план "ран-ът"
Модератор: Общи модератори
Re: план "ран-ът"
zlatko_baretata написа:...
Разбрах че страдаш по Комунизма, но нищо не мога да направя за теб. От друга страна, гугъл не можа да ми обясни връзката между индианците, войната в Корея (запалена от Комунистическата и част, ако си учил история) и плана Ран ът. Надявам се ти да можеш.
Що се отнася до банките, да имаш три варианта:
А - наследствената панелка от тати и мама (ако имаш братя или сестри е лошо)
В - плащаш наем докато си жив
С - теглиш заем и купуваш жилище
Нямам идея от кои си, но се подиграваш на тези от варианта "С". Странно, в България да не са спряли да дават заеми за жилища или всички теглили заем са все роби? Аз съм също вариант "С". Направих си сметката, че ми е по-изгодно да давам пари на банката и да изплащам собствено жилище, отколкото да изплащам ипотеката на някой друг (да плащам наем сиреч).
Е, щом за теб това е повод за подигравка, аз нямам какво да допълня.
Химко съществува ли още? Би ли ме светнал, да не би да си върнаха заемите или пак се надяваш руснаците да го купят? Да, при евтиния газ продаваме на запад, това го имаше и при реекспорта на петрола навремето. Но сега е 2013, а не 1983 и всичко се плаща по пазарни цени. Забрави за комунистическия блок, забрави за СИВ, забрави за целувките на Тато и Брежнев. Опитай се да разбереш, че това е само минало.
---------------------------------------
Само да допълня. Като довод да даваш цени от 1986г

Курица - не птица, Болгария - не заграница....
Последна промяна BMW_POWER на 23 Май 2013, 1:28, променена общо 1 път
- zlatko_baretata
-
-
- Кара: Фиат 126р
- Мечтае да кара: Шкода Фабия
Знаеш ли какво, все повече почвам да разбирам защо индивиди като теб се местят на 10000 км. от нашата България...
Аз съм бил страдал по комунизна...
Американско промито тружениче, аз заеми към банки нямам, мога да си позволя последен модел М3/М5 ако поискам... а, даже мога да си купя и къща в Канада, ако поискам, а не да съм под наем като теб, велики голям братко...
Но това не означава, че трябва да приемам ежедневните гледки на обезверени и отчаяни хорица, българи (за разлика от теб), които са под ръба на мизерията, чието елементарно човешко достойнство е отнето вече почти безвъзвратно, чиято вяра и надежда за бъдещето е удавена в апатична предопределеност, чиято национална идентичност е вече толкова деградирала, та не се сещат младите Ботев и Левски за какво са умрели...
Та, ако обичаш, не ми обяснявай ти, както и сродните ти душици, от 10000 километра, дали аз страдам по комунизма... когато аз съм сърбал попарата на Тато, ти си тичал прав под масата и си викал "оу, йе!". Спести ни демагогията си на всички нас, велики бял братко, вече не е толкова модерно да ходиш на лов за вещици, ползвайки "преродени" догми от ранното средновековие...
Втривайте си там доволно кълки в Щатите, че сте се оттървали от "блатото" на бившата ви родина, кефете се на хАмериканския начин на живот, плащайте си ипотечките и заемчетата на планирания ви до пенсия животец, нямам против.
Но, ако обичате, оставете ни нас, българчетата, да се мъчим без вашата "помощ" да си извадим магарето от калта.
И "промивките" ви няма как да минат тук, ние сме тренирани от Тато още и знаем, или поне усещаме кое е пунта мара и кое не.
Аз съм бил страдал по комунизна...

