план "ран-ът"

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Re: план "ран-ът"

Мнение от Е.Димитров » 21 Май 2013, 14:09

BMW_POWER написа:Като разказвам тук, как роди ли се дете, веднага му се внася вноска за Лада, за да може на 25-30 годишна възраст да си купи нова кола, гледат ме като извънземно. Така и за опашките за бензин, таконите за хляб, режима на тока и водата, плащането на ръка (даже тема има отстрани по въпроса), мутри, застрахователи и т.н. и т.н. И най-странното е, че винаги някой друг е виновен.

Бе я обясни на същите тези че само до преди около 30-40 години,негрите не са могли да сядат в автобус,а после са имали право само от зад да се возят,не са имали право да посещават заведения за бели...
Пък голямата рецесия...зарежи тея полемики,харесвам много Америка,ма да не прекаляваме чак толкова. :bchug:

Аватар
Кара: Фиат 126р
Мечтае да кара: Шкода Фабия

Мнение от zlatko_baretata » 21 Май 2013, 14:17

Концесията за златото и Мариците... те сигурно не изнасят милиарди от България. :mhihi:
Добре, че не мина номера със шистовия газ... а да помните сагата с ГМО-то?
А това, че влязохме в НАТО абсолютно безсмислено и трябва да минаваме към НАТО-вските стандарти, независимо колко вече ни е мижава армийката? Демек, трябва да се превъоръжаваме с хАмериканска техника и оръжие?
Хич няма хАмерикански интереси, да знаете... :mhihi:

А съсипването на цялата ни индустрия чрез т.нар. "приватизация", за да се превърнем в консуматорски овце, които да зависят от подаянията на Евросъюза? Те, хАмериканците бяха против това сигурно, или "планът" Ран-Ът точно към това насърчаваше? :mhihi:

Вижте какви "демокрации" натвориха в Ирак, Либия, Египет, Косово, Афганистан...сега и в Сирия. Точат се и на Иран да ги "демократизират". :mhihi:

Те така си действат - първо някакъв "план", който включва участието на Световната банка и МВФ, ако не сработи (при нас си сработи перфектно, не знам защо си мислят някои от вас, че "планът" не се е реализирал :mhihi: ), следват копоите на ЦРУ, ако и те не свършат работа - касетъчни бомби с обеднен уран. :mhihi:
Изображение

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 21 Май 2013, 14:36

Binev_OuT написа:Бива ли сме толко прости ...

ми да ти кажа прости сме, достатъчно, че да не разбираме колко сме прости
избираме си прости държавници, правещи простотии, и често им се радваме на простотиите
имаме си елит от простаци, забавленията ни са просташки, музиката и тн

ама така е като има няма 50г и всичко почва от начало ...
а защо е така, може и да ни обяснят задокеанските ни приятели, които като гледам
ни водят към идеята, че САЩ, ЕУ, Англия (Русия тоже ама тука поне те нямат застъпници)и тн
само и единствено ни помагат както могат
ама то тук нали материала слаб и им опропастяваме добрите намерения

Благодаря ви братя, че заминахте, прогледнахте и ни сведохте истината както ако не ме лъже паметта се казваше :winky:

BMW_POWER написа:Като разказвам тук ...

не разбрах кво искаш да кажеш с това
нещо да ни е срам ли от това, което се е случвало тука преди 10-ти
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 21 Май 2013, 14:42

Binev_OuT написа:, но доста често съм се замислял защо мамка му в България се продава немски салам?И как така същия идва по евтино от българския?

Ами колега по-евтин е най-вероятно защото там няма толкова измами по програми за субсидиране на земеделието и животновъдството и всичко е по часовник.
Може да звуча и циничен, но може и да не е евтин,а БГ саламите и кашкавалите да са скъпи заради алчността на нашите "бизнесмени",които плащат по 400 лв без осигуровки на работниците,ама Кайена/МЛ-а/Туарега винаги е последен модел ;)
И предпочитам да си купя немско/холандско ,дори и да има консерванти,но поне другото е това ,което пише,а не БГ салам, кашкавал с 3-4 лв по-скъпи, но за сметка на това и бог не знае какво има вътре :banghead:
Плюс ,че в гореизброените вериги се продават и много БГ стоки
В цяла Европа малките търговци са задушени от такива вериги,но икономика с квартални минимаркети и миниванове не се прави, трябва качествено производство.
Да, големите си гледат техния интерес и това е срещу нас,но ние сами не си гледаме интереса-ако бяхме големи колкото Русия-щяхме да сме като тях-няколкостотин милиона тънат в мизерия и няколкостотин мултимилиардера,лъжа ли е :dunno:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 21 Май 2013, 15:12

zlatko_baretata написа:Ккасетъчни бомби с обеднен уран. :mhihi:

все се каня да ти сведа че такова животно отдавна няма.

обеднения уран се използва за бронебойни патрони и снаряди. за други проложения не се е използвал от едно 10тина години насам... каза ми го един тамплиер (еврейски),

айде, барем нещо научите от тая тема :ok:
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 21 Май 2013, 15:20

Bogat-Beden написа:ако бяхме големи колкото Русия-щяхме да сме като тях-няколкостотин милиона тънат в мизерия и няколкостотин мултимилиардера,лъжа ли е :dunno:

ми не знам ...има доста общи неща м/у нас и Русия,
но най-важното за мен е посткомунистическото разпределение на капитала
с този почти аналогичен старт на капитализма съм съгласен, че би било същото

ама ако картата на европа беше разчертана някога инак ... знам ли можеше и да имаме шанс

може и да сме си паплач, ама и ние сме виждалЕ ЮеСеЙ и там има достатъчно мързели, дебили и пропадняци и кухари

не ще да е от матрЯла само си мисля ...

alx написа:обеднения уран се използва за бронебойни патрони и снаряди. за други проложения не се е използвал от едно 10тина години насам... каза ми го един тамплиер (еврейски),

ма вие старите похарчихте ли ги
или като излезнат нов модел по-хуманни старите ги бракувате :clap:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

Аватар
Кара: Фиат 126р
Мечтае да кара: Шкода Фабия

Мнение от zlatko_baretata » 21 Май 2013, 15:29

:mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 21 Май 2013, 15:47

Bogat-Beden написа:
Binev_OuT написа:, но доста често съм се замислял защо мамка му в България се продава немски салам?И как така същия идва по евтино от българския?

Ами колега по-евтин е най-вероятно защото там няма толкова измами по програми за субсидиране на земеделието и животновъдството и всичко е по часовник.
Може да звуча и циничен, но може и да не е евтин,а БГ саламите и кашкавалите да са скъпи заради алчността на нашите "бизнесмени",които плащат по 400 лв без осигуровки на работниците,ама Кайена/МЛ-а/Туарега винаги е последен модел ;)
И предпочитам да си купя немско/холандско ,дори и да има консерванти,но поне другото е това ,което пише,а не БГ салам, кашкавал с 3-4 лв по-скъпи, но за сметка на това и бог не знае какво има вътре :banghead:
Плюс ,че в гореизброените вериги се продават и много БГ стоки
В цяла Европа малките търговци са задушени от такива вериги,но икономика с квартални минимаркети и миниванове не се прави, трябва качествено производство.
Да, големите си гледат техния интерес и това е срещу нас,но ние сами не си гледаме интереса-ако бяхме големи колкото Русия-щяхме да сме като тях-няколкостотин милиона тънат в мизерия и няколкостотин мултимилиардера,лъжа ли е :dunno:

Не съм съгласен с някои неща.Цялата работа е че от влизането ни в Евро съюза най-намазаха европейците.
Какви бяха условията за влизането ни?Намаляване на корупцията,нам кви си данъци,затваряме блоковете и т.н. - всички мерки бяха насочени към стягане на населението,затваряне на фирми и убиване на конкуренцията.
Нямахме вътрешен пазар,нямахме производство(все пак имахме повече от сега) нямахме нищо,от къф на къф ще ходим в съюза?
Приеха ни за да си облекчат бизнеса в БГ,щото колкото и да сме малки и нищожни тия милиони дето излизат от тука са си цифра.
Алчни казваш - не знам дали има някаква диаграма на бизнеса преди и след 2007-ма но съм сигурен че тя ще сочи стремглаво на долу.
Една камара заводи и фабрики фалираха щото не можаха да покрият измислените евро норми и стандарти и това е било известно на всички европейски "доброжелатели" - нали уж сме готови за съюза - какво стана?
Взеха ни защото сме крайно не конкурентно способни спрямо тях ,защото е най-лесно да мачкаш труп!
Колко процента Българи могат да почнат бизнес в Германия?А колко процента Германци могат да почнат бизнес тука?
Тия "отворени" граници са отворени само за тях нали се сещаш.Ние ходим да им берем реколтата,те идват да патронстват тука щото по евтино!
От тоя евро съюз получихме само изискванията им,условията им не ги получихме.
А и да не забравя,получихме и удобството да ни е по-лесно да ходим да им вършим черната работа :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 21 Май 2013, 15:58

Binev_OuT написа:А и да не забравя,получихме и удобството да ни е по-лесно да ходим да им вършим черната работа :mhihi:

Забравяш, че сме автоморгата на ЕС също ;)
Ако не мислиш така обърни внимание какви коли се движат около теб - пушат, трещят, ръждиви и тн.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 21 Май 2013, 16:12

cod-cdbp написа:
Binev_OuT написа:А и да не забравя,получихме и удобството да ни е по-лесно да ходим да им вършим черната работа :mhihi:

Забравяш, че сме автоморгата на ЕС също ;)
Ако не мислиш така обърни внимание какви коли се движат около теб - пушат, трещят, ръждиви и тн.

Така е.Тоя бизнес също процъфтя.
И тука една мисъл - въпреки всичкото източване,всичките простащини и нещастия ние все още сме тука , оцеляваме,живеем , търпим и т.н. и т.н. Ще рече че сме по-силни от колкото прости и не се даваме току-така.Тъй че все някак ще се опрайм,просто още ножа не е в кокала,близо е ама има още малко мегданец докато избухнем и си подредим държавата :)
Изображение

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 21 Май 2013, 16:26

cod-cdbp написа:Забравяш, че сме автоморгата на ЕС също ;)

чакай сега - тва е друг филм със заглавие - На гол тумбак чифте пищови

никой никого не кара да си купува кола еле пък такава дето не може да поддържа
опааа те тия коли се поддържали ли ...
Изображение

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 21 Май 2013, 16:26

Binev_OuT написа: :bang:
Бива ли сме толко прости , един салам немоем да напрайм , един домат немоем да отгледаме , една блуза немоем да ушием - на къде сме тръгнали

Мо'ем, ама алчността ни пречи. Замениха млякото с палмово масло и месото с изрезки и хрущяли, брашното не искам и да знам с какво, доматите пък тре'а 'се копат и т.н. Какъв да е резултатът - неконкурентен краен продукт, който няма пазар извън страната, а вътре е свит заради по-качествените вносни стоки на съпоставими цени. Купуваме си италиански кашкавал, турско сирене и словенски салам не защото е модерно, а защото българските не стават за ядене, но за сметка на това са скъпи. И това са елементарни примери. Германия ли е виновна за това? Или Ран и Ът...? Алчността, арогантността, безхаберието към бъдещето... да не съм черноглед, ама ако я караме така, само по-зле ще става. Без производство няма икономика, дори Швейцария, в която цял свят си държи парите, има силно производство с висока добавена стойност. Аз лично вярвам в конспирациите до известна степен, защото съм се сблъсквал с някои от тях, но точно в тази с плана за съсипване на икономиката не вярвам. Няма нужда от такъв, ние сами си го реализраме, което ме връща на българския казан в ада :banghead:

