I Love Plovdiv...

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

Е30 IS Crasher
Аватар
Кара: Е30 М42Б18, E61 M54B25

Re: I Love Plovdiv...

Мнение от ge_a » 20 Май 2013, 9:44

zlatko_baretata написа:......
За мизериите по двигателната електроника не ми се и пише, че и тука ще е един отделен роман, накрая се принудих да си купя DIS GT1, за да си оправям аварийните режими на мотора сам. То не бяха проблеми с подвързване на електронни елементи, а от друга страна вързани излишни дублиращи модули, дето един през друг вкарваха мотора в авария. То не бяха и фантасмагории за несъществуващи аварийни режими, предизвикани от липсата на Е32-ков АБС, та се съсипа перфектно работеща АБС система от Е38, освен че олекнах с една добра сума да закупя Е32-ов АБС съвсем ненужно (но това е само финансова капка в морето, образувано от проба-грешките на нашия анимационен герой).

Бах се зарекъл, че няма да пиша повече, ама как да се сдържиш... :(

Спомням си когато я изкарах от авариен режим, тогава ти беше сигурно няй-щасливия човек на земята (имайте предвид, че той си кара колата в авария почти две години), така се напихме, че едвам се прибрах :!: Ел.инсталацията на колата е направена под всякаква критика, такова грозно изпилнение не съм виждал и хора които си нариват сами моторите с лопатата пред блока :idea:
Съжялавам, брат за случилото се, знаеш че ако има нужда от нещо съм насреща и не на последно място не мисля че трябва да се отказваш, също така ми се върти една идея за съживяването му, ама първо ще я проуча в подробности и после ще ти я споделя ;)
Най-обичам да вадим теловете на гумите !!!
Изображение

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 20 Май 2013, 9:49

тва със второто табло в жабката беше култово :mhihi:
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 20 Май 2013, 10:17

Моля някой да добави към първото мнение това, за да може ВСЕКИ да знае къде да НЕ ходи :)
http://www.youtube.com/watch?v=aS-aFT-P ... e=youtu.be

Аватар
Кара: Фиат 126р
Мечтае да кара: Шкода Фабия

Мнение от zlatko_baretata » 20 Май 2013, 10:41

host написа:Моля някой да добави към първото мнение това, за да може ВСЕКИ да знае къде да НЕ ходи :)

:yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: M3 GTS

Мнение от bavaromobila » 20 Май 2013, 11:14

Колеги като прочетох темата се върнах малко назад във времето, когато посещавах този ''сервиз''. Това беше преди около 5г. Посещавах до през 3-4 месеца, защото току що си бях взел колата и имаше малки ремонти по нея. Имаше едно зелено Е30 в гаража на Росен и беше с V12 двигател (беше досущ като това на снимките). Не знам дали е същото, защото все пак това беше преди доста време. Ако е същото - много жалко. Толкова време, мерак, нерви и накрая това....
Много пъти съм се чудел за доста проблеми по моята кола и акъла не ми го побираше как тази кола се е движила преди да я взема с толкова много проблеми. Винаги съм си мислел, че през времето когато седя в този сервиз ( а то не беше въобще малко), колата ми е била на сергията. Е след толкова време си отговорих на въпроса е вече съм сигурен в това. Толкова работи ми е подменил, че ако започна да ги изброявам ще ви се стори, че си измислям и гледам да го натопя. Само да кажа, че след толкова време и до днес отстранявам неговите мизерии. Друга тема е и за нещата по интериора, оборудването в багажника и т.н.
Пълен мизерник. Имаше 2 е36ци купета тогава оставени за ремонт - всичко по тях се продаваше без знанието на собствениците. Стопове,фарове,дебитомери,бубини,кабели,свещи,кори,дискове и т.н. абсолютно всичко беше подменено. По точно продадено и сложено ''уж'' същото но с проблем - я надраскан фар, я пукнат стоп, а неработещ дебитомер и т.н.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от latrel » 20 Май 2013, 12:30

host написа:Моля някой да добави към първото мнение това, за да може ВСЕКИ да знае къде да НЕ ходи :)

:nono: :nono: :nono: Ако някой не чете описанието, клипа е малко като анти-реклама на Любака където се виждат Х5-цата и Рейндж-а

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 20 Май 2013, 13:02

Еми ако някой иска да го едитне (със стелка ли ще е с какво там върху изображението) аз ще сваля тоя клип и да го качи направен. Просто нз как се прави.

Аватар

Мнение от zlatko_baretata » 20 Май 2013, 13:07

Аз имам потвърдена информация за още няколко фрапиращи случая:

1. Една открадната ск. кутия от мотор S38, подменена с нормална за М30;
2. Мазаляк с монтаж на мотор от Корвет в Е30, сега човека се чуди къде да си дооправя колата, щото си я е взел на никакъв хал...
3. Откраднал на един своите работници ново-обслужен алтернатор от мотор М52Б28, заради което момчето навремето си тръгна оттам;
4. Липси по М30 мотор, даден при него за вграждане в Е30.

Но тия неща ги научих твърде късно, след като си прибрах колата.

Освен всичките тия неща, отношението към колите на клиентите е безобразно. Когато закарах Е30-ката при него беше прясно боядисана. В момента всичките ми странични стъкла са наплюти от стружки от флекс, които нямат махане. За безбройните драскотини и подбивания по ламарината не е нужно да споменавам, взех я очукана като войнишко канче.

