Още едан 530Д 184кс. във форума
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- dak
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D 184 кс. седан
Още едан 530Д 184кс. във форума
Привет колеги и весело посрещане на празниците , така се получи че се сдобих с въпростната кола която вече е в гаража ми. Скоро ще кача и снимки. Колата е доста запазена като цяло , като забележка е леко прокъсано уплътнението на шофьорската врата на купето заради което преполагам вратата скърца отвратително по неравности също и датчика за дъжд се е отлепил от челното стъкло и незнам дали функционира. Колата е леко мудна и не не набира подобаващо което след смяната на всички филтри , чистене на ЕГРа и проверка на вакума на турбината предполагам ще се оправи или поне така се надявам. Екстрите са :сив кожен салон , ел.стъкла и огледала , шибидах , сензор за дъжд , заден парктроник , климатроник , ксенон с фаромиещо но забелязах , че левия фар сле клати по неравности. Колата е чистонови накладки на 4те колела , на подемника изглежда всичко наред с изключение на дясната биалетка която леко потропва. Въпроса е колко масло събира тоз мотор и удачно ли е след като колата последните 2 смени е карана с 10в40 сега да сложа 5в40 което е по тънко ? Дайте и други съвети ако се сещате.
Поздрави!
Поздрави!
- doncheff
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2008 X5 30d
- Мечтае да кара: M-power
Re: Още едан 530Д 184кс. във форума
Първо честито, много безаварийни километри и много усмивки по аутобаните. 
Мотора събира 6.5 до 7 литра масло. Наливай й 5W40 и си свиркай.
Мотора събира 6.5 до 7 литра масло. Наливай й 5W40 и си свиркай.
- mavro1978
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
- Детайли за колата: E39 3.0d Touring 07.2001
dak написа:ксенон с фаромиещо но забелязах , че левия фар сле клати по неравности
Купи си 4-те държача на рефлекторите и това ще оправи фаровете Има ги в Продавалник но са 60лв най добре Ибей 30лв с доставката бяха мисля не помня Потърси има тема за отваряне на фаровете и смяната на държачите Лека и безаварийна и хиляди километри! Весели празници на всички!!!
- dak
- младши ентусиаст
-
Забелязах че се чува нещо като клокочене или бълбукане до като е на контакт колата
тва нормално ли е ?
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
dak написа:Забелязах че се чува нещо като клокочене или бълбукане до като е на контакт колататва нормално ли е ?
Пробваи пак дали ще го има на изкл вентилатор за парното.
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- dak
- младши ентусиаст
-
Установих , че датчика за дъжд не бачка
беше отлепен защото беше лепнат с някакъв силикон , много вероятно да е повреден. На първото положение на лоста за чистачките същите се движат постоянно бързо. Откачих от буксата въпросния датчик и сега на първа позиция си чистят бавно на интервали през няколко секунди 
- dak
- младши ентусиаст
-
Утре колата влиза за обслужване , въздушен , горивен и филтър картерни газове + масло 5в40 на Кастрол и маслен филтър + пистов ремък.
Как да разбера дали има "пеперуди" мотора и трябва ли да сменявам водна помпа като при ТДС-а ?
Как да разбера дали има "пеперуди" мотора и трябва ли да сменявам водна помпа като при ТДС-а ?
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Ако не си автомат трябва да нямаш,те са в колекторите,имаше из форума и снимков материал..
Водната помпа попринцип е консуматив... Лично мойта не съм сменял..
Водната помпа попринцип е консуматив... Лично мойта не съм сменял..
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- dak
- младши ентусиаст
-
Ръчка е колата , четох темата за пеперудите и гледах под колекторите за никелитана рейка но неможах да видя такава. Водната помпа на този мотор с пластмасови перки ли е като на ТДС или си е метална цялата ? От скритото меню на 7ми канал температурата не надвишава 86 градуса !
- dak
- младши ентусиаст
-
Така, днес сменихме маслото - Кастрол 5в40 Едге + маслен филтър, филтър катерни газове , горивен , въздушен почистихме дебитомера и ЕГР и колата стана самолет
Проблема с вървенето се оказа в напълно задръстения ЕГР който вече свети. Турбото има лек луфт хоризонтален но пича каза че е в норми и е добре. Гледахме водната помпа , при напъване на високото с ръка ляво фясно мърда и водната помпа т.е има луфт. Майстора каза че трябва да се сменя и високото и помпата.
Вие какво мислите по въпроса ? Кофтито беше че при смяната на маслото пробката беше завита с тефлон
и леко сълзеше , т.е. резбата е зле , неможахме да разберем дали е съсипана и резбата на картера, завихме пробката с едно по специално лепило и за другата смяна ще го мислим, за сега не тече. Дайте идей как да се реши проблема с картера ако е заминала резбата !?
Поздрави !
Проблема с вървенето се оказа в напълно задръстения ЕГР който вече свети. Турбото има лек луфт хоризонтален но пича каза че е в норми и е добре. Гледахме водната помпа , при напъване на високото с ръка ляво фясно мърда и водната помпа т.е има луфт. Майстора каза че трябва да се сменя и високото и помпата.Вие какво мислите по въпроса ? Кофтито беше че при смяната на маслото пробката беше завита с тефлон
Поздрави !
- mpp82
- младши ентусиаст
-
- Кара: 730 d
- Мечтае да кара: X5
Аз моята като я взех термостат,водна помпа и виско и антифриз на куп ги смених.За да може ако стане нещо да не се чешем по главите и да се чудим с майстора дали е от 1-то,2-то или 3-то. 
Колега, следващите смени на масло ти препоръчвам да ходиш в сервизи, които ти изсмукват маслото през пръчката за нивото, за да не прецакаш допълнително пробката, щом си я залепил и не тече.
- dak
- младши ентусиаст
-
Така или иначе пробката трябва да се направи и това мисля да стане при следваща смяна. Така че помагайте с акъл или майстори в тази област.
- gotmie
- Потребител
-
- Кара: E91 touring
dak написа:Така или иначе пробката трябва да се направи и това мисля да стане при следваща смяна. Така че помагайте с акъл или майстори в тази област.
Здравей колега. Аз лично съм правил няколко ал. картера с подобен проблем. При мен всичките са ми позволявали това, което ще ти кажа. Свалям картера и му нарязвам по-голяма резба, съответно с по-голям болт и дихтунка. Ако резбата, която е превъртяла примерно е ф14, нарязвам 16 и готово. Дано при теб също да позволява и като го направиш всичко ще е ок. Дано съм бил полезен, Поздрави.
- dak
- младши ентусиаст
-
Въпроса е да не се сваля картера колега че е много игра и трудоемко съответно скъпо . Ако може без да се сваля картера да стане !?
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2