ukelichko написа:Злините ни идват съвсем от други места. Германия. В две войни им бяхме съюзници и два пъти потънахме с тях. След това те се възстановяват с чужда помощ, но нас никой не ни е...е.
Именно събитията преди 100г. са ни метнали в съюз с Германия и те пак са си наша вътрешна заслуга, та май винаги сами се поставяме в позиция великите сили да ни подритват както си искат. Ако бяхме единни и смислени отвътре, шутовете щяха да са доста по-леки и неуспешни...
Never mistake motion for action...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: метро
Мечтае да кара: M Power Electrified

Мнение от Mr Charger » 21 Май 2013, 16:29

Leon написа:Има един период в българската история, когато след национална катастрофа вместо да сме единни, се започват борби, опити за диктатура, атентати, политически интриги, оставки... Почти 100 (сто) години по-късно сме в същото положение (ама почти 1-1), пак ли някой отвън ни е виновен или ние сме с къса памет?

Разумно мнение. Но според мен и 2-те, и отвън и отвътре.
Binev_OuT написа:После се бият в гърдите че са отворили нам колко си работни места - и то какви - продавачи , месари , чистачи , поддръжка и всичко останало от най-ниското ниво!
От къде на къде някой ще ни даде на нас 20 милиарда по някаква си евро програма?От какъв зор,какво толкос са се загрижили за нас не ми е ясно.
Взимат ни 20 милиарда - пари от ежедневието , пари които са изкарани от БГ чрез разни вериги и тем подобни и после ни ги връщат под формата на субсидия за да си построим магистралите и инфраструктурата за да може да е по-удобно на немските фирми да развиват бизнес тук,от който правят пари които пак се изнасят
Сега гледам лека полека завземат и други свери - дрехи , домашни потреби.Тука вече има два китайски и един немски магазин със същите долнопробни боклуци ,ама видиш ли били в немския магазин за тва ....

:yes:
Е.Димитров написа:Бе я обясни на същите тези че само до преди около 30-40 години,негрите не са могли да сядат в автобус,а после са имали право само от зад да се возят,не са имали право да посещават заведения за бели...
Пък голямата рецесия...зарежи тея полемики,харесвам много Америка,ма да не прекаляваме чак толкова.

:yes:
K_Ilkov написа:ми не знам ...има доста общи неща м/у нас и Русия,
но най-важното за мен е посткомунистическото разпределение на капитала
с този почти аналогичен старт на капитализма съм съгласен, че би било същото

Съгласен. Само, че винаги съм вярвал, че с Русия трябва да подържаме специални отношения. Ние сме хора славяни и имаме почти един и същ език. Как и защо САЩ и Англия имат такива отношения? Така трябва и ние, най-малко заради това, че те могат да ни дават маса суровини на добра цена, да започнем с петрола само. Грехота, е че е на такива цени в БГ. Но за това трябва добре работеща дипломация, каквато за съжаления липсва.
Binev_OuT написа:А и да не забравя,получихме и удобството да ни е по-лесно да ходим да им вършим черната работа

:(
Непобедимите - 2002, Е3, Е9, Е12, Е21, Е23, Е24, Е28...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: метро
Мечтае да кара: M Power Electrified

Мнение от Mr Charger » 21 Май 2013, 16:36

Leon написа:Алчността, арогантността, безхаберието към бъдещето... да не съм черноглед, ама ако я караме така, само по-зле ще става.

И аз често се чудя защо БГ капиталистът е толкова лют към собствения си народ, ми нали това са ти консуматорите, пък и все пак свой хора.
Непобедимите - 2002, Е3, Е9, Е12, Е21, Е23, Е24, Е28...

Потребител
Аватар

Мнение от Petrolhead » 21 Май 2013, 16:59

трябва да се държим колкото се може по-далеч от русия и всичко ще е наред.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата