Странен шум в задната част
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- s0ll0
- Потребител
-
- Кара: e39 520i
- Мечтае да кара: e39 540i
Странен шум в задната част
от скоро забелязах ,че имам странен шум в задната част на колата (откъм диференциала) появява се при малко по рязко тръгване - чуване се изпукване , както и при спиране...при по висока скорост няма проблеми... идеи?
Благодаря!
Благодаря!
- E30_DK
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: S63, но не AMG, а B44tu
Re: Странен шум в задната част
По задното окачване има толкова много щанги, тампони, биалетки, че едва ли някой може да ти каже от какво точно е без да се вдигне колата и да се проверят възлите. Като включиме възможни проблеми с гуменото каре на кардана, карета на полуоските(малко вероятно) или самия диф, нещата от които може да е пукането стват много т.е. закай колата да я прегледат в свестен сервиз 
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Ако е заминало гуменото каре на скоростите, се чува чукане от метал в метал. На мен ми се изнасяше като от към диф-а. Но като проверих гуменото каре беше тотално разбито, ще го снимам и ще пусна клипче. Един колега беше писал как се проверява. Вдига се колата на крик и на канал или пък на подемник и докато е на скорост, някой върти едното задно колело и ти гледаш карето. Няма да ти казвам как изглежда разбито каре. При мен също при потегляне чукаше или пък при отнемане на газ-та.
п.п. ето клипа http://www.youtube.com/watch?v=uw9ZFnkK ... e=youtu.be
п.п. ето клипа http://www.youtube.com/watch?v=uw9ZFnkK ... e=youtu.be

- s0ll0
- Потребител
-
- Кара: e39 520i
- Мечтае да кара: e39 540i
Според майстора не е диференциала , има съмнения за накладките на ръчната. Ще отида пак и ще го накарам да провери и карето, тъй като го пропуснахме. Шумът е силен , но се чува и ме дразни ужасно много , като тръгвам по-плавно не се чува нищо. Ако е карето за какви пари може да се намери и може ли да се кара така известно време?
))
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
За карето от 100 до 150 лв може да се намери. Може и така да караш, стига да не те дразни. Но не карай много, че това влияе и на съединител, маховик, диф...

- another90sm
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 320i e36 coupe M50B20
- Мечтае да кара: M6
Иво, здравей. Извинявам се , че се намесвам в темата на колегата , но при мен като натисна съединителя има едно изчаткване(наподобява шума на твоето като мърдаш втулките на карето, но само веднъж "чак)" , дали е възможно да е от споменатото гумено каре?
П.С. Голямо обяснение
П.С. Голямо обяснение
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
Сега като се замисля и при мен имаше това чукане, все едно в скоростите нещо чука докато включвам първа или задна. Провери си гуменото каре, почти съм сигурен че там ти е проблема!

7 мнения
• Страница 1 от 1