Проблем "DBC failuture"
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Ranchev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Всичко с гуми !
- Мечтае да кара: постояно с пълен резервоар !
- Детайли за колата: Vw passat,
Audi a3,
Bmw e36,
Bmw e60,
Mitsubishi Evo X
Everyday S204 C220 :(
Проблем "DBC failuture"
Така, днес докато си се прибирах към вкъщи точно пред нас като намалям за да завия ми святкат тези 2 грешки
1.

2.

и тази лампа на таблото

Незнам на какво се дължат тези грешки , но вчера вечерта късно се прибирам по пътя, по които се прибирам става 2 години почти всеки ден и отново огромна гърбица без маркировка, без знак, без нищо , която този път аз прелетях с 60 км/ч. Казвам отново защото и в младост 2 сложиха така 3-4 гърбици без маркировка без нищо но просто имаше някои пред мен , които го отнасяше. Както и да е просто съм бесен правят гърбица и след 10-15 дни маркировка а би следвало да е обратното .....
За проблема някои, ако има идея какво е да сподели да го оправям максимално бързо, че не мога да го гледам така как ми свети вътре
1.

2.

и тази лампа на таблото

Незнам на какво се дължат тези грешки , но вчера вечерта късно се прибирам по пътя, по които се прибирам става 2 години почти всеки ден и отново огромна гърбица без маркировка, без знак, без нищо , която този път аз прелетях с 60 км/ч. Казвам отново защото и в младост 2 сложиха така 3-4 гърбици без маркировка без нищо но просто имаше някои пред мен , които го отнасяше. Както и да е просто съм бесен правят гърбица и след 10-15 дни маркировка а би следвало да е обратното .....
За проблема някои, ако има идея какво е да сподели да го оправям максимално бързо, че не мога да го гледам така как ми свети вътре
Re: Проблем "DBC failuture"
Те диагностика са измислили хората
сипи нафта и иди някъде да изтрият грешките
щом са жълти е по-вероятно да се е шашнал някой датчик 

- RED_LABEL
- Потребител
-
- Кара: E60 530d 04'
- Мечтае да кара: X6 50d
Колега Ranchev преглаедай си охладителната система на колата,ако скалата във обортомера която е индикация за температурата на мотора е в изправно състояние,то може би имаш проблем с охлаждането на мотора тъй като при нормална работна температура на двигателя чертичките трябва да са 7 на брой,а при теб се виждат само 4 което по принцип е знак за прекалено висока температура на охладителната течност,дано не съм прав и просто са се бъгнали чертичките,успех с решението на проблема по който си писал,аз лично немога да ти дам насоки,както казват колеги,диагностика му е майката 

- ristaka 82
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 i E60 N52B30AF
- Мечтае да кара: Bmw 550 i xDrive
RED_LABEL написа:Колега Ranchev преглаедай си охладителната система на колата,ако скалата във обортомера която е индикация за температурата на мотора е в изправно състояние,то може би имаш проблем с охлаждането на мотора тъй като при нормална работна температура на двигателя чертичките трябва да са 7 на брой,а при теб се виждат само 4 което по принцип е знак за прекалено висока температура на охладителната течност,дано не съм прав и просто са се бъгнали чертичките,успех с решението на проблема по който си писал,аз лично немога да ти дам насоки,както казват колеги,диагностика му е майката
Защо пък да са седем , къде го пише, при мен също двигателя е в работна температура на 3-4 чертички , което от скритото меню е малко над 90-95 градуса поне при мен.

Аз лично не виждам общо между температурата на мотора и посочения проблем в темата.По-скоро става въпрос за проблем с някой сензор или може и да е нивото на спирачната течност.
Колкото до броя на чертичките/работната температура при бензиновите мотори трябва да е по-висока .От там и броя на чертичките по-малък.При фейса чертичките не се променят.
Колкото до броя на чертичките/работната температура при бензиновите мотори трябва да е по-висока .От там и броя на чертичките по-малък.При фейса чертичките не се променят.
Последна промяна memorex на 24 Апр 2013, 18:51, променена общо 1 път
- daskaloff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е60 525d

aero написа:Те диагностика са измислили хоратасипи нафта и иди някъде да изтрият грешките
щом са жълти е по-вероятно да се е шашнал някой датчик
Жълто е, защото можеш да продължиш да караш, просто няма DBC при голям зор. Според мен не е от нивото на спирачна течност и/или хидравлична, защото там светват червени лампи гласящи друго.
Да прав си за нивото най вероятно е някой от сензорите на колелетата или някой от лагерите
- Ranchev
- кандидат ентусиаст
-
Audi a3,
Bmw e36,
Bmw e60,
Mitsubishi Evo X
memorex написа:Да прав си за нивото най вероятно е някой от сензорите на колелетата или някой от лагерите
Кои лагер-и ?
Ranchev написа:memorex написа:Да прав си за нивото най вероятно е някой от сензорите на колелетата или някой от лагерите
Кои лагер-и ?
На главините.Мина ли диагностика?Коя грешка записва?
- Ranchev
- кандидат ентусиаст
-
Audi a3,
Bmw e36,
Bmw e60,
Mitsubishi Evo X
Не ми е останало време днес ще ходя да видим какво ще кажат и ще пиша 

- Ranchev
- кандидат ентусиаст
-
Audi a3,
Bmw e36,
Bmw e60,
Mitsubishi Evo X
Не ми остана много време да пиша. След този проблем се появи и исключване на ABS-a ESP-то или какво е сега там
и точно когато се бях шашнал се оказа Стоп машинка която струва 70лв оригинална и сега
фърка
Проблема е решен

ПС.. Машинката се намира на много лесно място смяната и става за 5 мин

ПС.. Машинката се намира на много лесно място смяната и става за 5 мин

- miroleskov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е 61 530d
Каква е тази стоп машинка и къде е това лесно място.
Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.
Над педалите, под волана, машинка за да ти светят стоповете, най-образно казано
(предполагам)

22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2