За качеството на работата, извършена от Корифея на БМВ-тата, сами можете да прецените от първото мнение, но ще добавя още няколко фрапиращи факта, които открих след време:
- стойката на скоростната кутия се държеше на един болт, готова да падне, а иначе аз си юря с 200+ по магистралата... :mhihi:
- кардана захванат съвсем небрежно към дифа, с хлабави болтове;
- навремето плюсовия кабел към стартера беше така маняшки опроводен, та опрял в генерацията, прогорила се изолацията и като минех през някои неравности колата гаснеше в движение...
- цялата система на хидравлика и спирачки (с хидравличен усилвател съм) омазана тотално, наложи се да преправям наново цялата система, с нова хидравлична помпа и нов хидравличен усилвател, нови тръби и маркучи с кербовките;
- за двигателната инсталация вече стана дума, чухте и Ge_a какво каза по въпроса. А знаете ли как се връзва само един датчик за входящия въздух, вместо два, и се вози отзад зад мотора при тръбите за парното? :mhihi: :mhihi: :mhihi:
- за маркуча от горната помпа към долната помпа на съединителя вече споменах, това едва не ми костваше изгоряла кола на магистралата;
- за АБС-а стана дума, там пък беше яката дивотия, освен всичко отгоре, беше объркал връзването на спирачните тръби към колелата, та кръговете бяха разделени на ляв (предно ляво със задно ляво колело) и десен, и спирането беше изпълнено с адреналин... :mhihi: Тръбичките в коша приличат на чиния със спагети.

Има и още много от мазалото, сътворено от нашия анимационен герой, като два скъсани висящи лагера от неправилен монтаж на предно към задно парче на кардана, нови смукателни гарнитури, щото тоя мотор се вдига за смукателните колектори, а не за ушите предвидени за това, и още куп неща... а за тая кола всичко е купувано от БМВ, без компромис...

Та така.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 90" Е30 316i
Мечтае да кара: Е30 3??

Мнение от p0wEr » 20 Май 2013, 13:33

Не знам как издържаш до сега без да си му откъснал празната глава... Съчуствам ти за жУвотното колега :bang: :bang:
Пичове, Е30 не е за хора със слаби сърца, лекари или юристи...
Първите могат да умрат от страх, вторите ще си представят кървави гледки, а третите ще броят наум актовете и наказателните постановления, които биха получили... :mhihi:
Не случайно още през 80-те години Е30 е водело класацията за най-много смъртни случаи, като е било изпреварено единствено от Порше 911.
При Е30 е или любов от пръв поглед, или нищо. Първото каране е като секс за първи път - не знаеш какво да мислиш, ама знаеш че ти е харесало и че ще го направиш пак... След това идва зависимостта, по силна от наркотик...

Няма "бивш" Е30-каджия, който поне веднъж е бил наистина такъв, си остава рецидивист до живот...

Аватар
Кара: 200CE

Мнение от Projektzwo » 20 Май 2013, 13:41

p0wEr написа:Не знам как издържаш до сега без да си му откъснал празната глава... Съчуствам ти за жУвотното колега :bang: :bang:

И аз това се чудя, излиза че всеки си тръгва силно разочарован и до там... аз ако съм ще се погрижа този човек и гъза да не може да си избърше с тези ръце. А и все си мисля че единия му бъбрек ще покрие разходите по жУвотното...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ico318 » 20 Май 2013, 14:04

към автора:какво смяташ да предприемеш срещу росен?

Аватар

Мнение от zlatko_baretata » 20 Май 2013, 14:05

Нищо, не съм агресивен човек.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: e46 330CI '05
Мечтае да кара: e36 M3

Мнение от chucky » 20 Май 2013, 15:54

zlatko_baretata написа:Нищо, не съм агресивен човек.

То не е нужна агресия, съвсем спокойно ако му се почупят я ребра ,я крака,ръце всичко ще се пооправи :mhihi:
Не е редно някой да скапва колите на хората и всичко да се разминава :bang:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ico318 » 20 Май 2013, 16:57

zlatko_baretata написа:Нищо, не съм агресивен човек.

би било глупаво да се коментира във форума побой или нещо подобно.нямах това предвид.има разни потребителски организации,полиция,медии.... дали няма някой съфорумник с юридическо образование,който да заведе колективен иск-гледам,че се обаждат доста изгорели.разбира се,когато се стигне до официално оплакване,бройката на недоволните рязко намалява,но 5-6 човека са достатъчни за доста мотаене и неприятности за този тип.този сервиз дали е регистриран,плаща ли редовно,имат ли осигуровки,условия на труд и така доста неща.вероятно ще се открият много нередности,а при доказано лошо свършена работа,злоупотреби и кражби,става дебело.междувременно пак си го сурвакайте-естествено няма да се похвалиш пред света.ако темата спре дотук,няма голяма полза-то излезе,че те хората си го знаели.но ако продължиш нататък,вече ще има полза-ще се знае,че не може всеки да прави зулуми безнаказано.междувременно сигурно ще ти дойде ентусиазъм да си направиш колата отново.често втория път резултата е по-добър.лично аз не удобрявам отношението ти към е30,граничещо с фанатизъм,както и многобройните ти превъплъщения по форумите,но смятам,че си свободен да харчиш парите си както намериш за добре и да получаваш срещу това качествена услуга.едва ли мнението ми има голямо значеие за теб,но според мен не трябва да спираш дотук-нито с росен,нито с колата.

Аватар

Мнение от zlatko_baretata » 20 Май 2013, 21:10

Колега, целта на темата не е какво аз бих предприел срещу Корифея, а най-накрая да се кажат нещата такива, каквито са. И всеки да си прави изводите. Аз познавам поне още трима човека, дето са му сърбали попарата и могат да разкажат доста, но явно предпочитат да не се обаждат, но това си е тяхно решение.
А иначе юристи, данъчни, полиция, колективни искове - това са неща, които не са предмет на обсъждане в темата или поне не според мен. По-важното е да се предпазят максимален брой хора от грешката, която могат да допуснат - да си закарат колата при Маняка.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E30