Колко е страшно да притежаваш 725ТДС автоматик?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
49 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- ELZAGG
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 TDS + е30 318i и некви други!!!
- Мечтае да кара: BMW F06 — 6 Series Gran Coupe ///M Sport Package
- Детайли за колата: е38-725 TDS, автомат,
Audi A4 1.8T
Re: Колко е страшно да притежаваш 725ТДС автоматик?
Колега, аз съм от малкото жени тука, и ако приемеш моя скромен опит /карам ТДС 97г. от 3 години/, ето ти моето мнение:
Какво ме интересува:
Автоматика - Често ли се поврежда, какво води до проблеми с него?Разбрах, че са два вида автоматични кутии, коя от тях е най-добра?- не съм доливала или сменяла масло, защото за сега работи перфектно, а дето е казал един човек- "нахрани свинята и не пипай нищо..."
Двигателя - От изчетеното във форума научих доста, но ме интересува нормалния разход на гориво на този мотор в това купе?Коя е най-честата повреда, която го съпътства през годините?-често страдат от помпата в резервоара, датчик или помпа АБС/ДСЦ и дебитомера. Градско София 13-14/100, и 7.-7.5 извън градско каране. Моето мнение-един от най здравите мотори!!!
Електроника и интериор - Кои са проблемните неща?- пиксели на таблото, дебитомер, водна помпа, помпа в резервоара, кори на седалките /отстрани се пукат/, халогени и паднал таван.
Ходова част - Кое е най-слабото място, което се сменя най-често?-накладки
, носачи, тампони двигател и паразитен хебел.
Екстри - Знам какво е казал мечо пух, но все пак, кои са най-използваните и приложими екстри, които се вграждат в Е38?- Темпомата, климатроника, стъклопакета /тишината в купето/,подгрев седалки, печка и въобще тежестта на купето и плавното возене е разкош.....
има сигурно и други неща, но ако има нещо конкретно-питай
ПС: не са толкова тромави, колкото казват....
Какво ме интересува:
Автоматика - Често ли се поврежда, какво води до проблеми с него?Разбрах, че са два вида автоматични кутии, коя от тях е най-добра?- не съм доливала или сменяла масло, защото за сега работи перфектно, а дето е казал един човек- "нахрани свинята и не пипай нищо..."
Двигателя - От изчетеното във форума научих доста, но ме интересува нормалния разход на гориво на този мотор в това купе?Коя е най-честата повреда, която го съпътства през годините?-често страдат от помпата в резервоара, датчик или помпа АБС/ДСЦ и дебитомера. Градско София 13-14/100, и 7.-7.5 извън градско каране. Моето мнение-един от най здравите мотори!!!
Електроника и интериор - Кои са проблемните неща?- пиксели на таблото, дебитомер, водна помпа, помпа в резервоара, кори на седалките /отстрани се пукат/, халогени и паднал таван.
Ходова част - Кое е най-слабото място, което се сменя най-често?-накладки

Екстри - Знам какво е казал мечо пух, но все пак, кои са най-използваните и приложими екстри, които се вграждат в Е38?- Темпомата, климатроника, стъклопакета /тишината в купето/,подгрев седалки, печка и въобще тежестта на купето и плавното возене е разкош.....
има сигурно и други неща, но ако има нещо конкретно-питай

ПС: не са толкова тромави, колкото казват....

От цървул, бална пантофка НЕ става!
- ggb
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Сбъдна мечтата си.....
- Детайли за колата: BMW E38 740 i black
Ще изкажа и аз мнение за ТДС-а като собственик на Е34 ами да ти кажа като я купувах 1000 професора се изкаха негативно за този двигател е да ама не цели 6 години я карам и то на 5200-5300 оборота и е жива и здрава значи колегите ти казаха за топлия старт останалото се оправя.
А и друго за да ти е мирна главата като я купиш
1.Смени виското
2.Смени водна помпа и термостат
3.Почистване на боклуците във и между радиаторите
Това е наливаш яко нафта и газ.
Успех с намирането на читав екземпляр
Забравих за разхода в Е34 е повече от приличен
Пловдив с яко натискане 10-11
Извънградско до 130 км/ч----5-6
А и друго за да ти е мирна главата като я купиш
1.Смени виското
2.Смени водна помпа и термостат
3.Почистване на боклуците във и между радиаторите
Това е наливаш яко нафта и газ.
Успех с намирането на читав екземпляр
Забравих за разхода в Е34 е повече от приличен
Пловдив с яко натискане 10-11
Извънградско до 130 км/ч----5-6
Истинската мощност винаги ви спира дъха също като истинската красота.....

