Проблем с волана- 325 tds
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с волана- 325 tds
Здравейте
онзи ден си повъртях малко колата, но по едно време реших да се спра малко и като си тръгнах нещо волана се стегна.
И сега като тръгна да го въртя(имам в предвид съвсем нормално каране си ) трябва да го въртя с двете ръце, защото просто не иска да мърда и докато го въртя целия волан подскача и тресе всичко.
Също се чува и някакво тракане отпред.
Къде може да е проблема, дали е от хидравличната помпа или съм прецакал нещо повече.
Но просто волана едвам се върти, трябва да се суче с двете ръце със сила и се тресе доста целия.
Благодаря предварително на всеки за помощта.
онзи ден си повъртях малко колата, но по едно време реших да се спра малко и като си тръгнах нещо волана се стегна.
И сега като тръгна да го въртя(имам в предвид съвсем нормално каране си ) трябва да го въртя с двете ръце, защото просто не иска да мърда и докато го въртя целия волан подскача и тресе всичко.
Също се чува и някакво тракане отпред.
Къде може да е проблема, дали е от хидравличната помпа или съм прецакал нещо повече.
Но просто волана едвам се върти, трябва да се суче с двете ръце със сила и се тресе доста целия.
Благодаря предварително на всеки за помощта.
- krasi2bmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325 dizel
Re: Проблем с волана- 325 tds
Привет , провери ли дали има течност в казанчето за хидравликата ?
Това беше първото нещо което направих и е пълна догоре.И преди съм имал проблеми като е нямало течност, но сега си знаех че е нещо друго щом ми се налагаше да въртя волана с две ръце и да тресе цялата кола + тракането което се появи 

- alex_sn1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 330d
- Мечтае да кара: E46 330d
- Детайли за колата: Touring
Може и от самата рейка да е. При дрифтене ,освен отзад, автомобилът се натоварва много и именно в рейката, което на нашите стари машини се отразява лошо...
No pain , No gain !
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Строшил си помпата.
Най лесно да хванеш дали е от нея шума е като свалиш пистовия ремък и запалиш за няколко секунди.
Най лесно да хванеш дали е от нея шума е като свалиш пистовия ремък и запалиш за няколко секунди.

Така има малко развитие
Май наистина е от помпата, аз сега се сетих че и налях едно жълто хидравлично масло, сега ми казаха че трябвало да е червено.
Запалих днес колата и волана пак няма мърдане направо и дадох газ до 3000 оборота и волана се отпуска и си работи на 6 но под 2-3 хиляди оборота просто няма мърдане.
Дали е от помпата и ако източа старото масло,почистя помпата и налея червено хидравлично масло ще се оправи

Май наистина е от помпата, аз сега се сетих че и налях едно жълто хидравлично масло, сега ми казаха че трябвало да е червено.
Запалих днес колата и волана пак няма мърдане направо и дадох газ до 3000 оборота и волана се отпуска и си работи на 6 но под 2-3 хиляди оборота просто няма мърдане.
Дали е от помпата и ако източа старото масло,почистя помпата и налея червено хидравлично масло ще се оправи

- red bulll
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Кучките да се подмокрят
Махай я тая помпа и си сложи друга...не е кой знае кви пари, не се занимавай да ремонтираш!
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Не червено хидравлично масло ами червено ATF масло се сипва вътре. Има тема, потърси преди да направиш поредната боза в системата.
8 мнения
• Страница 1 от 1