Как се сменя люлката на обтегача на 525 тдс?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Как се сменя люлката на обтегача на 525 тдс?
Здравейте!
Как се сменя люлката на обтегача?Има шестограм,но може ли да се отвие отвътре ,където е завита втулката към двигателя?Причината е че има вибрации там и като мушна отверката спира да бръмчи.Мисля,че амортисиорчето е здраво.Става въпрос за 1 и 2 на схемата:
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=18
Как се сменя люлката на обтегача?Има шестограм,но може ли да се отвие отвътре ,където е завита втулката към двигателя?Причината е че има вибрации там и като мушна отверката спира да бръмчи.Мисля,че амортисиорчето е здраво.Става въпрос за 1 и 2 на схемата:
- mgate
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318тдс комби
Re: Как се сменя люлката на обтегача на 525 тдс?
stonik написа:Здравейте!
със шестостен 17 и ключ 50
- don't be
- младши ентусиаст
-
- Кара: 466,5 см3 на цилиндър
- Мечтае да кара: Нормално
Колега оправяй го , карах една ТДС-ка и от тази люлка мине ли 2-3 пъти 3500 обр и ремъка изкачаше сам. После дигай капаци , занимавка излагация не си е работа.
За милиони-няма закони.
Как така изхвърля ремъка?При мен не играе обтяжната ролка-в рамките на нормалното де.Просто цвърчи и аз свалях и трите ролки ,абе всичко проверих.А сега в един магазин викат само оригинални,че те нямат такива части.
- don't be
- младши ентусиаст
-
Как ли , просто така . Караш си светват ти лампите отваряш капака и ремака е изпют, изпаднал излязъл както искаш така го разбери . Бях с нови ролки , чисто ново амортесиорче . Просто самата пружина на люлката е била дефектирала.
За милиони-няма закони.
Ама при мен няма пружина.Само амортисиорчето.Виж по-горе на схемата.Сега правих опити при високи обороти не мърда обтягащата ролка изобщо.НО като разголих малко видях,че гуменото тампонче в горната част на амортисиорчето се е изместило,абе иска ново.Дали може да се намери или е набито някакси заводски?
- LUBO 555
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 528i
- Мечтае да кара: комбайн в парламента
само амортисьорчето ти е разбито колега.Щом го напъваш с отверка и “млъква“,то е
Само тампончета не може ли да се сменят или то вътрешно тропа?
- LUBO 555
- младши ентусиаст
-
stonik написа:Само тампончета не може ли да се сменят или то вътрешно тропа?
Цялото се сменя.Не съм чувал до сега някой да се е опитвал да го отваря

- don't be
- младши ентусиаст
-
Колега , сбърках с тая пружина просто ми смениха целия механизъм , а какво са ми казали и запомнил одавна беше. По въпроса ти ако ти е разбито само тампончето наистина си върви с ново амортесъорче. Но ще ти дам 1 съвет , виж има фирми или си направи от материал поверфлек- тези спортните тампони които слагат . Тои може да се обработи във всякаква форма. Намери къде ги правят няма да е повече от 5 лева. Даже с него ще стане вечен.
За милиони-няма закони.
- LUBO 555
- младши ентусиаст
-
Я да се свърже с колегата laviatan и да потърси амортисьорче и да не се занимава с побългарявания.Едно ново наистина ще му се стори вечно
- Bavarishe
- старши ентусиаст
-
- Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
- Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31
ако е на пистовия ремък е 50-6о лева.То оптегача и коруса са към 260 лева оригинални
ТДС - Турбо Див Селянин
Да на пистовия ремък е ,но за 50-60 лв няма никъде.Само INA е 68 лв най-евтино.А колега Iaviatan май няма.
- mgate
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318тдс комби
stonik написа:Да на пистовия ремък е ,но за 50-60 лв няма никъде.Само INA е 68 лв най-евтино.А колега Iaviatan май няма.
пиши му и го питай би трябвало да има
Днес го свалих и излезе INA.Та взех си ново същото и млъкна.Но досега не се бях заглеждал как работи и днес ми направи впечатление ,че на празен ход обтягащата ролка леко играе-дали е нормално това??
П.П. Загледах се в ютюб и май идва от ролката на алтернатора.По-новите са по-специални и не натоварват така ремъка май.
П.П. Загледах се в ютюб и май идва от ролката на алтернатора.По-новите са по-специални и не натоварват така ремъка май.
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2