- Bavarishe
- старши ентусиаст
-
- Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
- Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31
и аз да кажа колега,че ТДС-а е перфектна машина ма перфектна.Просто иска малко повечко от другите коли.Задължително като го вземеш виско,водна помпа,термостат,капачка на разширителния съд.Радиатори и кулера миене на 100%.Маркучи нафтови сменяш всички,който може да се сетиш със все скобите.Оттам натам другото обслужване ти е ясно.После караш и се кефиш 

ТДС - Турбо Див Селянин
- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
ELZAGG написа:Колега, аз съм от малкото жени тука, и ако приемеш моя скромен опит /карам ТДС 97г. от 3 години/, ето ти моето мнение:
......Електроника и интериор - Кои са проблемните неща?- пиксели на таблото, дебитомер, водна помпа, помпа в резервоара, кори на седалките /отстрани се пукат/, халогени и паднал таван. ....
Да ти кажа честно....аз не съм виждал досега жена да познава така колата си,браво за което !
1.Оправяне пиксели по таблото -150 лева
2.Дебитомер - към 950 лева в Дару Кар,иначе се купува за около 400-450 лева отличен....може да се кара и с откачен дебитомер,поне аз така карах,няма разлика в разход и вървеж.Разбира се че си за смяна когато натискаш газта,а колата не върви.
3.Водна помпа - около 230 лева по памет в Дару Кар,иначе се купува за 90-100 лева.
4.Помпа в резервоара - разбираш че си за смяна когато почне да ти гасне колата около и под 20 литра в резервоара.Някакви 600-700 лева ми се въртят в главата,че е в Дару Кар....иначе се взема за около 250 лева.
5.Термостат - със смяната в Варна Карс 136 лева,в друг сервиз е горе долу наполовина.
От написаните 5 неща,съм сменявал помпата в резервоара и термостата.
Дебитомера има вариант и да се почиства с един спрей за 12 лева,на сравнително удобно място е....аз си мислех,че са ми го изчистили в сервиза,оказа се че са ме излъгали и 6 месеца съм карал без дебитомер

- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
sambeto написа:2.Дебитомер - към 950 лева в Дару Кар,иначе се купува за около 400-450 лева отличен....може да се кара и с откачен дебитомер,поне аз така карах,няма разлика в разход и вървеж.Разбира се че си за смяна когато натискаш газта,а колата не върви.
5.Термостат - със смяната в Варна Карс 136 лева,в друг сервиз е горе долу наполовина.
За 450 лв вкарвам някоя позагнила или ударена отзад Е34 тдс и си сваляш дебитомера от нея

Термостата за тдс струва около 30 лв и се сменя елементарно за 30 минути. Като е препоръчително и чашката на термостата да се смени заедно с него, понеже е пластмасова

ATR-42/72
- Bavarishe
- старши ентусиаст
-
- Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
- Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31
само бате нема е34 с дебитомер 

ТДС - Турбо Див Селянин
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
ELZAGG написа:Колега, аз съм от малкото жени тука, и ако приемеш моя скромен опит /карам ТДС 97г. от 3 години/, ето ти моето мнение
Колежке, след като изчетох мнението ти, аз останах така

За мен потребителите в този форум, не се делят на жени и мъже, а на знаещи и незнаещи

И пак ще благодаря на всички, които споделиха опита си с този автомобил и двигател.
- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
LiTtLeRoCk написа:ELZAGG написа:Колега, аз съм от малкото жени тука, и ако приемеш моя скромен опит /карам ТДС 97г. от 3 години/, ето ти моето мнение
Колежке, след като изчетох мнението ти, аз останах така![]()
За мен потребителите в този форум, не се делят на жени и мъже, а на знаещи и незнаещиопределено си добре запозната с Е38, за което едно голямо евала!
И пак ще благодаря на всички, които споделиха опита си с този автомобил и двигател.
Aaaa, ЕЛЗИ е желязна лейди (в най-добрия смисъл на думата). Страшно съжалявам, че сбирките се организират все покрай изборите

Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

Ице,ти я набележи и ще я проверим -повярвай ми ,че за тдс и най -често монтираната му скоростна кутия (zf 5hp-18) търгаша ще е абсолютен късметлия да ни излъже!!!
(много хора прочели това,което написах ще го потвърдят) ,както малко хора знаят,че съм ти го обещал...та моля те не ме карай да чета глупостите на книжни плъхове като майстор Цветко,който едва ли ще си доведе дилърската диагностика на 600км заради колега ....или колегиалността тук не е това,което беше,ама не баш .....и мен нека модераторите ме извинят за офф-а
(много хора прочели това,което написах ще го потвърдят) ,както малко хора знаят,че съм ти го обещал...та моля те не ме карай да чета глупостите на книжни плъхове като майстор Цветко,който едва ли ще си доведе дилърската диагностика на 600км заради колега ....или колегиалността тук не е това,което беше,ама не баш .....и мен нека модераторите ме извинят за офф-а

by ''kompleksa''
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
Г-н модератор , бягайте от ТДС като дявол от тамян , освен ако не крадете нафта отнякъде
.
за тия пари ще има доста добре бензинка , лесна подръжка , никви ядове, вървенето същото че и по добре.
15 нафта градско са 40 лева за 100км??? ми то по добре си вземи кола под наем .

за тия пари ще има доста добре бензинка , лесна подръжка , никви ядове, вървенето същото че и по добре.

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
Абсолютно съм съгласен със Змея - колата за нещата, които иска старшинката е 728i. Тънка лайстна подръжка, матора е кукла, супер икономичен, върви добре и гори още по-добре. Ако имаш 7к бюджет и не бързаш, може да налазиш някоя около 250 00км, и доволно оборудвана и газ да и мушнеш. Ще караш и ще си бараш чепката. ТДС-а има адски недостиг на сила в купе Е38, ако ще и 426 чипа да му сложиш. За разхода няма да говорим, ще се возиш наполовина по-евтино със 728. За цени за ремонт няма да говорим - на цената на умна дюза и дебитомер има комплект мотор М52B28 със скорости и всичко останало.

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю

- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ написа:Г-н модератор , бягайте от ТДС като дявол от тамян , освен ако не крадете нафта отнякъде.
Кражбата на каквото и да било, никога не е съществувала в начина ми на мислене и.т.н

И аз преди тази тема съм чувал само негативи за ТДСа, но тук чух и много положителни мнения от хора, които имат опит с този двигател, включително и predel, който също изказа положително мнение, но в личен разговор.
Аз варианта за бензинова 38ца не съм го отхвърлил, но просто исках да чуя мнения за ТДСа, а и са по-често срещани и имам по-голям избор.
Отделно както казах, колата ще се кара на дълъг път, за в града ще ползвам на жената хондичката, за евридейка.
Определено на бензина му е по-елементарна, и по-евтина подръжката, което си е +.
ivan. написа:Ице,ти я набележи и ще я проверим -повярвай ми ,че за тдс и най -често монтираната му скоростна кутия (zf 5hp-18) търгаша ще е абсолютен късметлия да ни излъже!!!
Ванка, много съм далеч от мисълта, че точно теб може да те преметне някой за ТДСа и автоматика, не че има невъзможни неща, но в случая трудно постижимо.Благодаря ти много за това, че би ми оказал съдействие, защото нямам грам познания за ТДСа и автоматика, освен прочетеното в форума.
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
Ползвай търсачката
,всяка 5та тема не е за ТДС
.
щом няма да приватизираш нафта , или да ти носят такава грешно си се ориентирал към мотора

щом няма да приватизираш нафта , или да ти носят такава грешно си се ориентирал към мотора

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ написа:Ползвай търсачката,всяка 5та тема не е за ТДС
.
Аз търсачката я ползвах, но не намерих конкретни отговори на всичките си въпроси, докато тук колегите ми казаха всичко необходимо, което ми трябваше като информация.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
та моля те не ме карай да чета глупостите на книжни плъхове като майстор Цветко,който едва ли ще си доведе дилърската диагностика на 600км заради колега ....или колегиалността тук не е това,което беше,ама не баш .....и мен нека модераторите ме извинят за офф-а
Ванка, доста повече коли от теб съм оправил, защото аз просто ги правя, докато при теб трябва да се опъне трапеза, а това изисква време.

LiTtLeRoCk, карал съм и с двата двигателя, на които си се спрял. Всеки, начело с мен, който е имал tds му е мила колата по някакъв начин, но този двигател няма никакви предимства в сравнение с В28 и от него ще можеш да очакваш много повече неприятни изненади в сравнение с В28, към това трябва да добавим и цената на горивото дори и да я караш само на дълъг път.
49 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4