план "ран-ът"

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: Фиат 126р
Мечтае да кара: Шкода Фабия

Re: план "ран-ът"

Мнение от zlatko_baretata » 21 Май 2013, 0:37

Твоя двор кой е?
И не се мъчи да превеждаш хАмерикански идиоми, че не ти отива да се излагаш за толкова години в Империята и още да не си научил езика.
"Put your money where your mouth is" най-грубо означава да изпълниш някакво обещание, бас, облог и т.н. Тия неща се учат още в 8-9 клас на английска гимназия в БГ.
Та кой е твоя двор, българо-хамериканче, та говориш за прагматизъм? И за какъв точно прагматизъм, тоя от хиляди километри, който така или иначе ти дава право да гласуваш какво точно да се случва в страната ни, която си напуснал, независимо че си плащаш данъците и харчиш парите в Империята? Или говориш за "прагматизма" на всеки един от нас, тук в България, който още от сутринта се сблъсква с опърпани хорица, ровещи по кофите за боклук, със съссипаната държавица, станала жертва на чужди интереси, прокарвани от продажници. с невероятния упадък на морал, както в личен, така и в обществен план, с невероятните мащаби на ширещата се вече неграмотност, в буквален и преносен смисъл, с невероятния цинизъм, насаждан като нещо нормално?
Като почнеш да си плащаш данъците тук и да си харчиш паричките тук, като почнеш да се будиш с тия "картинки" в ежедневието си и да "плуваш" в тия води, тогава можеш да говориш за "дворове" и "прагматизъм"... не знам как не се усещате българо-хамериканчетата какви анимации сте, особено като почнете да ни разяснявате на нас, "аборигените" тук в БГ, в каква грешка сме. :mhihi:
Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 21 Май 2013, 0:40

Много му бил слаб ангелът на българския народ тогава. Какви касетъчни бомби, какъв обеднен уран? Пуснаха му една ракета за 9 години след излизането на плана и всичко отиде по дяволите. След войната едните имаха Планът Маршал, другите СИВ. Да, поискали са си златото, но не са получили нищо.Чакай малко, взели са парите 1948-50, искат си ги 1965-70. Ти навит ли си сега да ти дам заем по същата логика, а то да ми го върнеш след 20 години? Ама не с лихва, а по цената на златото. Че колко струваше унция през 1993, колко е 2013? Но ако след войната не бяха получили и това, как ли щеше да се развие историята? Има две системи. Едната от запад, другата от изток. Тази от изток вече не съществува, тази от запад ни била крива. Ми имахме вече десно управление от преподавател по политикономия на социализъма. Да припомням ли ефекта? Кои държави получиха помощ по програмата Маршъл:
Австрия
Белгия
Великобритания
Западна Германия
Гърция
Дания
Ирландия
Исландия
Италия
Люксембург
Холандия
Норвегия
Португалия
Турция
Франция
Швеция
Швейцария

Ми гледам, гледам, май няма нито една, която от 1945 до момента да е била и за секунда в по-кофти икономическа ситуация от България. В Западна Германия е имало над 5 милиона унищожени домове и 15-20 милиона бежанци. Къде е Германия сега, къде е България? Кой спечели войната, я ми припомнете?
Ран-ът не го изпълниха и България е на последно място по всички показатели в Европа. Кой икономически закон важи в България? Нещо да работи? Андрешковщината никого няма да извади от блатото,както не го е и извадила от 24 години насам.
Като разказвам тук, как роди ли се дете, веднага му се внася вноска за Лада, за да може на 25-30 годишна възраст да си купи нова кола, гледат ме като извънземно. Така и за опашките за бензин, таконите за хляб, режима на тока и водата, плащането на ръка (даже тема има отстрани по въпроса), мутри, застрахователи и т.н. и т.н. И най-странното е, че винаги някой друг е виновен.

Аватар

Мнение от zlatko_baretata » 21 Май 2013, 0:42

Много мъка има по тоя свят... :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 21 Май 2013, 0:51

Знам, че в речника пише това, но на финансов жаргон този израз значи точно да си инвестирал в това, което казваш, че си. Иначе аз за България нищо не съм коментирал конкретно, става въпрос за световната финансова система и голямата картинка... това, че ти свеждаш нещата до нещо си друго си е твой проблем.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Аватар

Мнение от zlatko_baretata » 21 Май 2013, 0:57

steeN написа:Знам, че в речника пише това, но на финансов жаргон този израз значи точно да си инвестирал в това, което казваш, че си. Иначе аз за България нищо не съм коментирал конкретно, става въпрос за световната финансова система и голямата картинка... това, че ти свеждаш нещата до нещо си друго си е твой проблем.

