Е91 330д с проблем с газовете

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 330D Black shadow
Детайли за колата: BMW 320td M-SPORT

Е91 330д с проблем с газовете

Мнение от Yovkov » 23 Май 2013, 0:06

Здравейте, колеги, мисля и аз да премина за постоянно на Е9х. Преди време бях купил една 320и 2006 Е91, но останах доста разочарован от мотора(беше много муден) и я продадох. Имам Е46 320д 2004 с 6 скорости повече от 3год и 100хил. км навъртяни и съм много доволен, но искам по-мощен двигател и то дизел тъй като пътувам много и е по-икономично. Та спрях се на 330д Е91 задължително фабричен М пакет, Навигация ПРО и автоматик. Намерих най-накрая колата, която търся, но тя има няколко проблема , но пък за сметка на това е напълно заредена от завода с : изброените по-горе екстри, панорамен покрив, фабрично затъмнени стъкла, ел. седалки с памет и подгрев с черна кожа, предни и задни ПДЦ, ел. теглич и мисля поръчковата музика от завода. Обаче тук идват и проблемите, които са : задната чистачка не работи ( не е голям) навигацията и тя не работи И най-притеснителният при запалване на мотора излиза съобщение за повишени вредни емисии, за което продавачът ми казва, че е заради РЕМАПА, който бил направен и е на 269000км. Моят въпрос е възможно ли е заради ремапа да излиза това събщение за повишени вредни емисии и има ли нещо общо с филтъра за твърдите частици, защото не искам да се впускам в авантюрата за чистене, премахване и т.н. Благодаря предварително на всички отзовали се :) иначе колата изглежда супер :driving:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Re: Е91 330д с проблем с газовете

Мнение от Leon » 23 Май 2013, 8:53

Според мен е от ДПФ-а това съобщение, може да се премахне софтуерно, потърси във форума, доста е писано по въпроса. За колата, която описваш останалото са дребни и решими проблеми.
Never mistake motion for action...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M3
Мечтае да кара: Космически кораб

Мнение от KFZ-Handler » 23 Май 2013, 10:20

Ако колата е ремапната качествено, не би трябвало да изпушва грам или поне не повече от това което е била, т.е. ако е бил ок ДПФ-а не би трябвало да дава грешка. За съжаление всеки иска да си купи кола най-новата възможна година със всички екстри за модела, но повечето не се замислят, че това не е най-важното, а техническото състояние като цяло. Моят съвет е или си купи истинска кола с желаните екстри за повече пари или някоя без много екстри за тези, които имаш, но в добро състояние. В първия случай, ако направиш компромис ще съжаляваш....
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бензинояд

Мнение от sapio » 23 Май 2013, 10:59

Абсолютно е възможно. Може и от дебитомера да е. Като му откачиш буксата изписва това съобщение доколкото помня. Докато имаш ДПФ няма как да разбереш дали след ремапа изпушва. А ако пуши повече, дори да ти е наред ДПФ-а, в скоро време очаквай да си замине. Чистенето не е лсено като при Е60 след 2005 (май беше, че по-ранните са като на Е90 с катализатор и ДПФ в едно тяло).
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Yovkov » 23 Май 2013, 11:57

Благодаря за отговорите, колеги. Мисля все пак ако ми намалят още от цената да взема колата, но само ако намалят, за да си заслужава много. Иначе ще си карам 320дто и ще си свиркам. Но иначе чета из форума, а и знам от колата на един приятел, че като е запушен ДПФ-а излиза, че е към края, а не че има повишение на газовете, но сега се замислям, че ако прави тапа е нормално да има повишение. Ще видим утре отивам да гледам колата и ще се разбере. Ако някой още има някакви идеи или мнение нека сподели. Благодаря :driving:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///М3 SMG
Мечтае да кара: BMW M3 CSL, M3 GTR, M3 GTS
Детайли за колата: Направо не върви, но уж завива :)

Мнение от TeroRider » 23 Май 2013, 17:35

Както каза колегата Sapio, като измъкнеш буската на дебитомера или целия въздуховод от турбото(стана случайно :D ) се изписва грешката Increased Emissions, с код CC-ID 31. Дано да е от това. Препоръката ми е задължително да я заведеш на много добър майстор за BMW-та, които разбира от електроника или направо в оторизиран сервиз, за да може да се "прочете" всичко на компютърна диагностика. Успех! :)

Потребител
Аватар

Мнение от Yovkov » 27 Май 2013, 0:29

Здравейте отново, колеги. Казах, че ще пиша какво стана с колата. И така първо да ви се похваля, че имам нова придобивка и е много ама много яка машина 8) Бях писал по-нагоре, че колата е на 269000км, но се оказа, че е на 231000 и както продавачът ми беше казал излиза надпис за газовете няма нищо такова, никакви лампи или звуци за предупреждение за каквото и да било няма, моторът не пуши и върви като луд. Колата има пълна сервизна история и е обслужвана само в БМВ сервиз. Проверих от борда за предстоящите обслужвания и всички са след доста километри, най-вече ДПФ-а след 190000км, което е супер, защото вече е бил сменен пише го и в книгата. Има от някъде теч на масло по двигателя от лявата страна и тръгва от най-отгоре, предполагам капака на клапаните, но във вторник отива във БМВ сервиз за цялостна диагностика. Както казах навигацията не работи, но вече поръчах диск за цяла европа, но днес се опитах да вкарам едно ЦД и не успях сякаш вътре има друго, но и като натисна копчето нищо не излиза и се чудя дали има нещо вътре и е запецнало или трябва по-грубо да бутна. Задната чистачка не работи включих я , но само започна да ръмжи отзад, но ще я погледна по-нататък. Оригинално е с ксенон и айнджълки, но фаровете искат малко възтановяване имат много драскотини от камъчета иначе си светят 6+. Разходът на гориво при 150-160-170 км/ч в продължение на 160км естество с леки намаляния тук там е същият като на 320д Е46, градско е малко повече, което е нормално. Като цяло съм много доволен от колата. Благодаря още веднъж на всичко отзовали се на помощ. :bowdown: И със здраве и безаварийно да си карате машините :driving:

Назад към E90/E91/E92/E93