проблем - тропане на предните спирачни апарати
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- k_ognyanov
- Потребител
-
проблем - тропане на предните спирачни апарати
Здравейте колеги!
Кажете ми как мога да оправя спирачните апарати на предните колелета на моята седмица Е38. Когато преминавам през неравности по пътя, се чува неприятен шум от тяхното дрънкане. Нови ли е необходимо да си закупя или има начин да си оправя тези, монтирани на автомобила.
Кажете ми как мога да оправя спирачните апарати на предните колелета на моята седмица Е38. Когато преминавам през неравности по пътя, се чува неприятен шум от тяхното дрънкане. Нови ли е необходимо да си закупя или има начин да си оправя тези, монтирани на автомобила.
- krasi2bmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325 dizel
Re: проблем - тропане на предните спирачни апарати
Привет , апаратите едва ли дрьнкат , по вероятно е да са накладките . Има пластина която ги придьржа , погледни дали са там , ако ги няма вероятноста да трака е 100 % 

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
krasi2bmw написа:Привет , апаратите едва ли дрьнкат , по вероятно е да са накладките . Има пластина която ги придьржа , погледни дали са там , ако ги няма вероятноста да трака е 100 %
Ако ги няма проблема трябва да се реши бързо, защото започва неравномерно износване на накладките.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
zvetiko написа:krasi2bmw написа:Привет , апаратите едва ли дрьнкат , по вероятно е да са накладките . Има пластина която ги придьржа , погледни дали са там , ако ги няма вероятноста да трака е 100 %
Ако ги няма проблема трябва да се реши бързо, защото започва неравномерно износване на накладките.
Навремето един "майстор" изкоруби на цяло тези скоби. Преустанових посещенията си при него.

Иначе тези скоби се завират в буталото по спомен, не знам дали дизайна на 4-буталните апарати е същия, но все ми се струва, че трябва да има предназначен за закрепване чалъм

- boris
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5
4 буталните нямат пластини за буталата, техните са отгоре върху накладките. Имат си ушенца отгоре и през тях минават два водача, а под тях е пластината, която ги притиска.
Отделно автора не е споделил каква му е колата/с какви апарати е/.
Отделно автора не е споделил каква му е колата/с какви апарати е/.

- amgpower
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E38 750i,CL55AMG
- Мечтае да кара: Е60 М5 или САМОЛЕТ
А сигурен ли си че е от апаратите.Да не се окаже че ти дрънкат предпазните тасове които понякога изгниват около болтовете които ги държат към шенкела.
- krasi2bmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325 dizel
amgpower написа:А сигурен ли си че е от апаратите.Да не се окаже че ти дрънкат предпазните тасове които понякога изгниват около болтовете които ги държат към шенкела.
Браво колега за това никой не се беше сетил , при мен го беше правило и звука е абсолютно сьщия май ти ще се окажеш прав

- k_ognyanov
- Потребител
-
Благодаря колеги за отзивчивостта. Моята Е38 е произведена окктомври 1996г. и е 2,5 TDS. В сервиза ми смениха някакви пластини, но тропането си остана. Виж колегата, който спомена за предпазните тасове, трябва да проверя дали шума не идва от тях. Не ми е минавало през ум за това.
- amgpower
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E38 750i,CL55AMG
- Мечтае да кара: Е60 М5 или САМОЛЕТ
Много пъти съм имал проблеми с тези предпазни тасове,дори и съвсем леко да вибрира като го пипаш,като се раздрънка колата шума се увеличава.Затова прегледай ги много внимателно като свалиш гумите и видиш всичките винтове които го държат към шенкела,дали случайно не се е откъснал от тях.
- asennikolov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е 38 740i 1999г.
- Мечтае да кара: Lockheed SR-71 Blackbird
Колега, като решиш проблема, напиши дали е било от
предпазните тасове. Успех!
предпазните тасове. Успех!
- Дифашир
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 V8 bi TURBO & Е34 М52
- Мечтае да кара: http://www.youtube.com/watch?v=8VOULfir ... re=related
и аз го имам това дрънкане като на биалетка ама отзат.Ама там биалетки няма така че е шума ще идва от нещо друго и явно което го има отпред и отзад но удеве барах предпазните тасове и нямаха никакъв луфт.
- emo_ch
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 725tds
Здравейте колеги. Може ли да каже някой къде се намират тези предпазни тасове? Виждат ли се на схемата по-долу?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- boris
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5
13 мнения
• Страница 1 от 1