Но това не означава, че трябва да приемам ежедневните гледки на обезверени и отчаяни хорица, българи (за разлика от теб), които са под ръба на мизерията, чието елементарно човешко достойнство е отнето вече почти безвъзвратно, чиято вяра и надежда за бъдещето е удавена в апатична предопределеност, чиято национална идентичност е вече толкова деградирала, та не се сещат младите Ботев и Левски за какво са умрели...
Та, ако обичаш, не ми обяснявай ти, както и сродните ти душици, от 10000 километра, дали аз страдам по комунизма... когато аз съм сърбал попарата на Тато, ти си тичал прав под масата и си викал "оу, йе!". Спести ни демагогията си на всички нас, велики бял братко, вече не е толкова модерно да ходиш на лов за вещици, ползвайки "преродени" догми от ранното средновековие...

Втривайте си там доволно кълки в Щатите, че сте се оттървали от "блатото" на бившата ви родина, кефете се на хАмериканския начин на живот, плащайте си ипотечките и заемчетата на планирания ви до пенсия животец, нямам против.
Но, ако обичате, оставете ни нас, българчетата, да се мъчим без вашата "помощ" да си извадим магарето от калта.
И "промивките" ви няма как да минат тук, ние сме тренирани от Тато още и знаем, или поне усещаме кое е пунта мара и кое не.

zlatko_baretata написа:Но, ако обичате, оставете ни нас, българчетата, да се мъчим без вашата "помощ" да си извадим магарето от калта
Внимавай какво си пожелаваш. Това че не четеш написаното, а само сипеш бисери си е за твоя сметка. Аз отдавна не плащам наем (даже ти го написах, ама кой да чете, чукче не читател ....

http://fishki.net/comment.php?id=73950
Toчно в тази Корея са двата вида икономика. Ти харесваш северната, а за южната ще оставя колегите да говорят. Всеки може сам да прецени, коя част избира.
Последна промяна BMW_POWER на 23 Май 2013, 2:06, променена общо 1 път
- zlatko_baretata
-
-
- Кара: Фиат 126р
- Мечтае да кара: Шкода Фабия
Ставаш вече смешен, но тъжно смешен.
Аз ако се увия със знаме, ще е само с трибагреника.
Ти, че си си увил продажната метросексуална душичка с оня кич на оранжеви ленти и звездички на син фон, си е твой "мъдър" житейск избор, с който явно се гордееш.
Ботев и Левси умряха за стадо овце. Но не са знаели, че ще има и продажни овце, които се кланят на новия Райх и заслепено ще крещят "Оу, Йе! Тенк ю, мистър Президент!".
То филми като Матрицата и Аватар ги направиха сигурно "комунистите" в България...
Ти, че си си увил продажната метросексуална душичка с оня кич на оранжеви ленти и звездички на син фон, си е твой "мъдър" житейск избор, с който явно се гордееш.

Ботев и Левси умряха за стадо овце. Но не са знаели, че ще има и продажни овце, които се кланят на новия Райх и заслепено ще крещят "Оу, Йе! Тенк ю, мистър Президент!".
То филми като Матрицата и Аватар ги направиха сигурно "комунистите" в България...

zlatko_baretata написа:Ставаш вече смешен, но тъжно смешен.
Ти, че си си увил продажната метросексуална душичка с оня кич на оранжеви ленти и звездички на син фон, си е твой "мъдър" житейск избор, с който явно се гордееш.![]()
Честито! Гарантирам ти, че успя да постигнеш заключване на темата

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
BMW_POWER написа:Бре бре бре, хАмериканците натиснали Костов.
...
България с какво е привлекателна за Америка?
...
Като нямате доводи и факти ...
1. Къде видя нещо за натискане да пише?
Да те питам ли и тебе дали са се ползвали той и СДС с подкрепа от УСА?
За гепенето и далаверите не е нужно да му дават акъл той и сам си може както се видя.
2. Ми ако не е привлекателна, кво правят тука?
Или ти смяташ, че нямат присъствие и намеса в БГ политиката?
3. Ти имаш ли факти?
Или за теб фактите са Костов е насрал

те тези дето имат факти не седят да тракат по клавишите щото те са ги наредили фактите

