Проблем с климатик

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Х5 е70 4.0d
Мечтае да кара: Валяк

Re: Проблем с климатик

Мнение от Niko88 » 13 Май 2013, 17:40

Аз искам да попитам тук да не отварям нова тема, пускам климатика духа добре няма проблеми спра ли го замирисва по лошо от градска тоалетна , от къде може да мирише така, филтрите са сменяни прочиствал съм с един спрей дето му буташ тръбичката във въздуховодите вътре в колата и прави пяна отмирисва се за около 1 месец и пак почва да смърди, това е само като изключа климатика и е гадна запарена миризма...някой ако има идеи ? :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 13 Май 2013, 19:06

Трябва добре да се почисти системата със спрей и после когато ползваш климата, трябва преди да загасиш колата, да поработи малко само вентилатора- 3-4 мин без снежинката, така изчиства влагата и няма да имаш лоша миризма. Аз спазвам това правило и никога не ми е мирисало на гадно вътре :wave:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW E39 530d

Мнение от draka006 » 21 Окт 2014, 11:38

Колеги, моят проблем е малко по-различен - климатика ми духа студено и когато работи, стъклата не се запотяват, но когато го спра, предното веднага се замъглява и се усеща неприятна миризма. Освен това го нагласям на 32 градуса, но не духа топло, нито пък като спра климатика и пусна само вентилатора, пак не духа топло, въпреки че двигателят е загрял до работна температура.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 - 540
Мечтае да кара: Trabant

Мнение от omegaart » 21 Окт 2014, 18:46

draka006 написа:Колеги, моят проблем е малко по-различен - климатика ми духа студено и когато работи, стъклата не се запотяват, но когато го спра, предното веднага се замъглява и се усеща неприятна миризма. Освен това го нагласям на 32 градуса, но не духа топло, нито пък като спра климатика и пусна само вентилатора, пак не духа топло, въпреки че двигателят е загрял до работна температура.

Вероятно са ти забили соленоидните клапани дето пускат топлото :)

Предишна

Назад към E39