Да, ние живеем в аквариум, зле информирани сме и нямаме понятие за "голямата" картинка... за която вие се информирате от американските средства за масово осведомяване... верно има много мъка по тоя сват. :mhihi:
Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 21 Май 2013, 1:01

zlatko_baretata написа:Много мъка има по тоя свят... :mhihi:

Много си прав. Някои ми припомнят годините, когато учехме за РСО (няма да превеждам какво е) и как ни обясняваха, как ония загнивали и аха-аха ще паднат, а пък ние гордо ще влезнем в Комунизма през парадния вход. Да даваш за пример франсета, стига бе. Еле па тех :mhihi: :mhihi: :mhihi: Като говориш за де гол, вземи гледай сериала "Ало, ало". Ненапразно при подписването на капитулацията на Германия, швабата е видял франсето и е попитал другите "Този какво прави тук?"....
Верно е мъка.

Аватар

Мнение от zlatko_baretata » 21 Май 2013, 1:13

BMW_POWER написа:
zlatko_baretata написа:Много мъка има по тоя свят... :mhihi:

Много си прав. Някои ми припомнят годините, когато учехме за РСО (няма да превеждам какво е) и как ни обясняваха, как ония загнивали и аха-аха ще паднат, а пък ние гордо ще влезнем в Комунизма през парадния вход. Да даваш за пример франсета, стига бе. Еле па тех :mhihi: :mhihi: :mhihi: Като говориш за де гол, вземи гледай сериала "Ало, ало". Ненапразно при подписването на капитулацията на Германия, швабата е видял франсето и е попитал другите "Този какво прави тук?"....
Верно е мъка.

Шшш, канадчето, ае да четеш малко по-внимателно, де видя да съм ти давал каквито и да е примери?
Ма то е така, като се надпреварвате да пишете един през друг нативните емигранти... :mhihi:

П.С. Мен ми е кеф да ви чета творенията, така че не спирайте, тук съм пуснал форума на плазмата вкъщи и 5-6 човека се заливаме от смях... :mhihi:
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 21 Май 2013, 1:18

BMW_POWER написа:
zlatko_baretata написа:....

... И продължаваш :lol:
алекс
трабант 601с
разни други возила

Аватар

Мнение от zlatko_baretata » 21 Май 2013, 1:20

alx написа:
BMW_POWER написа:

Я пусни една снимка на Бостън и/или на Обама, че твоя явно никога нема да видим... :mhihi:
Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 21 Май 2013, 1:33

alx написа:
BMW_POWER написа:

Прав си, трудно е да обясниш на някого, който сам се определя с:

zlatko_baretata написа: ...с невероятните мащаби на ширещата се вече неграмотност, в буквален и преносен смисъл, с невероятния цинизъм...

Още повече не съм аз този дето се оплаква, а той.
Като стана въпрос за Бостън, баси калитковците. Как се отърваха срещу Торонто, не е истина :shock:

Аватар

Мнение от zlatko_baretata » 21 Май 2013, 1:41

Както вече написах, много мъка има по тоя свят... и в типично хАмерикански стил, нативните емигрантчета решиха да ми вменят, че се определям самия себе си с неграмотност и цинизъм, като извадиха думи от контекст на мое предишно мнение... Еваларка, пичове... :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 21 Май 2013, 7:09

Стига с тия долари вече.Парите са стока в днешния свят и всеки гледа неговата да се търгува по скъпо.Това че САЩ си изнасят инфлацията по половината свят е причината дето дразни .
Куриоза е че като ограничиха финансирането на държавните дефицити с американски заеми в Европа те се правят на ощипани.Гърчулята са типичен пример какво става когато чичо сам се опитва да ти "помага".
От 200 години от как съществува САЩ няма ден в който да не е водила война някъде по света че даже и в две и повече точки по света едновременно.На страните с които не води война САЩ им "помага" че даже и се обижда когато някой не иска да бъде " спасен" .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 21 Май 2013, 9:22

Великите сили винаги са лашкали и подритвали малките страни, но не мисля, че те са ни виновни, че унищожихме сами всичко и не построихме нищо. Никакъв план не е виновен, че се появи вица за българския казан в ада. От първия ред гледахме съсипването на абсолютно всичко заради личната облага на шепа хора... Малкото неща, които правехме като хората си заминаха, остана само точенето на ддс и обществените поръчки, моралът няма и да го коментирам. Какъвто и да е план отвън май щеше да е по-добре от това, което ни се случи. Повече от ясно е, че сами не можем да си оправим държавата, колкото и да се репчат отъркващите се в националсоциализма колеги в тази тема, това е положението. Има един период в българската история, когато след национална катастрофа вместо да сме единни, се започват борби, опити за диктатура, атентати, политически интриги, оставки... Почти 100 (сто) години по-късно сме в същото положение (ама почти 1-1), пак ли някой отвън ни е виновен или ние сме с къса памет? Аз го виждам повече като проблем с представителната извадка от народа... Вместо да се сърдим на истината, по-добре да вземем да я променим, всеки за себе си, аз поне се старая.
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 21 Май 2013, 12:08

Аз пък все си мисля, че не представляваме сериозен интерес за американците. Имат някакви интереси, но не такива, че да ни пуснат бомби и да ни "оправят" икономиката. Злините ни идват съвсем от други места. Германия. В две войни им бяхме съюзници и два пъти потънахме с тях. След това те се възстановяват с чужда помощ, но нас никой не ни е...е. Накрая Германия стана двигател на шибания Евро съюз, десетина години се развива неимоверно добре, като налага своята политика и си изгражда икономиката някак си уж с много работното си население. Глупости. Германците са работни колкото и всички останали. Ама чрез разни законодателни мерки на ЕС направиха производството на останалите членки не конкурентоспособно. Не Мак Доналдс изнася от страната ни няколко стотин милиона годишно и унищожи всички дребни търговци а Кауфланд, Лидъл и разни подобни. Балансирания бюджет с който Бойко толкова се гордееше пак дойде под натиска на Германия и ни обрече на мизерия. Целият шибан Евро съюз е създаден в угода на Германия, Холандия и отчасти Великобритания и техните икономики са добре а всички останали членки гълтат вода в момента. Другите с интереси в нашата страна са Руснаците. И през цялата си нова история ние сме ту с едните, ту с другите, като който ни добара ни изцежда тотално и ни превръща в бананова република. След това минаваме в другия лагер и сагата продължава.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 21 Май 2013, 13:10

ukelichko и аз съм на това мнение.Не че съм нещо много вещ по икономика , но доста често съм се замислял защо мамка му в България се продава немски салам?И как така същия идва по евтино от българския?
Тия вериги изнасят по някви луди милиони на месец от БГ. Български пари от българските заплати и пенсии влизат в касата на немските вериги.Колко ли данък остава в българската хазна?Колкото и да е съотношението със сигурност не е в наша полза.
Тука при нас има Кауфланд , Била и два Лидъла разпрострели се из целия град(който хич не е голям) - какво става с българските търговци , които просто са неспособни да пуснат по-добри цени заради политиката на нашите мърльовци - фалират това става.
Австрийски , Немски Китайски и нам кви си фирми отварят офиси тука,щото евтина работна ръка,щото друго си е да плащаш 200евро на месец.
После се бият в гърдите че са отворили нам колко си работни места - и то какви - продавачи , месари , чистачи , поддръжка и всичко останало от най-ниското ниво!
От къде на къде някой ще ни даде на нас 20 милиарда по някаква си евро програма?От какъв зор,какво толкос са се загрижили за нас не ми е ясно.
Взимат ни 20 милиарда - пари от ежедневието , пари които са изкарани от БГ чрез разни вериги и тем подобни и после ни ги връщат под формата на субсидия за да си построим магистралите и инфраструктурата за да може да е по-удобно на немските фирми да развиват бизнес тук,от който правят пари които пак се изнасят :kuku:
Сега гледам лека полека завземат и други свери - дрехи , домашни потреби.Тука вече има два китайски и един немски магазин със същите долнопробни боклуци ,ама видиш ли били в немския магазин за тва .... :bang:
Бива ли сме толко прости , един салам немоем да напрайм , един домат немоем да отгледаме , една блуза немоем да ушием - на къде сме тръгнали
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата