газаджия на фобос
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- landolin
- младши ентусиаст
-
- Кара: 535ix, 2012
Re: газаджия на фобос
Какъв е точно проблема колега? Аз на два пъти имах точно проблеми с дюзи - и двата пъти се оказа проблем с уплътненията на част от тях и след смяната им с ремонтни комплекти нещата се оправиха.
За майстори се сещам единствено за официалния им сервиз в Долни Богоров, до лукойл-а.
За майстори се сещам единствено за официалния им сервиз в Долни Богоров, до лукойл-а.
- INTEGRALE
- младши ентусиаст
-
- Кара: VW Golf MK6 1.4 tsi, W212 E350CDI
- Мечтае да кара: Koenigsegg
Колега ако си за нови дюзи... в продавалника има един от ямбол продава евтини... по 15лв. и хубави и бързи апис соло по 25лв... не се занимавай с ремонти , калибриране и т.н.... излиза повече от новите 
П.С. Тия от 15 лв са супер
на едната кола съм с такива вече 95хил.км...
П.С. Тия от 15 лв са супер
Купих ловато на 3 ома и не мога да постигна добри настройки на празния ход,постоянно клатене на обороти. Със старите раил хоризон не е имало никога проблем с настройките .Опитах всички възможни размери на дюзи и съм със дълги щуцери на колекторите.
- landolin
- младши ентусиаст
-
Ловато инжекторите нови ли ги купува? Размерите на дюзите трябва да са ти както на хоризонт-а, а клатенето може да е от нещо друго.
Иначе защо смени старите инжектори? Ремонтния комплект от фобос за една дюза хоризонт е 7.5лв - само почистваш, сменяш и караш, може и без калибрация
Иначе защо смени старите инжектори? Ремонтния комплект от фобос за една дюза хоризонт е 7.5лв - само почистваш, сменяш и караш, може и без калибрация
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Тая новата рейка също се нуждае от калибриране.Не се занимавай с майстори за такива неща ще ти разбутат колата още повече.Да е някой кейхин да кажеш че като е нова е гарантирано да ама не бих казал за туй ловато почти 100% турско.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- kener
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530i E39
1. На дюзите Хоризон не им е проблемно място буталото. Трябва да се замени цялата дюза, която не работи..
2. 3 омовите дюзи са доста по бавни от хоризона - за стабилен празен ход 4ms газово време, а хоризонта може да работи и на 2.5ms.
3. Дългите щуцери са един мит, с който едни хора взимат пари за нищо. Дълги щуцери с маркуч 30см е предпоставка за неуспех. Обикновен щуцер с 10-15 см маркуч и няма проблем нито на двойния ванос нито на валветроника.
4. Оригиналните комплекти дюзи са калибрират в завода, ментаците не . Калибрирането им по-слух, на око и т.н. е доста трудна задача.
До автора на темата: ако искаш да има развитие е добре да кажеш още някои неща. Инжекторни времена бензин/газ на празен ход, налягане, дължина на маркучите на инжекторите, мястото на щуцерите(предполагам са в основата на колектора). В общи линии от тук нататък може много да се луташ а отговора де е под носа ти.
2. 3 омовите дюзи са доста по бавни от хоризона - за стабилен празен ход 4ms газово време, а хоризонта може да работи и на 2.5ms.
3. Дългите щуцери са един мит, с който едни хора взимат пари за нищо. Дълги щуцери с маркуч 30см е предпоставка за неуспех. Обикновен щуцер с 10-15 см маркуч и няма проблем нито на двойния ванос нито на валветроника.
4. Оригиналните комплекти дюзи са калибрират в завода, ментаците не . Калибрирането им по-слух, на око и т.н. е доста трудна задача.
До автора на темата: ако искаш да има развитие е добре да кажеш още някои неща. Инжекторни времена бензин/газ на празен ход, налягане, дължина на маркучите на инжекторите, мястото на щуцерите(предполагам са в основата на колектора). В общи линии от тук нататък може много да се луташ а отговора де е под носа ти.
- landolin
- младши ентусиаст
-
kener написа:1. На дюзите Хоризон не им е проблемно място буталото. Трябва да се замени цялата дюза, която не работи..
Колега какво имаш в предвид под цялата дюза? Ако визираш смяна на целия инжектор незнам защо да се набиват 50лв за него, когато може да се смени ремонтния комплект от снимката по долу. На нея се вижда гуменото уплътнение на буталото, което се прецаква след време и не може да се дозира добре впръскването. Единствения проблем е че от фобос са му вдигнали двойно цената
Вероятно е имало голямо търсене и са решили да ударят кьоравото.Незнам дали са мит дългите щуцери (а и цената им не е много по висока), но при мен с късите бяха две седмици мъки с настройки, разходи и нерви. Накрая нещата се решиха със сваляне на колектора и монтаж на тръбички, но сега газта се впръсква максимално навътре - чак при клапаните
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
колеги сменях ремонтен комплект на фобос поръчан от техния сайт ,но се оказа че са доста по-различни от оригиналните .Тези на снимката са оригинала .а дойдоха други буталца с различна форма .Газовите дюзи са ми разделени по 2ки и са с 8см маркучи и единствения проблем е че се разрегулират на 5х км.сега ги регулирах и с лепило за резба да видя колко ще карат.Настройките си стават от раз. и се убедих че ловатото са с проблем.Времената на газ 4,4мс и около 3мс на бензин,това на тихи обор. с ловатото на място и работи супер ,след като я покарам 20 мин. всичко се скапва и не се подават на никаква ръчна настройка .Ловатото са нови аз ги отворих.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Направи го на 0.6 мм ловатото покарай 20на км и пак го регулирай.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- kener
- кандидат ентусиаст
-
8см са маркучите, а щуцерите къде са пробити- в основата на смукателя, около бензиновите дюзи или горе на извивката. Важно е пътя от дюзата до всмукателния клапан да е минимално, като по възможност в смукателя трябва да изминават минимален път.
Пробвай да направиш настраойка с включен климатик и фароове.
Пробвай да направиш настраойка с включен климатик и фароове.
Имам две коли,и двете са на газ.Не е било да имам проблем с празен ход или каквото и да било.Сложих им БСМ и съм доволен.Защо се занимавате с неща,които не са ви ясни колеги?Едното бмв е 520 2.2,другото е 530 м54.
- kener
- кандидат ентусиаст
-
uninvited написа:Имам две коли,и двете са на газ.Не е било да имам проблем с празен ход или каквото и да било.Сложих им БСМ и съм доволен.Защо се занимавате с неща,които не са ви ясни колеги?Едното бмв е 520 2.2,другото е 530 м54.
Чак пък да не са ни ясни. С тоз прехвален БСМ, защо ли не съм видял една кола дето да работи така, че да ми хареса. Може да съм прекалено всискателен или все счупени да виждам.
13 мнения
• Страница 1 от 1