някои да обясни за тези"пеперудки" на 320д
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- mischoscaniata
- Потребител
-
Re: някои да обясни за тези"пеперудки" на 320д
Здравейте колеги.Със риск да стана нахален,искам да се осведомя.Наскоро си купих Е46 ца 320,150 коня.,април 2004.Та, вапроса ми е имам ли и аз от тея....ГАДОРИЙКИ меко казано.Предварително благодаря ,,а и от скоро съм член на БМВ КЛУБ
- Totomirov
- Потребител
-
- Детайли за колата: BMW 320D, E46, 2003, 150HP
Привет на всички,
През изминалия уикенд и аз най-накрая намерих време да махна клапите, изчистя колектора и EGR клапана от насъбралите се сажди.
Искрено препоръчвам всеки да го направи ако държи на своя автомобил, НО ако не е готов да се омаже яко и да заприлича на миньор е препоръчително да отиде в сервиз.
Повярвайте ми след преживяното спестените пари за услугата по почистването и махането на клапите ми се струват жълти стотинки. Да не говорим за стреса и напрежението дали всичко ще заработи като хората след сглобяването на целия калабалък
Само да вметна, че при мен по клапите имаше наслоен около 3-4 мм нагар и точно благодарение на него винчетата си стояха на местата. След като махнах нагара останових, че съм истински късметлия, защото клапите танцуваха свободно, а винчетата се развиваха без никакво усилие тръпнещи в очакване всеки момент да скапат двигателя.
Специални благодарности към Zagi, че ми насочи вниманието към тази толкова важна тема. Имам да черпя много бири за което
Поздрави на всички,
Цецо
През изминалия уикенд и аз най-накрая намерих време да махна клапите, изчистя колектора и EGR клапана от насъбралите се сажди.
Искрено препоръчвам всеки да го направи ако държи на своя автомобил, НО ако не е готов да се омаже яко и да заприлича на миньор е препоръчително да отиде в сервиз.
Повярвайте ми след преживяното спестените пари за услугата по почистването и махането на клапите ми се струват жълти стотинки. Да не говорим за стреса и напрежението дали всичко ще заработи като хората след сглобяването на целия калабалък

Само да вметна, че при мен по клапите имаше наслоен около 3-4 мм нагар и точно благодарение на него винчетата си стояха на местата. След като махнах нагара останових, че съм истински късметлия, защото клапите танцуваха свободно, а винчетата се развиваха без никакво усилие тръпнещи в очакване всеки момент да скапат двигателя.
Специални благодарности към Zagi, че ми насочи вниманието към тази толкова важна тема. Имам да черпя много бири за което

Поздрави на всички,
Цецо
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
mischoscaniata написа:Здравейте колеги.Със риск да стана нахален,искам да се осведомя.Наскоро си купих Е46 ца 320,150 коня.,април 2004.Та, вапроса ми е имам ли и аз от тея....ГАДОРИЙКИ меко казано.Предварително благодаря ,,а и от скоро съм член на БМВ КЛУБ
Ако е дизел - има.
(,че 320,150 коня е и бензиновият двулитров мотор:) )
- mischoscaniata
- Потребител
-
Благодаря колега,преди 2 седмици им разказах играта,и вече спя по спокоино........
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Моето чудо има ли ги тези насекоми?
Мотора е май M47TUD20.
318td, 85 kw, 07.2003
Мотора е май M47TUD20.
318td, 85 kw, 07.2003
- TRR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320dA '02; Yamaha FZ6S ABS
vvasilev1 написа:Моето чудо има ли ги тези насекоми?
Мотора е май M47TUD20.
318td, 85 kw, 07.2003
Според realoem.com излиза, че пеперуди имат само тези с автоматиците, ама дали наистина е така ... Ти с ръчка ли си или автомат?
За 320d (същия мотор) излиза само колектора с пеперуди, което си е вярно, аз поне не съм чувал за 20-ка без такива.
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
TRR написа:vvasilev1 написа:Моето чудо има ли ги тези насекоми?
Мотора е май M47TUD20.
318td, 85 kw, 07.2003
Според realoem.com излиза, че пеперуди имат само тези с автоматиците, ама дали наистина е така ... Ти с ръчка ли си или автомат?
За 320d (същия мотор) излиза само колектора с пеперуди, което си е вярно, аз поне не съм чувал за 20-ка без такива.
Ами и аз така го разбирам по realoem. Моят автомобил е с ръчни скорости.
Ако някой все пак може да даде сигурен отговор...?
- mitrax
- ентусиаст
-
- Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
- Мечтае да кара: ///M
определено има ръчки със пеперудки ! В първите години на производството на TU някой ръчки нямат , но определено не всички.

Здравеите колеги,вчера и аз си поиграх да махна тез пиперудки .Но забелязах че оборотите ,скочиха на празен ход от 800 до 850 ,това нормално ли е или нещо несъм сварзал както трябва.Колата е 320д 2002година.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Какъв ужас.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- POPAA
- Потребител
-
- Кара: 320 D 136
- Мечтае да кара: 63 AMG
колеги изчетох много и се чудя какво да правя!наскоро се сдобих с 320Д 136 коня 2001 и съм много доволен!някои може ли да ми даде съвет каде да отида в Пловдив да ги махна тези пеперуди и колко горе долу струва?
- dzvonko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46, 320д, 136к.с.
POPAA написа:колеги изчетох много и се чудя какво да правя!наскоро се сдобих с 320Д 136 коня 2001 и съм много доволен!някои може ли да ми даде съвет каде да отида в Пловдив да ги махна тези пеперуди и колко горе долу струва?
Не искам да звучи като заяждане, ама ако беше чел много, щеше да знаеш, че 136 коня НЯМА пеперудки. Ако си 150 - има.
- spifouu
- Потребител
-
- Кара: 535d E60
- Мечтае да кара: Bmw F10 M5
Здравейте Колеги ! Вчера ми махнаха и мойте пеперуди но сега като гледам как повечето колеги са ги махали тук и нещо се замислям че май мойте не са изкормени правилно...При мен махнаха само лопатките а оставиха дългата ос със самите нитчета по нея
( Проблем ли ще е така колеги или трябва отново да разглобяват всичко и да ми ги режат до дъно или поне да махнат нитовете ?
Благодаря Ви предварително

- mustang1986
- ентусиаст
-
- Кара: E46 M47N
Проблем е,че то точно от ,,нитчетата,, се чупят и падат.За да ти е мирна главата свалете отново колектора и ги направете както трябва,че после може много да боли 

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!
- icohristov
- Потребител
-
аз само разглобих изчистих и сглобих. живи и здрави след 50 000 ще го направя пак