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
K_Ilkov написа:Leon написа:По този начин темата върви към заключване! Личните нападки приключиха.
Аз нямам нищо против заключването ...
Може и кило бананни да ми дадете![]()
Не може да ми се метат тука некви темички все едно сме от левуново ние ...
Аз приемам, че голяма част от проблемите са мейд ин БГ ...
ама да ми твърдят, че УСА не е редило нещата тука няма да стане!
Не казвам да не опонирате, а да не обиждате лично. Всеки си има житейски опит и различна гледна точка, не можете да копи-пейстнете вашите върху друг. Евреите и арабите се опитват от 2000 години (ако четем Библията - повече) и виждаме какъв е резултата... Може пък и да си обогатите общата култура от мненията на другите, вместо директно да ги заклеймявате (важи за всички страни в темата). Обаче г-н Баретата, например, държи да употребява лични обиди като аргумент в спор, който няма единствен верен отговор. Ама що ли се мъча, бутончето "заключи" и "бан" е доста по-лесно.
Never mistake motion for action...
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Аз пък мислех че форума е и за мъжкари,а не за една метросексуалност /която между другото е предпочитана от съвремените ''жени''/ да се веят бели знамена и да се привиква форумната полиция.
Всеки си има глава на раменете и може да се защити ако има дар слово разбира се.
След поне 10 теми в които се видя рязката антипатия между точно живущите зад Голямата Вода и останали съфорумци така ли не има стана ясно на американизираните ни бивши съотечественици едно-никой не обича продажниците,защото Вие господа сте си продали националната идентичност ,всеки си знае за колко сребърника.Ако Америка беше и мосюлманска държава не ми се мисли дали и вярата не бихте си сменили и да удряте 5 пъти на ден чело у молитвеното килимче.Добре че няма как да проверим.
Тъй ли един конфликт не се зароди между сънародници работещи в Европа или друг континент различен,а все американизирани душици всяват смут.Мен лично ми паднаха в очите.Като си си дал гъза под наем-поне си дръж суратя затворен.
Единия станал на 45 години и не го знам дали още няма деца,ама иначе раздава акъл във форума-това ли е американската мечта,НЕ мерси казвам аз.Другия пък налага нов начин на прочитане на политическата ни история--е айде стига че и без това и в България истината не е точно в учебниците по история.
Сега ще цъфнат и спешъл форсес на форума,ще раздадат банани и ще си помислят че са се справили с обстановката,защото ЮЕсЕй гастарбайтерчетата се направиха пак на жертви /баси колко проамерикански начин на милсене,а
,олуейс виктъмс/.Ама на мен никой не може да ми банне системата за национална ценност и да ме спре да се възмущавам от подобни продажни мисли и антибългарски насаждания.
Срамота е че вместо да се биете в гърдите че сте българи вие се държите по-националистично и от кореняк американци и говорите за нас тук ''там при вас в България'',''ние в Америка така ще ги направим'',''нашите хора тук така ще постъпят с терористите''...........ШЕйм он ю,пак ще ви го кажа-пази боже сляпо да прогледа.За нас коментирате че мечтата ни била М тройка и панелка,а вие само с масъл кари се хвалите от там,с кой какво бил карал там по емнайсе литра двигател,ама колко хектара гора рязал с мегатунингованата резачка за дърва,ама на коя писта какво уникално порше напърпорил,на жената какво кабрио сме купили.......
Еди не чух да се похвали--''Днес накарах един американец да види къде е България на картата и му обясних какви сме били при Симеон Велики още преди те да са били известни и на картата даже ''!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Айде нека развихрянето на модераторите започне сега,пазете си троянските коне налазващи форума а потушавайте изблиците на национална защита.
Бутончето заключ и бан господа е заравяне на главата в гъза,ааа пардон пясъка.Оставете веднъж завинаги съвсем да се видят лицата с небългарска политика на изказванията във форума,а не когато стане неудобно за тях да поставяте удобно ограничения.Стига цензура,това не е тиийпроблем.нет че всеки да се сърди че другарчето го е оскубало по косата.
Всеки си има глава на раменете и може да се защити ако има дар слово разбира се.
След поне 10 теми в които се видя рязката антипатия между точно живущите зад Голямата Вода и останали съфорумци така ли не има стана ясно на американизираните ни бивши съотечественици едно-никой не обича продажниците,защото Вие господа сте си продали националната идентичност ,всеки си знае за колко сребърника.Ако Америка беше и мосюлманска държава не ми се мисли дали и вярата не бихте си сменили и да удряте 5 пъти на ден чело у молитвеното килимче.Добре че няма как да проверим.
Тъй ли един конфликт не се зароди между сънародници работещи в Европа или друг континент различен,а все американизирани душици всяват смут.Мен лично ми паднаха в очите.Като си си дал гъза под наем-поне си дръж суратя затворен.
Единия станал на 45 години и не го знам дали още няма деца,ама иначе раздава акъл във форума-това ли е американската мечта,НЕ мерси казвам аз.Другия пък налага нов начин на прочитане на политическата ни история--е айде стига че и без това и в България истината не е точно в учебниците по история.
Сега ще цъфнат и спешъл форсес на форума,ще раздадат банани и ще си помислят че са се справили с обстановката,защото ЮЕсЕй гастарбайтерчетата се направиха пак на жертви /баси колко проамерикански начин на милсене,а

Срамота е че вместо да се биете в гърдите че сте българи вие се държите по-националистично и от кореняк американци и говорите за нас тук ''там при вас в България'',''ние в Америка така ще ги направим'',''нашите хора тук така ще постъпят с терористите''...........ШЕйм он ю,пак ще ви го кажа-пази боже сляпо да прогледа.За нас коментирате че мечтата ни била М тройка и панелка,а вие само с масъл кари се хвалите от там,с кой какво бил карал там по емнайсе литра двигател,ама колко хектара гора рязал с мегатунингованата резачка за дърва,ама на коя писта какво уникално порше напърпорил,на жената какво кабрио сме купили.......
Еди не чух да се похвали--''Днес накарах един американец да види къде е България на картата и му обясних какви сме били при Симеон Велики още преди те да са били известни и на картата даже ''!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Айде нека развихрянето на модераторите започне сега,пазете си троянските коне налазващи форума а потушавайте изблиците на национална защита.
Бутончето заключ и бан господа е заравяне на главата в гъза,ааа пардон пясъка.Оставете веднъж завинаги съвсем да се видят лицата с небългарска политика на изказванията във форума,а не когато стане неудобно за тях да поставяте удобно ограничения.Стига цензура,това не е тиийпроблем.нет че всеки да се сърди че другарчето го е оскубало по косата.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Leon написа:Не казвам да не опонирате, а да не обиждате лично.
не смятам, че съм обидил някой, но ако е така се извинявам

мен пък да ти кажа ме обижда начина, по който ми/ни се "свежда" информацията
нищо, че не е лично, а ей така няка общо с образователна цел ...
естестевено, че мога да подмина ... ама то у нас понеже всичко подминаваме сме цъфнали ...

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Petrolhead
- Потребител
-
данчо, това ти е проблема, защо трябва да показваш на някого къде си на картата, защо ти се горееш с това какво се случвало преди 1000 години.
направи нещо за да те знаят и уважават.
- jordanpar
-
-
Първо не съм данчо,второ,да се радвам като теб че някой ми е дал подаяние от еврофонд ли???Това ли е реалността която теб те прави задоволен от съвремения бизнес живот???
Защото субсидиите с които ти се хвалеше са точно това--предварително знаеща се печалба,правеща самото бизнес занимание чиста проформа за да докопаме едни пари,които едни хора от едни комисии взимат от една цяла нация за да намажат едни определени бройки само.Преди му викаха взаимоспомагателна каса едни другари,сега му казват субсидии.Пхаха.
А до модераторите--вместо да се правите на Клинт Ийстууд ,модернизирайте форума.Като има такива теми в които ясно се очертават диспути между няколко човека само,ами направете ги видими само за тях бе.Така ние ще си продължим спора,темата няма да е обществена достъпна,всички ще са доволни.Все едно сте ни изкарали пред бара да си уредим сметките по мъжки,само че с виртуални средства.
Защото субсидиите с които ти се хвалеше са точно това--предварително знаеща се печалба,правеща самото бизнес занимание чиста проформа за да докопаме едни пари,които едни хора от едни комисии взимат от една цяла нация за да намажат едни определени бройки само.Преди му викаха взаимоспомагателна каса едни другари,сега му казват субсидии.Пхаха.
А до модераторите--вместо да се правите на Клинт Ийстууд ,модернизирайте форума.Като има такива теми в които ясно се очертават диспути между няколко човека само,ами направете ги видими само за тях бе.Така ние ще си продължим спора,темата няма да е обществена достъпна,всички ще са доволни.Все едно сте ни изкарали пред бара да си уредим сметките по мъжки,само че с виртуални средства.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Petrolhead написа:данчо, това ти е проблема, защо трябва да показваш на някого къде си на картата, защо ти се горееш с това какво се случвало преди 1000 години.
А те зад " голямата вода" щото не ти навират навсякъде под носа каква им е историята.Добре че са с 200 годишна държава а не 1000 години примерно та кича е в приемливи размери.Иначе биха изяли хляба и на македонците - александър македонски най вероятно щеше да е американец.
Последна промяна Jordana на 23 Май 2013, 9:12, променена общо 2 пъти
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Petrolhead
- Потребител
-
jordanpar написа:Първо не съм данчо,второ,да се радвам като теб че някой ми е дал подаяние от еврофонд ли???Това ли е реалността която теб те прави задоволен от съвремения бизнес живот???
айде пак, защо плюеш с такава сила, след като не си наясно с материята.
моля те, ако знаеш, просветли и мен и другите, как се крадът пари от европейската програма Конкуретноспособност. ще бъдеш реално полезен.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
steeN написа:Какво да отговоря аз? Да отговарят тия дето са скачали по барикадите.zlatko_baretata написа:Щото не ходят да серат из целия свят касетъчни бомби с обеднен уран, за да грабят петрол.
Затова ти е евтин бензинеца и всичко друго покрай него. То на това се крепи вашата икономика - на пушката. Па ти иначе ми разпъвай теориите на лайното за Смит, Кейнс и пазарно стопанство...
Цената на бензина ли ти е най-голямата болка.Не че цената на бензина в САЩ има връзка с цената на бензина в България, не че и бензина в България не е най-ефтиния в цяла Европа също така... Пусна пак развалената плоча за бомбите и това е. Сигурно и марсианците тези гадни копелета, тяхната икономика пречи и тя на България.
Тука си в грешка,в Словения ,цената на бензина/нафтата е с около 4-6 стотинки по-евтин,в Хърватия цената на бензина/дизела от известна марка бензиностанции е с ...50-60 стотинки по-евтин от колкото в България
Това за нашата Балканска територия,така че и тоя мит не е много,най-малкото заради Словения,която е в еврозоната
- jordanpar
-
-
Петролна глава ,отвори си тема,дай първо мнение по твоя гледна точка,сподели занимание и постижения.Тогава вместо да се оплакваш че те ''плюем'' ако преценя може даже шапка да ти сваля.
Тук тази тема е за Ран-Ът и за проамериканските насоки и влияния като цяло.Спазвай правилата де.
Тук тази тема е за Ран-Ът и за проамериканските насоки и влияния като цяло.Спазвай правилата де.