I Love Plovdiv...

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

Аватар
Кара: Фиат 126р
Мечтае да кара: Шкода Фабия

Re: I Love Plovdiv...

Мнение от zlatko_baretata » 20 Май 2013, 23:04

Добавям към лайнарските изпълнения:
- по-принцип при тоя мотор в коша, няма заводски воден маркуч, който да става директно, така че са подбирани маркучи и/или секции от тях, за да са подходящи. След като бяха подбрани и пробвани, трябваше да се закупят нови водни маркучи и да се сложат. Да, ама не, в движение се спука долния десен маркуч към радиатора, та трябваше да го ремонтирам на пътя, като преди това да звъня на познати да идат да ми купят еди-какъв-си маркуч и да ми го донесат.
- на едно коляно, където беше монтиран датчика за перката не бяха направени т.нар. коремчета, които задържат скобата, захващаща маркуча... резултатът - в движение му изтекоха водите на жУвотното по Симеоновско шосе, защото маркуча се отскубнал целия и антифриза си шурти, добре че видях овреме следата зад мен в огледалото за обратно виждане...
- бензиновия маркуч от подкачващата помпа към нагнетяващата се извади по време на движение и задната седалка подгизна в бензин... заради маняшкото изпълнение на тефлонов маркуч без кербовки, а отново захванат със скобички към тръби без коремчета... колата за не знам кой си път се прибира с пътна помощ, за да оправя и този проблем...
- неработещо вентилаторче за парното... е как да работи, като липсва едно реле и един бушон, какво са му пречили не знам, затова пък в бушониерата имаше мост "маса-маса"... :mhihi:
- светлини "задна скорост" и до момента не работят, за кво са ми, аз преглед няма да минавам с тая кола, нито пък ще паркирам на задна в тъмницата... :mhihi:
- след като си стои паркирана в двора пред клетките (клиентска кола), с монтиран мотор и прочие, коалата си стои незаключена и изчезва EML компютъра... нашия анимационен герой разбира за това след време... след колко време, никой не може да каже... уж камери, тва-онова, така и не се разбира кой е гепил EML-a... че то така са могли да си свалят каквото си искат от нея. В същото време лъже най-нагло, че колата била стояла само в клетката, заключена и докато той бил излязъл за малко, някой е влязъл и взел EML-a... е да, ама забравя, че има и други хора в тоя двор и истината къде и колко време е стояла колата, няма как да я покрие.
- и нещо, което бях забравил - тръгвам си от Пловдив към 1:00ч. през нощта и точно след Пазарджик ми светва таблото като коледна елха... спирам, пресягам се под маската и напипвам скъсан ремък на хидравлика и алтернатор... звъня на Корифея, с който сме се разделили преди около половин час, но явно той си спи спокойно и съответно не вдига... викам пътна помощ от София обратно за Пловдив, след което пътната помощ си ме прибира до София вече към 6:30 сутринта... причината за скъсания ремък - маняшко изпълнение на захващането на хидравличната помпа към мотора, довело до липса на съосие на шайбата и съответно изхвърля ремъка...
- въпросната помпа на хидравликата беше 3-та или 4-та подред, жУвотното ги "хвърляше" една след друга... един ден, докато се чешеше по голямата глава и се чудеше какво да измисли, открих че беше леко пропуснал да монтира в казанчето за хидравличната течност филтъра, който играе и ролята на успокоител на обратното масло. Без него течността се разпенва (съответно се напълва с мехурчета и става като газирана) и води до кавитация на помпата, което й разказва играта... ма нищо, аз нали си плащам помпа след помпа... в неговата кола не го беше направил този "пропуск".
Айде, стига толкова за тая вечер, но не се притеснявайте, има още... :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 92' E30 M40 cabrio
Мечтае да кара: E30 M3

Мнение от Vasko_BP » 20 Май 2013, 23:51

Принципно майстора ти е за съд, но и не се разписа в темата поне да се извини. А и от друга гледна точка не е ял врачански бой. :mhihi:
Изображение

драфтаджия
Аватар
Кара: '93 316ix Touring
Мечтае да кара: далеч
Детайли за колата: Хубавица =)

Мнение от bigmurzi » 21 Май 2013, 0:12

Go go палър rangers :mhihi:
Изображение
Е30 на десен завой бензин НЯМА!

