Стругар за шлайфане на дискове

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Стругар за шлайфане на дискове

Мнение от txl » 22 Май 2013, 8:30

Бай стругар ги изправя, но имайте предвид, че дискове, които веднъж са се изкривили, е твърде вероятно да се изкривят пак. Просто не са качествени.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 22 Май 2013, 11:19

pgv64 написа:
zvetiko написа:
kinetism написа:Моите дискове са на 1 месец и са криви. За да ми ги сменят ми казаха, че искат протокол от сервиз, че са криви, които до колкото разбрах ще ми струва около 40 лв. отдвлно още 40 лева имам за демонтаж и монтаж на нови. Демек имам около 80 лв + време и разкарване на няколко места или да дам и на мен да ми ги престъежат. Не съм сигурен, че ми се обикаля по мъките, след като са ми продали кофти дискове.

Колега, взел си дискове направени от неподходяща стомана и дори да ти ги престържат, като минеш през първата локва след по-сериозно спиране, пак ще се изкривят.

Към феновете на престъргването- обикновенно след тази процедура дисковете стават доста тънки с всички произтичащи от това последици.

Едно малко уточнение: Спирачните дискове , барабани и огледалните дискове на съединителя (маховика) се правят от легиран износоустойчив чугун .Той трябва да е темпериран ,отвърнат и после отпочинал за да се премахнат вътрешните напрежения в материала и после се обработват на металорежещи машини.Много от по-малките фирми производители на такива изделия не спазват всички тези изисквания , в следствие на което имаме на пазара некачествена стока.Навремето по БДС чугунените отливки преседяваха на въздух с месеци до година за да се премахнат тези напрежения и после се обработват.Оргиналните дискове с които автомобилите излизат от завода са тъкмо такива отпочинали без напрежения. Затова и деянат повече и са по-добри от резервите по магазините.Затова е по-добре престърган качествено оргинален диск който има достатъчен работен ресурс, отколкото ново менте.Все пак това е мое мнение ! :yes:

Е колко ще го престържеш като на новия диск пише, че при дебелина под 20.4мм трябва да го смениш, а той нов е с дебелина 22мм?

Това с отпочиването го има при големите отливки, един диск няма какво да отпочива с години.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 compact '97

Мнение от Mr2faces » 22 Май 2013, 22:50

[/quote]Е колко ще го престържеш като на новия диск пише, че при дебелина под 20.4мм трябва да го смениш, а той нов е с дебелина 22мм?

Това с отпочиването го има при големите отливки, един диск няма какво да отпочива с години.[/quote]

Колега това 20,4мм за вентилиран диск ли е, защото на моите пише 10,5 ,които за плътни.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 325 тдс
Мечтае да кара: настрани
Детайли за колата: Само шпер.

Мнение от mitio ochite » 23 Май 2013, 9:14

Mr2faces написа:
Е колко ще го престържеш като на новия диск пише, че при дебелина под 20.4мм трябва да го смениш, а той нов е с дебелина 22мм?

Това с отпочиването го има при големите отливки, един диск няма какво да отпочива с години.[/quote]

Колега това 20,4мм за вентилиран диск ли е, защото на моите пише 10,5 ,които за плътни.[/quote]

За вентилиран става дума

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 23 Май 2013, 9:17

Mr2faces написа:Колега това 20,4мм за вентилиран диск ли е, защото на моите пише 10,5 ,които за плътни.
Да, за вентилираните.

А на плътния като ти пише 10,5 минимум, колко е максимума? ... 12мм
:arrow: http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/Sedan/Europe/318tds-M41/browse/brakes/front_brake_brake_disc/
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 compact '97

Мнение от Mr2faces » 23 Май 2013, 16:53

Колеги, а аз мога ли да сложа вентилирани без да сменям апаратите ?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 23 Май 2013, 17:20

Mr2faces написа:Колеги, а аз мога ли да сложа вентилирани без да сменям апаратите ?
Не. Трябва да смениш апаратите.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e39tdsA "97
Мечтае да кара: c63amg

Мнение от ShibinG » 23 Май 2013, 21:03

и аз малко да избягам от темата освен апарати какво друго ми трябва за да мина от преден плътен към вентилиран диск ?
6>4

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 M-Sport
Детайли за колата: 320D sapphire black

Мнение от grudev » 04 Юни 2013, 22:19

txl написа:Бай стругар ги изправя, но имайте предвид, че дискове, които веднъж са се изкривили, е твърде вероятно да се изкривят пак. Просто не са качествени.

По принцип си много прав.

kinetism написа:А къде и колко лева ти излезе, че аз оше чакам моите, ако откажат да ми ги сменят да знам?

По 25 лв бройката. Pro CUt. Имат сайт със списък на сервизите, които разполагат с технологията. Вземат еднакво в София.

ShibinG написа:и аз малко да избягам от темата освен апарати какво друго ми трябва за да мина от преден плътен към вентилиран диск ?

Накладки и нови спирачни маркучи към апаратите. Ключ 15 и крик :)
Drift machine ....

Предишна

Назад към E36