Покривало за e39

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39 525д exclusive and 530d f10

Покривало за e39

Мнение от sasho1bs » 14 Май 2013, 14:49

Колеги някой закопувал ли си е покривало за колата?Тези дни попаднах на едни във практикер от найлон но от написаното на кашончето останах със впечатление че са направени за зима.Дали този найлон ще окаже някакви негативни последствия по колата?От какъв материал препоръчвате да си закупя покривало на нормална цена?

старши ентусиаст
Аватар

Re: Покривало за e39

Мнение от meha » 14 Май 2013, 16:24

Купувай,нямаш ядове :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 5er-Reihe

Мнение от Ivo Georgiev » 14 Май 2013, 17:02

Според мен това са глупости. Ако по колата има дори и малко прах, така ще се матира, че ще съжалиш за покривалото. Да не говорим за неудобството да се слага и маха ежедневно.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i, sedan, 11.97

Мнение от 00700 » 14 Май 2013, 17:34

sasho1bs написа:Колеги някой закопувал ли си е покривало за колата?Тези дни попаднах на едни във практикер от найлон но от написаното на кашончето останах със впечатление че са направени за зима.Дали този найлон ще окаже някакви негативни последствия по колата?От какъв материал препоръчвате да си закупя покривало на нормална цена?

Стават и за лятото и за зимата. Но за едно лято, ако е на слънце колата изгарят, тези на Практикер. Никакви негативни последствия няма да ти окажат нито през зимата, нито през лятото.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sasho1bs » 15 Май 2013, 13:23

И мен това с праха ме притестнява наи много.Ина4е колата я карам само почивните дни защото е на паркинг а там пече от сутрин до вечер няма грам сянчица .Крадаха ми фаровете и волана още като си я взех и все още несмея да я оставя пред блока.Значи единственно ще трябва да я мия за да нестане по зле от прахта

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 15 Май 2013, 15:24

купувай смело и си завивай колата
5 години я завивам мойта и нищо и няма,покривалото го купих за 80лв ,но тази година ще съм с ново,че това от слънцето явно е натъняло и се спраска при откриването на сезона :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sasho1bs » 15 Май 2013, 15:49

А всеки път ли като я завиваш е чиста и без прах.Има ли някакви щети по боята?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 15 Май 2013, 17:38

Еми чиста е,по принцип съм малко маниак на тема хигиена на колата :mhihi: и винаги обичам да лъщи :mhihi: :mrgreen: Но се е случвало и прашна да я завивам,последици никакви
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 00700 » 16 Май 2013, 9:40

meha написа:Еми чиста е,по принцип съм малко маниак на тема хигиена на колата :mhihi: и винаги обичам да лъщи :mhihi: :mrgreen: Но се е случвало и прашна да я завивам,последици никакви

Ако я завиеш чиста колата няма как да и стане нещо на боята. И да има малко прах по нея няма и нишо. Проблем по боято можеш да имаш ако сложиш покривалото след дъжд /мръсен автомобил-кал и т.н./.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sasho1bs » 20 Май 2013, 0:24

Днес си закупих едно от практикер и вечерта като го слагах на колата останах неприятно изненадан.Това покривало няма ластици няма и връзки със които да го вържа за джанти или за нещо друго.Съмнява ме че като задуха по силен вятър ще остана без него.Вие как се справихте със този проблем ?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 20 Май 2013, 9:12

sasho1bs написа:Съмнява ме че като задуха по силен вятър ще остана без него.Вие как се справихте със този проблем ?

Просто не го купих това,по същата причина
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sasho1bs » 20 Май 2013, 14:47

Днес духаше и реших да отида да видя за кво става дума.Поглеждам към колата и го няма :confused: беше отишло чак във другия краи на паркинга и цялото сега е мръсно и се чудя ако го сложа във пералнята дали ще му стане нещо и след това трябва да мисля вариант със какво да го захващам.Само аз ли съм се прецакал със такова калпаво покривало?Ако някой друг е закупил такова нека сподели как в решил проблема със вятъра след като няма ластил и някакви връзки

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 00700 » 20 Май 2013, 18:50

sasho1bs написа:Днес духаше и реших да отида да видя за кво става дума.Поглеждам към колата и го няма :confused: беше отишло чак във другия краи на паркинга и цялото сега е мръсно и се чудя ако го сложа във пералнята дали ще му стане нещо и след това трябва да мисля вариант със какво да го захващам.Само аз ли съм се прецакал със такова калпаво покривало?Ако някой друг е закупил такова нека сподели как в решил проблема със вятъра след като няма ластил и някакви връзки

Вариант за решение на проблема който е изпробван и работи: Нужна ти е мякаква връв (аз използвах връзки за обувки-това ми попадна. Продават ги по магазините и са стотинки. Навързах няколо, там където не достигаха.)
1. Правиш дупка в средата от лявата и една от дясната част на покривалото около един 0,5 см. навътре от покривалото (между предната и задната врата като ориентир). Като пръхвърлянето от единия до другия край използвах джобно ножче-връзката я закрепих за ножчето и го хвърлих под колата до другия край. Там на мястото на малката дупка направих нещо като кука-т.е. единия краи завързах за другия.
2. Правиш една дупка отпред на покривалото и връзваш предната част за предната броня, подобно и за задната (зависи как си спрял, т.е. ако предницата или задницата ти е до стена, няма смисъл и отпред и от зад да връзваш покривалото).
Цялата процедура около 15мин. Процедурата е изпробвана и работи. Дано съм помогнал. Успех!
Изображение

Назад към E39