На каква част от заплатата си се осигурявате?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

На каква част от заплатата си се осигурявате?

На цялата
163
68%
На по-малка част
58
24%
Не се осигурявам
20
8%

Общо гласове : 241
старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Re: На каква част от заплатата си се осигурявате?

Мнение от Е.Димитров » 18 Май 2013, 9:14

drago_pavlov написа:Да вдигна малко темата...

И мен ме осигуряват на максималния, за съжаление...
480 лв. от мен за осигуровки и още 720 лв. от работодателя - общо 1200 лв. всеки месец!!!
А какво получавам срещу тях:
- миналото лято бях болен от шарка (знам, че съм страр вече ама ме хвана :evil: ) - 30 лв. преглед в частна болница понеже личния беше отпуска и после още 50 лв. за лекарства. Това ОК, ама после какво получих като болничен... :censored:
- сега ходя по зъболекари - касата покрива 2 пломби по 20 лв... А мен досега ме изръсиха с 91 лв. за снимка, умъртвяване, махане на нерви; предстои пълнене на канали, пломба... Сигурно още толкова...

Като си представя само че за година от мен държавата получава 15 бона само като осигуровки, а не получавам абсолютно нищо...
Да не говорим за останалите винетки, данъци, ДДС, акциз и всички други начини дето ни цедят до дупка...
:bang: :bang: :bang:

У нашата фирма са ни врътнали договор с една застрахователна компания и зъболечението до 1500 лева на година ни се покрива,а болнични мисля че до около 2-3000 лева,така че и това е вариант. :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Eмилио Димитров » 18 Май 2013, 9:18

върху цялата, но не за жалост. :winky:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 18 Май 2013, 9:40

Eмилио Димитров написа:върху цялата, но не за жалост. :winky:

Можеш ли да споделиш какво си получил срещу осигуровките си?
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Eмилио Димитров » 18 Май 2013, 10:20

най-малкото да заслужа някаква нормална пенсия. освен това нашите осигуровки в момента осигуряват дохода на нашите дядовци, баби и лицата в неравностойно положение. Всички искаме добра здравна услуга, но цялата система е в колапс, подкупи, рушвети. Когато се спре да се счита за нормално да посипваш докторите с пари и почерпки, може и да има светлина от тунела. Не сме бяла страна, ама без осигуровки и данъци и в Мозамбик ще са по-добре от нас.
Навремето един учител ми казваше: " Има ли държава, има и данъци и осигуровки. Има ли данъци и осигуровки, има и държава."

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 18 Май 2013, 10:29

Eмилио Димитров написа:най-малкото да заслужа някаква нормална пенсия. освен това нашите осигуровки в момента осигуряват дохода на нашите дядовци, баби и лицата в неравностойно положение. Всички искаме добра здравна услуга, но цялата система е в колапс, подкупи, рушвети. Когато се спре да се счита за нормално да посипваш докторите с пари и почерпки, може и да има светлина от тунела. Не сме бяла страна, ама без осигуровки и данъци и в Мозамбик ще са по-добре от нас.
Навремето един учител ми казваше: " Има ли държава, има и данъци и осигуровки. Има ли данъци и осигуровки, има и държава."

Като цяло бюджетът в сектор „Сигурност“ отчита растеж. За силовите структури скокът в бюджета е както следва: МВР – с 13.5%, ДАНС – с 13.4%, НРС – с 12.8%, НСО – 10.7% и МО – около 9%. В същото време немалко са орязаните средства в здравеопазването, които тази година са с 19.6% по-малко, и за образование – минус 10%

Или ако перефразираме към това което се случва при нас- има ли данъци и осигуровки ще има и кой да ги открадне. Плащаш ли си 4-500лв на месец след 30-40 години ще имаш пари за едно мляко и хляб на ден. И така..
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Eмилио Димитров » 18 Май 2013, 10:41

А кой ни е виновен? Филанкишията ли...? Сами сме си виновни - пряко или косвено с действие или бездействие...
Последна промяна Eмилио Димитров на 18 Май 2013, 10:44, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 18 Май 2013, 10:42

Eмилио Димитров написа:най-малкото да заслужа някаква нормална пенсия. освен това нашите осигуровки в момента осигуряват дохода на нашите дядовци, баби и лицата в неравностойно положение. Всички искаме добра здравна услуга, но цялата система е в колапс, подкупи, рушвети. Когато се спре да се счита за нормално да посипваш докторите с пари и почерпки, може и да има светлина от тунела. Не сме бяла страна, ама без осигуровки и данъци и в Мозамбик ще са по-добре от нас.

До преди няколко години и аз бях същия идеалист, даже може да се намерят следи из форума как яростно защитавам тезата ти...
Ама уви, това време си замина благодарение на нещото наречено "живот" в нашата мила родина...