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 21 Май 2013, 9:03

Е Баце нема друг в БГ дето да се фане и да го направи това нещо, това да не ти е М50, М52 или некви М-повери от Е36 и Е46 в стандатрни Е30-ки и Е36-чки. Да не забравяме, че някои по-елементарни проекти от ПАВАРА, като 4.4 в Е36, седят от месеци незапалени и още дълго време ще се придвижват на бутане и репатрак. Механичмата част е супер лесна стига да си фантазьор, след това е купона :mhihi: :mhihi: :mhihi:

И защо по дяволите, някой от ПАВАРА като си прави проект, винаги звъни на Девастатра за съвети и най-вече за ел. проблемите? Заради самоуки маняци, телефона не му слиза от ухото. И аз страдам от тая работа неможе да ми дойде реда да се втъкна в гаража, та съм на трупчета вече 3 месеца. :winky:

Пайнерка, прав си че повечето проекти тук се движат, ама са все в авариен режим и използваш 60% от потенциала на двигателя. А този 12-така само дето не търси сигнал от луната за да тръгне като хората да та :idea: И според теб един новак ги знае всички тези неща :?:

виждам братле,виждам колко сте способни :mhihi:
вие в ретро форума сте най-големите скраперняци човече.
покажи ми има ли едно бмв от тези на регнатите,което на прилича поне малко на бмв.всичките селяци сте за онази най-дългата тема в тунинг,ако греша ми дай-линк на едно читаво според теб да видим е ли така,понеже ти нямаш отдавна връзка с базата :mhihi:
надявам се разбираш че колкото колата е по-стара,те ангажира да не прибягваш към шадоу лайнче,джантички тип комплекта чисто новички за 800 кинта и тн. ама ти много тругно ще ме разбереш,може би по-лесно ще ти е да се опиташ да ме набиеш,както ти се изрази веднъж :mhihi:
Нямам нищо лично срещу вас като хора,обаче не се изкарвайте по-големи маняци отколкото всъщност сте и по-кадърни от колкото всъщност трошите и заовчвате всичко до което се докоснете.

истината боли не е лесно да си съсипник,хубаво е че поне не се отрича линейноста БАРНЕМ :arrow: СЪХНЕ
Не съм поствал снимки с побългаряванията ми и затова нема как да бъда сравнен с креативниците проектаджий :winky: Това е и основната ми линия,да не занимавам хората с мойте автомобили ,а да критикувам техните :mhihi:

Другото е че като има храничка за тебе ти си много тихичък и се криеш в миша дупка,по невидим си от Кевин Бейкън!Е колко още да ти сипваме и ти да се скатаваш,не стаа то като в онази работа си требват две страни.

Само глей да не вържеш на оригинално е21ничково табло,драйвер оборотомер на м40,м42,м50,м60и тн.(черната жичка на мотор щекера) ,че не е много мощна и че работи към 3 мин.,така че мизерабали като тебе ,който работят на принципа на лудия бомбаджия ще се озоват без драйвер!Ама ти нали си иноватор и си немаш проблеми със дъртите копторски табла.

Добре ве ерудицийо,давам ти един ден да я нахвърлиш,тая семпла схемичка за 50 кинта,понеже е много лесна и става даже и в пейнта,после дай джипега да скивам дали си ерудиран колкото учениче от 1ви курс на електротехникума!А колко седмици щи требват да я събереш в кибритена кутийка?

РОСКА, къде си ве приятелю, а беше мноо отворен. Мишле, гадно е само да четеш и да не събереш кураж да отговориш, а и приятелките ти се спотайват.
Слънце от последния ни спор преди 3-4 години аз съм сглобил 3 двигателя, за голям късмет и трите още вървят, но като чета на Камен темата май си нямал тоя късмет. Дано поне имаш късмет да се отървеш без последствия от цялата история.
Ей тва е българското, как половин форум се е кланял на измислени герои, и в живота е така, а накрая ФЕЙК.
Винаги съм знаел, че човек спорещ с няколко профила в една тема няма да завърши добре.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: e46 330CI '05
Мечтае да кара: e36 M3

Мнение от chucky » 21 Май 2013, 9:09

Добре ама в цялата тема аз не разбрах , след като разбра за ''завидните му умения'' 1вия път, след това ходи ли при него още или тези неща са били в последствие ? :roll:

Е30 IS Crasher
Аватар
Кара: Е30 М42Б18, E61 M54B25

Мнение от ge_a » 21 Май 2013, 9:54

Lenco написа:
Е Баце нема друг в БГ дето да се фане и да го направи това нещо, това да не ти е М50, М52 или некви М-повери от Е36 и Е46 в стандатрни Е30-ки и Е36-чки. Да не забравяме, че някои по-елементарни проекти от ПАВАРА, като 4.4 в Е36, седят от месеци незапалени и още дълго време ще се придвижват на бутане и репатрак. Механичмата част е супер лесна стига да си фантазьор, след това е купона :mhihi: :mhihi: :mhihi:

И защо по дяволите, някой от ПАВАРА като си прави проект, винаги звъни на Девастатра за съвети и най-вече за ел. проблемите? Заради самоуки маняци, телефона не му слиза от ухото. И аз страдам от тая работа неможе да ми дойде реда да се втъкна в гаража, та съм на трупчета вече 3 месеца. :winky:

Пайнерка, прав си че повечето проекти тук се движат, ама са все в авариен режим и използваш 60% от потенциала на двигателя. А този 12-така само дето не търси сигнал от луната за да тръгне като хората да та :idea: И според теб един новак ги знае всички тези неща :?:

виждам братле,виждам колко сте способни :mhihi:
вие в ретро форума сте най-големите скраперняци човече.
покажи ми има ли едно бмв от тези на регнатите,което на прилича поне малко на бмв.всичките селяци сте за онази най-дългата тема в тунинг,ако греша ми дай-линк на едно читаво според теб да видим е ли така,понеже ти нямаш отдавна връзка с базата :mhihi:
надявам се разбираш че колкото колата е по-стара,те ангажира да не прибягваш към шадоу лайнче,джантички тип комплекта чисто новички за 800 кинта и тн. ама ти много тругно ще ме разбереш,може би по-лесно ще ти е да се опиташ да ме набиеш,както ти се изрази веднъж :mhihi:
Нямам нищо лично срещу вас като хора,обаче не се изкарвайте по-големи маняци отколкото всъщност сте и по-кадърни от колкото всъщност трошите и заовчвате всичко до което се докоснете.

истината боли не е лесно да си съсипник,хубаво е че поне не се отрича линейноста БАРНЕМ :arrow: СЪХНЕ
Не съм поствал снимки с побългаряванията ми и затова нема как да бъда сравнен с креативниците проектаджий :winky: Това е и основната ми линия,да не занимавам хората с мойте автомобили ,а да критикувам техните :mhihi:

Другото е че като има храничка за тебе ти си много тихичък и се криеш в миша дупка,по невидим си от Кевин Бейкън!Е колко още да ти сипваме и ти да се скатаваш,не стаа то като в онази работа си требват две страни.

Само глей да не вържеш на оригинално е21ничково табло,драйвер оборотомер на м40,м42,м50,м60и тн.(черната жичка на мотор щекера) ,че не е много мощна и че работи към 3 мин.,така че мизерабали като тебе ,който работят на принципа на лудия бомбаджия ще се озоват без драйвер!Ама ти нали си иноватор и си немаш проблеми със дъртите копторски табла.

Добре ве ерудицийо,давам ти един ден да я нахвърлиш,тая семпла схемичка за 50 кинта,понеже е много лесна и става даже и в пейнта,после дай джипега да скивам дали си ерудиран колкото учениче от 1ви курс на електротехникума!А колко седмици щи требват да я събереш в кибритена кутийка?

РОСКА, къде си ве приятелю, а беше мноо отворен. Мишле, гадно е само да четеш и да не събереш кураж да отговориш, а и приятелките ти се спотайват.
Слънце от последния ни спор преди 3-4 години аз съм сглобил 3 двигателя, за голям късмет и трите още вървят, но като чета на Камен темата май си нямал тоя късмет. Дано поне имаш късмет да се отървеш без последствия от цялата история.
Ей тва е българското, как половин форум се е кланял на измислени герои, и в живота е така, а накрая ФЕЙК.
Винаги съм знаел, че човек спорещ с няколко профила в една тема няма да завърши добре.

Мале мале, тия неща ги бях забравил, а колко от тях съм и изтрил. За пореден път се убеждавам, че тоя човек не е наясно с електрониките в БМВ, а може би и в колите като цяло, къв сигнал от луната може да търси мотроник набор на баба ми :kuku: За останалите глупости Камен е написал доста :idea:
Най-обичам да вадим теловете на гумите !!!
Изображение

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 21 Май 2013, 10:02

Vasko_BP написа:Принципно майстора ти е за съд, но и не се разписа в темата поне да се извини.

то за да се извиниш трябва да имаш някво чуство за чест, а като гледам
кви ги е сътворил повдивския Бог на БМВ-то ... не знам ... май верно анимационен герой е най-точно

за съд недейте да говорите щото съда работи с документи.
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio

Мнение от UBAH5 » 21 Май 2013, 10:10

K_Ilkov написа:
Vasko_BP написа:Принципно майстора ти е за съд, но и не се разписа в темата поне да се извини.

кви ги е сътворил повдивския Бог на БМВ-то ... не знам ... май верно анимационен герой е най-точно

Пред винкело всички са равни :mhihi:
Изображение
When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 21 Май 2013, 10:20

UBAH5 написа:
K_Ilkov написа:

Пред винкело всички са равни :mhihi:

явно е ставало въпрос за страшния съд :mhihi:
ми не знам всъщност кво решение е това, верно е някакво удовлетворение и възмездие
и тоя тва си и заслужава, ама парата и нервите са си заминали ...

в БГ най-голямата драма е да намериш някой дето си върши работата
доста са силни на приказки и накрая ... гледай кво става
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

Аватар

Мнение от zlatko_baretata » 21 Май 2013, 12:11

По окачването - да спомена за поредните технически решения, които открих в последствие и имайте предвид, че говорим за 300+ коня кола:
- отпред някакви пружини от Е34, меки та меки, явно от кола с М50 мотор. Естествено, както от преклонната си възраст, така и от тежестта на V12-ката, в работно положение са смачкани почти до точката на счупване, а как са издържали по завоите на магистралата с 200+ още е енигма за мен... :mhihi:
- знаех, че трябва да се сменят и като свалям предните колове, какво да видя - предните колове тунинговани посредством заваряване на допълнителни втулки с резби в горната част на коловете. :shock: Та веднага ми просветна какво се случва - навремето този "майстор" ми поръча да взема Билщайн Б8 за отпред, НО за Е34 (или Е28, вече не помня), защото били по-яки... оказа се, че не са по-яки, а просто по-високи с около 2 см. от Е30-ковите и нашия анимационен герой, вместо да ми каже, за да ги върна и да взема Е30-кови (купувах ги чисто нови от Хеед и е можело да ги върна срещу Е30-кови), решава, че няма нужда да ми споделя такива незначителни неща и прави тунинг на коловете зад гърба ми (то още колко неща са правени така, ама ги открих в последствие - отговор и на един от въпросите в темата).
Сигурно според Корифея това е било едно блестящо техническо решение. Но какво всъщност се случва - смачкана пружина в комбинация с амортесьор, който е с по-дълъг ход, отколкото трябва и следователно вече работи в зоната на шок тампона, който е вграден в него. Освен липса на адекватно поведение на предното окачване, резултатът е и два помлени лагер-тампони горе в бомбетата...
След като си закупих чисто нови Билщайн Б8 за Е30, имах "удоволствието" да ги сравня с тези, които бях свалил от колата и се оказа, че са еднакви като якост, но с твърде различен ход... няма и как да е другояче при B8 с еднакви диаметри на пълнителя и стержена, но единия предвиден за вграждане в Е30, а другия - в 5-та серия.

Друго - генерацията от саксовете назад беше така маняшки изпълнена, че задирах почти във всеки "лежащ полоцай", тръбите висяха като хоботи покрай скоростната кутия, а заварките беше радост да ги гледаш - на места имаше разминати челно заварени тръби с повече от сантиметър, което действа много "благоприятно" на обшото сечение и проходността в тези точки... :mhihi: Естествено, преправих цялата генерация и сега, въпреки че бях снижил колата още, вече нямах проблеми с опирания... можело да се направи, ама що да го правим като хората, като можем да го осерем. А само гърнетата, без тръбите, бяха 500 лв.

Масления радиатор на мотора - захванат със свински опашки, верно дебели, ама за кво да правим стойчици? И надлежно разположен ЗАД долната греда, та да се охлажда маняшки...
Казанчето за хидравликата - хванато с точкови заварки с ЦО-то, за кво да му правим и на него стойка?
Жицата прилича на змийско гнездо - навсякъде е. Буксите към инсталацията на купето бяха елиминирани след няколко бегли опита да се запазят, ама като му знам философията, че да вържеш два кабела на ръка и да ги увиеш с изолирбанд е по-надеждно, отколкото да ги запоиш и покриеш с термошлаухчета, направо ми настръхва косата... :mhihi:

Между другото, да вметна, че колата стоя при анимационния герой почти три години (без 2-3 месеца)...
Та за такъв колосален престой, очаквах... т.е. не очаквах да намеря всичко усрано по тая кола.
Изображение

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 21 Май 2013, 12:26

то май не е останало много за усиране ...
:banghead:

ще я съживяваш ли или окончателно се отказваш?
Изображение

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 21 Май 2013, 13:13

Добре как оставяш кола при някой за 3 месеца, плащаш и после дори не отваряш капака и не я качваш на канала за едно бързо око на направеното ?
Ей, така на юнашко доверие ? :roll:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 21 Май 2013, 13:29

Има някакъв резон да огледаш ама радостта да си видиш колата и да я покараш (уж правена от доверено лице) предполагам е успала колегата. :ranting: :ranting: :ranting:

Аватар

Мнение от zlatko_baretata » 21 Май 2013, 14:00

Някои неща могат да се видят, но повечето - не. Трябва да разглобиш, за да видиш какво е натворено.
Накрая вече не издържах и просто гледах да си взема колата, абсолютно с ясното съзнание, че ще й оправям разни кусури, но просто не съм имал и идея какво ме чака... а като разглобих и мотора и ... :shock: :shock: :shock:

Абе само аз си знам през какво съм минал... и все още минавам.

Дали ще я правя или не, все още не съм взел окончателно решение, зависи какво ще е състоянието на този вал, който купих заедно с блока:

Изображение

Засега нещата са на кантар.
Изображение

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 21 Май 2013, 14:18

взе ли ми буталата за с38цата
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

ПредишнаСледваща

Назад към E30