газ/бензин
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- stormrider
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ М44Б19
- Мечтае да кара: Imperial Tie Fighter
- Детайли за колата: Стара баба с тояжка
Re: газ/бензин
orbida написа:Здравейте колеги, и моето бмвенце има подобен проблем. Когато искам
да направя някакво шоу и като я изфорсирам и влезне в обороти превключва на бензин, на далго се перка много, 240 ги прави без проблем но ако трябва да я вартя или просто да ускоря по бързо глъхне и на двете горива на какво може да се дължи газов инжекцион е БРЦ понякога ми се случва и на 160-170км да изкл от газ и да мине на бензин
Ако колата не е М3 240 ще вдигне само със самолетна турбина.
С много любов към децата!
- ivailoludia
- Потребител
-
На мойта is-ка имах подобен проблем, само че съпроводен с трудно запалване. Общо взето ако колата седи 30мин. без да работи не иска да запали от първия път, а като запали на следващо въртене около 30сек. не можеше да закове оборотите. Разхода на бензин беше огромен...прегледахме много неща - нови свещи, пробвахме с друг дебитомер и т.н. Впоследствие сменихме дюзите и всички проблеми изчезнаха. Колата закова оборотите, вече си пали от първия път(както преди да сложа газта) и разхода на бензин стана нормален.
acho.rs написа:ilchev написа:Здравейте, за карам Е39 първо защото ме кефи, представям си че е М5 ...Явор написа:а аз си представям,че Мката ми е тдс
- orbida
- Потребител
-
- Кара: BeMyWlife 520i e39
- Мечтае да кара: BMW E60 530xd
vanchov написа:Когато компа на ГИ-то изчисли , че има недостиг на гориво , превключва сам. Сложи течна фаза и няма да имаш тея проблеми.
Колега може ли да ми поясниш какво точно е ,, течна фаза,, щото не разбирам много, за какво точно служи?
- ///Mechov
- младши ентусиаст
-
- Кара: кУлУлО
С риск модераторите да ме сдъвкат заради реклама , виж тоя линк. http://www.caravelgas.com/
- ///Mechov
- младши ентусиаст
-
- Кара: кУлУлО
Като газова уретба , това е най-доброто в момента , но ме съмнява да ти хареса цената.
- MALKIA.BMW
- Потребител
-
- Кара: 318i
здравейте и от мен
при мен също се получи такъв проблем --- известно време се чудих какво става но в момента когато разбрах че бензина ми изчезва а уж карам на газ и то газов инжекцион ---- отидох до газаджията дето го слага ---- та човека ми обясни че това става защото компа на газта отчита че има малко газ като налягане в системата на газовите инжектори и прехвърля и на бензин --- няма да направите голяма разлика ако колата върви на газ и бензин ако всичко по нея е в ред ----- проблема идвал от бутилката и нивомера на бутилката -- нивомера играе роля на игла която пуска и спира газта към изпарителя която е преди ел-клапана които спира на цяло притока на газта към изпарителя
та просто отвори бутилката на ново и му направи реглаж ------ от там нататък си дойде всичко на място става вече година си карам без този проблем и върви само на газ както трябва
при мен също се получи такъв проблем --- известно време се чудих какво става но в момента когато разбрах че бензина ми изчезва а уж карам на газ и то газов инжекцион ---- отидох до газаджията дето го слага ---- та човека ми обясни че това става защото компа на газта отчита че има малко газ като налягане в системата на газовите инжектори и прехвърля и на бензин --- няма да направите голяма разлика ако колата върви на газ и бензин ако всичко по нея е в ред ----- проблема идвал от бутилката и нивомера на бутилката -- нивомера играе роля на игла която пуска и спира газта към изпарителя която е преди ел-клапана които спира на цяло притока на газта към изпарителя
та просто отвори бутилката на ново и му направи реглаж ------ от там нататък си дойде всичко на място става вече година си карам без този проблем и върви само на газ както трябва
ИНТЕРЕСИ
моята кола
BMW
моята кола
BMW
Здравей колега, според мен най добрия вариант е да се прекъснат дюзите и по този начин ще ти върти помпата постоянно, а относно твоя проблем имаш два варианта. първия е да ти е развалено копче, а втория вариант ти е релето, което може да е развалено или да не е свързано както трябва.
- Don_Mandragon
- младши ентусиаст
-
- Кара: M40B18 '93
MALKIA.BMW написа:здравейте и от мен
Когато един ГИ прехвърля принудително на бензин заради ниско налягане, или понижена температура на изпарител/газ обикновенно електрониката в купето пищи и диода за газта почва да мига или този за бензина светва... Освен това като прехвърля принудително се усеща едно моментно прехълцване. Според мен твоя газаджия поради това, че не е успял да ти я настрои във високите ти е бил пуснал Кът-офф функцията. С нея се залага в газовия комп над определени обороти да обръща на бензин, понеже газовите дюзи не смогват и после като падне под определени обороти пак се връща на газ.
- orbida
- Потребител
-
- Кара: BeMyWlife 520i e39
- Мечтае да кара: BMW E60 530xd
Здравейте колеги, отидох в кв. Дружба в БРЦ с една диагностика решихме проблема с смяна на изпарител и маркучи, колата заспа, много върви и малко харчи. БРЦ-то била с някаква електроника на самия изпарител, от конденза давала на късо или някаква грешка, немогло да се смени само тя и за тва целия изпарител. Даже без да искам попаднах на първия собственик в БГ на колата мн майтап падна, както и да е. При такива симптоми на автомобилите ни най- добре диагностиката да играе.

24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2