Сега вече съм напълно съгласен с мнението на bum_bum и не мисля, че има нужда да обяснявам защо - примери мога да ти давам до утре :winky:

Eмилио Димитров написа:А кой ни е виновен? Филанкишията ли...? Сами сме си виновни - пряко или косвено...

Да, сами сме си виновни, защото "не сме народ, а мърша"...

Падането на една власт, с случва с падането на нечии глави. А тук, и преди 9-ти, и след 9-ти все едни и същи ни ш*бат както си искат... А ние не само че ги търпим ами ги преизбираме пак, и пак, понеже няма други. А защо няма други - ами защото тези не дават път на никой друг в политиката...
89-та никой не го отнесе, ама поне 97-ма ако бяха изгорели тия в парламента, сега щеше да е съвсем друго :wave:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Eмилио Димитров » 18 Май 2013, 10:48

идеалист спрях да бъда в 8 клас. "аз съм си обикновен човек съм си" :mhihi: Примери и от мен може да се изброят колко ти душа сака, ама в чужбина не ми се ходи. Затова се съобразявам с тукашната действителност.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 18 Май 2013, 11:01

Eмилио Димитров написа:А кой ни е виновен? Филанкишията ли...? Сами сме си виновни - пряко или косвено с действие или бездействие...

С какво съм виновен аз, дето 13 години ми прибират сумарно 5-600лв от заплатата за осигуровки (мои + на работодателя), че Мухобойко и Цвятко харчат по половин милион на месец за да ги пазят докато ходят да режат лентички за да хвърлят прах в очите на хората колко много добрини са сътворили?

Трябва ли освен със собствените си грижи и проблеми да мисля и да следя и това, което творят тия, дето са избрани да работят за наше добро и в наш най-добър интерес? Кво да правя? Революционери ли да ставаме или кво?

Каквото ми е поискано съм го дал пък сега съм и виновен, че бездействам като се разбра, че бюджета на НСО отива към 35 милиона.. кво се очаква да направя за да идат тия пари за пенсии, а не за мазната мутра да си вози дебелия гъз из страната?

А бюджета на МВР е над МИЛИАРД и после "да съберем пари за тоя, че е болен от рак, за оня, че е болен от незнам какво.." А една част от тия пари за ушевците са дошли от точно тези хора, които са изпаднали в неволя и трябва да се молят на други да им помогнат в опита да спасят живота си. А държавата събираше и от тия пари 20% за да ги разпредели пак между тия, дето не се наядоха от парите за осигуровки. (Уж отпадна ама не съм много сигурен вече има ли ДДС върху даренията или не).

Най-доброто, което можем да направим е да си помагаме, когато някой е в беда и има нужда от пари с някой СМС, превод или кой колкото може там, щото тая държава отдавна е абдикирала от задълженията си да се грижи за гражданите си. Само стригане и доене и тва е.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Eмилио Димитров » 18 Май 2013, 11:10

и какво предлагаш нещата да се подобрят?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 18 Май 2013, 11:32

Нищо не предлагам. Ако исках нещо да предложа щях да се захвана с политика. За себе си съм намерил решение. :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 18 Май 2013, 13:36

bum_bum написа:Нищо не предлагам. Ако исках нещо да предложа щях да се захвана с политика. За себе си съм намерил решение. :dunno:

Тогава що мрънкаш, като си си намерил решението.
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 18 Май 2013, 14:13

13 години стаж. Средно някъде около 400лв от парите ми са отишли за осигуровки. Тва прави някъде към 60-тина бона ако не се лъжа. Цялото това време още 20% от всеки лев, който съм похарчил също е данък.

За толкова пари имам право и да мрънкам и да рева и да се насера ако искам. Ако не искаш да слушаш- "добави враг" или квото беше там от профила и черта. Никой не те кара да четеш кво пиша.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 20 Май 2013, 12:06

bum_bum написа:13 години стаж. Средно някъде около 400лв от парите ми са отишли за осигуровки. Тва прави някъде към 60-тина бона ако не се лъжа. Цялото това време още 20% от всеки лев, който съм похарчил също е данък.

За толкова пари имам право и да мрънкам и да рева и да се насера ако искам. Ако не искаш да слушаш- "добави враг" или квото беше там от профила и черта. Никой не те кара да четеш кво пиша.

Аз уважавам твоето мнение, затова и те репликирам.
Това че даваме пари за осигуровки няма как да се избегне, легално разбира се, но такъв е икономическият модел на България. Представете си картинката още повече работещи хора в сивият сектор, и тогава ще се питаме откъде пари за нашите родители. И все пак трябва да се радваме, докато можем, че в България данъците са най-ниските в Европа.
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 20 Май 2013, 23:24

Че кой от нас ще вземе пенсия,ще умрем много преди това, просто трябва да събира държавата пари. И ние нямаме избор, трябва да плащаме, както правя и аз нямам избор плащам, но на пенсия не се надявам
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата