проблем с компресора на климатроника

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

проблем с компресора на климатроника

Мнение от sande861 » 22 Май 2013, 14:40

компресора не вкючва, датчика на климатроника работи но компресора неиска а фреон има. като се даде на късо компресора тръгна иначе неиска с дигиталния климатроник съм :) предварително благодаря :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: по нормални пътища, в нормална държава

Re: проблем с компресора на климатроника

Мнение от Alien » 22 Май 2013, 16:39

Погледни буксата, която влиза в компресора. При мен тя се беше прецакала и климатика си работеше, когато си иска.
"Шофирането е мисловен процес, който протича в мозъка.
Останалото е движение по инерция."
Кирил Керин

Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 23 Май 2013, 10:27

Провери пресостата.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E61 530D
Мечтае да кара: BMW 760Li
Детайли за колата: сива, 06.2004 г.

Мнение от ivopicha » 23 Май 2013, 13:02

Как се проверява пресостата, колега? Аз имам същия проблем, не зацепва компресора при включване на копчето. То може и да е нещо от кабелите, защото слагахме допълнително клитроника и може да се объркали някой кабел.
Как да използвате щеката за масло на БМВ:
Вадите я и я забучвате в снега. Ако нивото на снега е над показанието МАХ, оставяте колата в гаража до пролетта. :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 23 Май 2013, 13:30

Изображение Бачок осушителя/пневмоперекл./мел.детали - Каталог запчастей BMW

№2 Когато се вдигне прекалено много налягането или температурата на фреона, компресора се изключва. Може да се види състоянието на буксата, ако не тръгне компресора, може да се пробва с мост на буксата, ако компресора заработи, вероятно повредата е датчика.

Потребител
Аватар

Мнение от sande861 » 24 Май 2013, 9:17

zvetiko написа:Изображение Бачок осушителя/пневмоперекл./мел.детали - Каталог запчастей BMW

№2 Когато се вдигне прекалено много налягането или температурата на фреона, компресора се изключва. Може да се види състоянието на буксата, ако не тръгне компресора, може да се пробва с мост на буксата, ако компресора заработи, вероятно повредата е датчика.

пробвах с мост и тръгна, но ми казаха че датчика работи. трябвало да се тръгне от кабелите на управлението и да се търси едно по едно. няма идея :banghead:

Потребител
Аватар

Мнение от sande861 » 24 Май 2013, 9:20

ivopicha написа:Как се проверява пресостата, колега? Аз имам същия проблем, не зацепва компресора при включване на копчето. То може и да е нещо от кабелите, защото слагахме допълнително клитроника и може да се объркали някой кабел.

аз мисля че ако е объркан някой кабел няма да тръгне нищо

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 24 Май 2013, 11:01

sande861 написа:
zvetiko написа:Изображение Бачок осушителя/пневмоперекл./мел.детали - Каталог запчастей BMW

пробвах с мост и тръгна, но ми казаха че датчика работи. трябвало да се тръгне от кабелите на управлението и да се търси едно по едно. няма идея :banghead:

С моста имитираш работещ датчик. Не може хем да тръгне като затвориш веригата с мост- това го прави датчика, хем датчика да е изправен, при условие, че не го прави.

Назад към E36