проекта. най-често машините които ти трябват са произведени в ЕС, съответно тези пари се връщат обратно при тях. по този начин всички са доволни.
живял съм в щатите, не бих казал че на някого му пука за нас, за българия и да те не знаят къде сме на картата. но не им и трябва.
сащ имат едно основно предимство пред всички други страни, в които съм бил. у нормалните хора има един странен дух на предприемчивост. факт е че този дух най-често води до отвратителни взаимотношение между колеги и конкуренти. но хората там се стараят всячески да успеят. в европа това не съм го срещал.
все ми е едно.
имам против обаче като се изказваш по теми, които не са ти ясни. лошото че изказванията ти са чисто клеветнически и не носят никаква полза за никого.
програмите на европейския съюз работят. от тях има реална полза и за бенефициените и за самия европейски съюз.
схемата е доста проста всъщност.
ако имаш работещ бизнес и ти трябват пари за модернизация, можеш да кандидатстваш по някоя програма. ако проекта ти е добър, получаваш финансиране до 70% от стойността на проекта. най-често машините които ти трябват са произведени в ЕС, съответно тези пари се връщат обратно при тях. по този начин всички са доволни.
живял съм в щатите, не бих казал че на някого му пука за нас, за българия и да те не знаят къде сме на картата. но не им и трябва.
сащ имат едно основно предимство пред всички други страни, в които съм бил. у нормалните хора има един странен дух на предприемчивост. факт е че този дух най-често води до отвратителни взаимотношение между колеги и конкуренти. но хората там се стараят всячески да успеят. в европа това не съм го срещал.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
steeN написа:Е.Димитров написа:steeN написа:Какво да отговоря аз? Да отговарят тия дето са скачали по барикадите.zlatko_baretata написа:Щото не ходят да серат из целия свят касетъчни бомби с обеднен уран, за да грабят петрол.
Затова ти е евтин бензинеца и всичко друго покрай него. То на това се крепи вашата икономика - на пушката. Па ти иначе ми разпъвай теориите на лайното за Смит, Кейнс и пазарно стопанство...
Цената на бензина ли ти е най-голямата болка.Не че цената на бензина в САЩ има връзка с цената на бензина в България, не че и бензина в България не е най-ефтиния в цяла Европа също така... Пусна пак развалената плоча за бомбите и това е. Сигурно и марсианците тези гадни копелета, тяхната икономика пречи и тя на България.
Тука си в грешка,в Словения ,цената на бензина/нафтата е с около 4-6 стотинки по-евтин,в Хърватия цената на бензина/дизела от известна марка бензиностанции е с ...50-60 стотинки по-евтин от колкото в България
Това за нашата Балканска територия,така че и тоя мит не е много,най-малкото заради Словения,която е в еврозоната
Хърватска не е в ЕУ, сега като влязат и им шибнат минималните акцизи и ДДС и бози ще ги видим. Словения 4-6 стотинки ауууууу. Пак се хващате за глупости, като не искате да видите нещата си е ваш проблем. Това, че Словения е в еврозоната няма значение, нашата валута е обвързана с еврото с валутен борд. Силно опростено е все едно, че сме го приели, единствената разлика е, че много лесно може да се откажем от него(или да сменим курса) за разлика от тези, които са в Еврозоната и са вързани като Гърция примерно.
Не бе пич,давам примера със Словения,защото те са сложили всички ставки които изисква ЕС,в Еврозоната са ,средната заплата е 1600 евро (3100 лева около),пък горивото им е макър и минимално-по ниско от нашето,да не говорим че според ЕС,преди да влезем и да почнем да си пазаруваме с евро в България,трябва с още поне 10% да се вдигнат ставки и акцизи на горивата...
Това по принцип няма много общо с темата разбира се...
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Petrolhead написа:живял съм в щатите, не бих казал че на някого му пука за нас, за българия и да те не знаят къде сме на картата. но не им и трябва.
те повечето американци не знаят къде са останалите щати камо ли ние ...
едит: то и у нас е почти така вече - пример: Златки, шматки и тн
това обаче ми напомня, че едни от малкото да не казвам единствени,
които ми се е случвало да знаят за съществуването и къде е БГ бяха военни

извинявам се, но е факт, нищо не означава, може да се отдаде на това, че пътуват
по мисии в Европа и изобщо и на 1000 други неща, но е факт.

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- zlatko_baretata
-
-
- Кара: Фиат 126р
- Мечтае да кара: Шкода Фабия
K_Ilkov написа:...
това обаче ми напомня, че едни от малкото да не казвам единствени,
които ми се е случвало да знаят за съществуването и къде е БГ бяха военни![]()
...
Много ясно, нали трябва да знаят къде трябва да метнат бомбите, ако планът "Ран-Ът" не сработи.
Освен от почти целия останал свят, те са мразени най-искрено и от собствените си съседи - Мексико и Канада. В Канада надделява повече презрението и погнусата, отколкото омразата, но това не променя много нещата.
Но да се върнем на "планът". Някой сеща ли се за американски посланник, който да не се е месил във вътрешната (а естествено и във външната) политика на България? Спомнете си само последния какви ги вършеше...

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Petrolhead написа:живял съм в щатите, не бих казал че на някого му пука за нас, за българия и да те не знаят къде сме на картата. но не им и трябва.
Е тук се оля... Да има кариеристи, ама болшинството са овчи народ...
Както някой казва за българина, че е доволен ако има ракия и салата, така аз мога да кажа че американеца е доволен ако има кола, къща под наем, KFC и сладолед. Друго не им трябва, останалото е цял живот събиране за колежа на децата...
Иначе по темата и аз подкрепям твърдението, че американците имат болни амбиции да управляват света... Под ръководството на шиб@ните евреи разбира се...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
батки, не разбрахте какво се случва всъщност и защо ние "презокеанските" ви написахме някои неща. защо го пишеме? да се хвалиме? не. пишеме го защото ни боли и по някаква си наша наивна (и не толкова) схема ни е мъчно за това какво се случва. щото аз поне лично нямам фантазии да умирам на чужда земя и като ми доиде времето (ако не и по-рано) ще се прибера за да ме закопаят до майка ми и баща ми дето ще са закопани до баба ми и дядо ми дето са закопани до прабаба ми и прадядо ми в централните.
та чакайте да ви го напиша директно...
кой колко разбира се мери само по един начин- крайния резултат. ние българите имаме и други начини ама единствения истински начин е кво се е случило накрая. голите факти. другото е ... субективно.
та...
крайния резултат е че америка е доста напред с материала. икономически, финансово, както и да го гледаш. капитализма америка го прави най-добре от останалия свят. до кога? не е ясно. коя ли слава е вечна. ама за сега- това е положението. америка е отличника в дисциплината.
от друга страна, по една или друга схема родината последните 20 години не направи капитализма. направи някакъв изроден вариант на социалистически капитализъм- като взе най-лошото и от двете. защо, кой, как, колко- друга тема. факта е че сме двойкари по тая дисциплина.
останалото ще ви оставя сами да се сетите.
та чакайте да ви го напиша директно...
кой колко разбира се мери само по един начин- крайния резултат. ние българите имаме и други начини ама единствения истински начин е кво се е случило накрая. голите факти. другото е ... субективно.
та...
крайния резултат е че америка е доста напред с материала. икономически, финансово, както и да го гледаш. капитализма америка го прави най-добре от останалия свят. до кога? не е ясно. коя ли слава е вечна. ама за сега- това е положението. америка е отличника в дисциплината.
от друга страна, по една или друга схема родината последните 20 години не направи капитализма. направи някакъв изроден вариант на социалистически капитализъм- като взе най-лошото и от двете. защо, кой, как, колко- друга тема. факта е че сме двойкари по тая дисциплина.
останалото ще ви оставя сами да се сетите.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Binev_OuT написа:Добре за американците ясно.
Ами Евреите?
Сърбаме попарата още от средните векове , карма ли кво![]()
Ето тук може да попрочетеш какви са измислените претенциите на чифутите спрямо нас

Последна промяна hell's angel на 24 Май 2013, 22:20, променена общо 1 път
Ubi dubium, ibi libertas
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Въртяхме сукахме и пак въпроса дойде до това къде индивида се чувства оценен и вътрешния му мир е налице.
Със същия успех може да се коментират и причините 5 те български емигранти в папуа или нова гвинея да емигрират в тази част на света.
Темата не беше ли за натиска на американската администрация върху политическите процеси в България ? А не за личните драми на кой и защо е в САЩ ?!
Със същия успех може да се коментират и причините 5 те български емигранти в папуа или нова гвинея да емигрират в тази част на света.
Темата не беше ли за натиска на американската администрация върху политическите процеси в България ? А не за личните драми на кой и защо е в САЩ ?!
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
alx написа:батки, не разбрахте ...
крайния резултат е че америка е доста напред с материала ...
от друга страна, по една или друга схема родината последните 20 години ...
батка,
като изключим сълзливата история къде ще те копат, която верно не разбирам защо я вкарваш
другото верно ли смяташ, че е нужно да ни го сведеш

няколко пъти питам в тая тема - мислиш ли, че в БГ няма мислещи и знаещи хора?
с тая тема кво ще направиш ако бъдеш така добър да ми обясниш?

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Mr Charger
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: метро
- Мечтае да кара: M Power Electrified

Дискусията по тази тема и нападките, които се отправят ме натъжават. За мен основното е, че всички тук сме българи (поне така си мисля).
Тъжно е, че хората с различни мнения се обявят автоматично за комунисти или разни други исти.
Днешната ситуация ми напомня за годините преди падане на България под Османско робство, когато е имало 3 български държави, които са воювали помежду си. Враждували сме люто помежду си и османците са дошли и са ни оправили. И после пет века са оправяли нас, жените и децата ни. Как ви харесва това, а?
И освен това се предполага,че всички сме фенове на марката. Феновете на марката може да имат различни мнения и политически разбирания, но трябва да се уважават. Същото е и при хората от една народност.
Непобедимите - 2002, Е3, Е9, Е12, Е21, Е23, Е24, Е28...
K_Ilkov написа:alx написа:батки, не разбрахте ...
крайния резултат е че америка е доста напред с материала ...
от друга страна, по една или друга схема родината последните 20 години ...
батка,
като изключим сълзливата история къде ще те копат, която верно не разбирам защо я вкарваш
другото верно ли смяташ, че е нужно да ни го сведеш![]()
няколко пъти питам в тая тема - мислиш ли, че в БГ няма мислещи и знаещи хора?
с тая тема кво ще направиш ако бъдеш така добър да ми обясниш?
сълзива? не. свеждам факти. не очаквам нищо от никого и на никого не вися с нищо.
по въпроса за мислещите и знаещите хора. разбира се че има. това което няма е мислещи, знаещи и можещи. дървени философи - с лопата да ги ринеш. ако имаше нямаше да сме на тоя хал. прозри го. няма резултати- системата не работи. системата не работи- матриала е кофти. пък ти донеси от десет планини вода да обясниш защо и защо америка не са отличниците и ние не сме двойкарите.
по въпроса за темата- темата беше да демонстрирам гледна точка че от това което знам и съм видял (моята си камбанария един вид) американците не мисля, че за заинтересовани да ни затрият. не са заинтересовани и да се развиваме просто защото- тях българия не ги интересува. колкото и обидно да ни звучи. ние за тях не сме последната дупка на кавала- ние дори нямаме дупка на техния кавал си мисля. това е много лошо защото щом те не не се интересуват от нас- значи нямаме стойност по никаква схема. претеглили са ни, премерили са ни сложили са ни в ексел-а и са решили че... няма да правят дупка за нас. това е.
просто демонстрирам гледна точка и съответно си я защитавам с... голи факти.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Mr Charger написа::OT:
Дискусията по тази тема и нападките, които се отправят ме натъжават. За мен основното е, че всички тук сме българи (поне така си мисля).
Тъжно е, че хората с различни мнения се обявят автоматично за комунисти или разни други исти.
Днешната ситуация ми напомня за годините преди падане на България под Османско робство, когато е имало 3 български държави, които са воювали помежду си. Враждували сме люто помежду си и османците са дошли и са ни оправили. И после пет века са оправяли нас, жените и децата ни. Как ви харесва това, а?
И освен това се предполага,че всички сме фенове на марката. Феновете на марката може да имат различни мнения и политически разбирания, но трябва да се уважават. Същото е и при хората от една народност.
о, не мисля, че някой тука взима другия насериозно. от там и само си лаеме.
кервана си върви

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
alx написа:просто демонстрирам гледна точка и съответно си я защитавам с... голи факти.
е кви са фактите
УСА са добре значи могат
БГ са зле значи не могат
не мислиш ли, че е доста опростен тоя модел за оценка?

...