От фабрична антена към външна ?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М40, 1.6

От фабрична антена към външна ?

Мнение от Chapai » 02 Май 2013, 12:34

Е36 седан. