Конкурс за външен вид - БМВ Събор 2013

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Re: Конкурс за външен вид - БМВ Събор 2013

Мнение от err0r » 22 Май 2013, 11:48

pl3omax написа:Много ми е чудно как сток комби e46 и стоков компакт e46 може да стане най-хубавата кола в стойкаджийска дисциплина :kuku: Ама интересното е ,че не само на мен ми е чудно ,а на доста хора :)

Компактът не е много сток. Просто няма как да качим всичките изпратени снимки на избраните 60 коли (общо ще станат около 400 снимки).
А и ако сте погледнали "Конкурсния лист", със сигурност сте щели да забележите, че се ценят стокови или близки до стоковите автомобили.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 22 Май 2013, 13:15

err0r написа:
pl3omax написа:Много ми е чудно как сток комби e46 и стоков компакт e46 може да стане най-хубавата кола в стойкаджийска дисциплина :kuku: Ама интересното е ,че не само на мен ми е чудно ,а на доста хора :)

Компактът не е много сток.

И комбито не е сток - а направо си е обръщана англичанка за мен (защо - пръскалки на фарове без ксенон на Е46 има само при английски автомобили) - това няма как да е близко дори до "сток" :dunno:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

Матрицата на SuPeR_FLY
Аватар
Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
Мечтае да кара: и да е жив и здрав!

Мнение от POL_Starshi » 22 Май 2013, 13:19

err0r написа:..... "Конкурсния лист",.......

В него е отговора кое и как се оценява, а идеята на Клуба, както посочва "err0r" е да се покажат и да се наградят автомобили най-близко до оригиналния фабричен вид, който включва и всички фабрични екстри, достъпни за модела. Признатите от БМВ Груп тунинг ателиета също ще се считат за екстра, достъпна за модела и ще носят точки в класирането.
<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bgpavlp » 22 Май 2013, 16:10

Gqbriel написа:И комбито не е сток - а направо си е обръщана англичанка за мен (защо - пръскалки на фарове без ксенон на Е46 има само при английски автомобили) - това няма как да е близко дори до "сток" :dunno:

Ако искаш може да се обзаложим ? :D
Изображение

Ако нема у глава, има у Google.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 22 Май 2013, 16:45

bgpavlp написа:
Gqbriel написа:И комбито не е сток - а направо си е обръщана англичанка за мен (защо - пръскалки на фарове без ксенон на Е46 има само при английски автомобили) - това няма как да е близко дори до "сток" :dunno:

Ако искаш може да се обзаложим ? :D

:paranoid: добре ти си един от много малкото ,на които им се занимава - извинявам се и на теб и на error :yes:

Не се загледах за номера :mhihi:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от mitaka7 » 22 Май 2013, 23:12

Понеже става въпрос за сток изпълнение, незнам дали ще наблегнете на двигателите. Двигател, който е сложен в автомобил от съвсем друг модел. Според мен трябва да се дават точки минус, а не плюс. Поне така беше миналата година.

Матрицата на SuPeR_FLY
Аватар
Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
Мечтае да кара: и да е жив и здрав!

Мнение от POL_Starshi » 23 Май 2013, 4:18

mitaka7 написа:Понеже става въпрос за сток изпълнение, незнам дали ще наблегнете на двигателите. Двигател, който е сложен в автомобил от съвсем друг модел. Според мен трябва да се дават точки минус, а не плюс. Поне така беше миналата година.

:yes:
<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 23 Май 2013, 14:08

mitaka7 написа:Понеже става въпрос за сток изпълнение, незнам дали ще наблегнете на двигателите. Двигател, който е сложен в автомобил от съвсем друг модел. Според мен трябва да се дават точки минус, а не плюс. Поне така беше миналата година.

Предполагам затова се изисква този VIN :roll:
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 23 Май 2013, 18:47

Нормално е. Ако примерно по вин не излиза истински М-пакет, а е добавян, някъде, някога си, това са си минус точки и няма смисъл изобщо да се явява за сметка на някой, който се вижда, че е стоков такъв. В комплект с другите неща разбира се де. Оригиналните джанти или опционални за модела носят също точки. Всички останали са минус. Разбира се без тези на официални марки като Шницер, Хаман...
Всичко възможно най-близко до оригиналното, с възможен брой повече ИСТИНСКИ екстри, носи максимум точки.
Ако някой сложи броня от стъклопласт примерно, това са си минус точки, ако сложи други ангелски очи, това са си минус точки. За клас тунинг вече нещата са други. Поне аз така ги виждам нещата, без да съм жури, а само с едно просто прочитане на изискванията. :yes:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: вана
Мечтае да кара: E46 M3 >:)

Мнение от Bloodnoon » 25 Май 2013, 23:14

Първо браво на организаторите, всичко беше много добре организирано, имаше разходка за публиката от единия край на другия, да не слънчасаме от стоене :mhihi: Макар и с леко забавяне на началото, всичко останало беше много добре откъм организация, отново БРАВО !

Самия събор, лично аз очаквах да е супер скучен, но бях изненадан приятно от интересните и забавни игри с публиката, дрифт таксито който му се е насладил най-вероятно и той е останал много доволен :) Дрифта беше малко еднообразен, но това си беше от конфигурацията на трасето, но въпреки това момчетата караха много добре, аматьорите имаше някои чобани, който бяха заварили газта ... но все пак затова са аматьори. За останалите пилоти евалата, много яко :clap:

И така стигаме до съществената част, поради която реших да пиша този пост....

Аз съм напълно потресен от различните награди, които бяха раздадени, конкретно за първо място в отделните серии автомобили. Казвам първото, тъй като там ми направи най-голямо впечетление, за останалите награди второ и трето немога да коментирам. Разбирам специалната награда от ПроПартс, връчена на победителя в е46 класа, така са решили на него са я дали. Но немога да разбера защо серия 3, включваща е30, е36, е46, е9х , М-пауър и може би Х-са (за тези не съм сигурен) за първо място получиха по три торбички, незнам с точно какво съдържание, но все пак ТРИ. А останалите получиха по една торба, в която най-вероятно съдържанието е било, като в моята ... две списания, тениска престижьо ( която е безплатна така или иначе) , химикалка, календарче и грамота .... ама неможе да разделяш сериите на ... на ти на теб 3 торби, на теб една.. това е гавра с различните серии ....

И последно, но не на последно място, ако се пазят листите с оценените коли в е39 секция, много държа да видя момчето на първо място I.Voykov, с какво е победило мен например, тъй като много добре си спомням какви точки бяха записани за мен и пресметнах и неговите примерно максимални според колата и няма как да е пред мен просто ... а той дори не е и точно пред мен, а е на първо място, което нищо лично, ама не мисля че може да спечели при обективно оценяване, КАТО държа да отбележа, че НЕ ПРЕТЕНДИРАМ, че аз съм трябвало да спечеля, но със сигурност момчето на второ място, а г-н Войков да е след мен ....

Да не говорим, че добре че бях при автомобила и надничах в листа на първия оценяващия господин, за да видя че той е напълно некомпетентен, тъй като неможе да различи нито един елемент ... М брони, М волан, той ги беше писъл стандартни .... Поредната подигравка, назначен някой си там да пише някакви работи, като въобще си няма на идея за какво иде реч ...

Ще ме извинявате ама не се сдържах, просто изцепките в този конкурс минаха всякакви граници, а много мразя несправедливите неща !
Последна промяна Bloodnoon на 26 Май 2013, 12:26, променена общо 4 пъти

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 25 Май 2013, 23:22

Аз по-добре май нищо да не пиша, ама все пак поне да се изясни малко другия път кое в крайна сметка е стандартно и кое опционално при джантите за М-моделите. Да се реши дали за една точка на врата се пише увреден детайл, а за провиснала броня и СКАПАН, ДОБАВЯН, син ейнджъл с някакви смешни точки се дава второ място. :kuku: Едва ли на някой му пука за награди, а по-скоро за отношение и превръщането на конкурса в пародия. Далеч съм и от мисълта, че във всички класове е било така, но поне аз това, което видях ме втрещи.
Едно е сигурно де, за конкурси днеска се изгубиха бая народ за доста време напред. Другият път ще може спокойно да се избират които си искат поради липса на кандидати в дадени модели. То не, че сега не беше спокойно. :yes:
Последна промяна Top Gun Maverick на 25 Май 2013, 23:30, променена общо 2 пъти
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 25 Май 2013, 23:24

Bloodnoon написа:Първо браво на организаторите, всичко беше много добре организирано, имаше разходка за публиката от единия край на другия, да не слънчасаме от стоене :mhihi: Макар и с леко забавяне на началото, всичко останало беше много добре откъм организация, отново БРАВО !

Самия събор, лично аз очаквах да е супер скучен, но бях изненадан приятно от интересните и забавни игри с публиката, дрифт таксито който му се е насладил най-вероятно и той е останал много доволен :) Дрифта беше малко еднообразен, но това си беше от конфигурацията на трасето, но въпреки това момчетата караха много добре, аматьорите имаше някои чобани, който бяха заварили газта ... но все пак затова са аматьори. За останалите пилоти евалата, много яко :clap:

И така стигаме до съществената част, поради която реших да пиша този пост....

Аз съм напълно потресен от различните награди, които бяха раздадени, конкретно за първо място в отделните серии автомобили. Казвам първото, тъй като там ми направи най-голямо впечетление, за останалите награди второ и трето немога да коментирам. Разбирам специалната награда от ПроПартс, връчена на победителя в е46 класа, така са решили на него са я дали. Но немога да разбера защо серия 3, включваща е30, е36, е46, е9х , М-пауър и може би Х-са (за тези не съм сигурен) за първо място получиха по три торбички, незнам с точно какво съдържание, но все пак ТРИ. А останалите получиха по една торба, в която най-вероятно съдържанието е било, като в моята ... две списания, тениска престижьо ( която е безплатна така или иначе) , химикалка, календарче и грамота .... обща стойност максимум 15лв, което за вход 10лв на човек е също супер смешна награда, да не кажа подигравателна ... и все пак както и да е, толкова са решили като стойност, толкова са дали, ама неможе да разделяш сериите на ... на ти на теб 3 торби, стойност примерно 30лв, като най-вероятно е повече, на ти на тебе награда 15лв ... това е гавра с различните серии ....

И последно, но не на последно място, ако се пазят листите с оценените коли в е39 секция, много държа да видя момчето на първо място I.Voykov, с какво е победило мен например, тъй като много добре си спомням какви точки бяха записани за мен и пресметнах и неговите и няма как да е пред мен просто ... а той дори не е и точно пред мен, а е на първо място, което нищо лично, ама не мисля че може да спечели при обективно оценяване, КАТО държа да отбележа, че НЕ ПРЕТЕНДИРАМ, че аз съм трябвало да спечеля, но със сигурност момчето на второ място, а г-н Войков да е след мен ....

Да не говорим, че добре че бях при автомобила и надничах в листа на оценяващия господин, за да видя че той е напълно некомпетентен, тъй като неможе да различи нито един елемент ... М брони, М волан, той ги беше писъл стандартни .... Поредната подигравка, назначен някой си там да пише някакви работи, като въобще си няма на идея за какво иде реч ...

Ще ме извинявате ама не се сдържах, просто изцепките в този конкурс минаха всякакви граници, а много мразя несправедливите неща !

Напълно подкрепям като искам да добавя, че не е нормално всички М модели да бъдат в един клас, като нямат нищо общо като концепция и екстри. Отделно, че класирането беше пълна пародия, а хората поне малко трябваше да имат идея от спецификите на модела, който оценяват. За третото място в ///М модели - "наградата се връчва на... ами няма го, но заема трето място".
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X3 F25 35i LCI M sport

Мнение от dobry46 » 25 Май 2013, 23:43

Според мен е редно да се даде малко време за обработка и да се даде информация всеки участник колко точки има- има си екипи ,които са оценявали и си знаят- друг е въпроса тяхната компетенция.

И аз съм на мнение, че няма как да сравняваш:

джанти 17 с 19
карбон с махагон
ОЕМ 16:9 с Дайнавин :mhihi:

Изображение

Чичо Митко
Аватар
Кара: Х5 и W209
Мечтае да кара: DDT на море :)

Мнение от Митко Стоянов » 25 Май 2013, 23:46

Ей, хора, давайте го малко по-спокойно и с разбиране... Имайте малко уважение към хората, които вместо да си пият студената бира на сянка се пекоха като гущери само и само да огледат всички коли и да има конкурси. Колкото до наградите - всички получиха еднакви награди от БМВ Клуб България, останалото е от спонсори и партньори и те решават какво и в кой клас да се даде. За мен дори само грамотата е достатъчна.
Изображение

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 25 Май 2013, 23:49

В "не-М" Е39 секцията наистина имаше нещо странно :conf: Би било хубаво, ако се публикуваха точките. Доста внимателно оглеждах на Иво Георгиев колата и ми се стори като, че ли без забележки и пълен набор екстри :dunno: Възможно ли е оценяващите да са се объркали в бързината?
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата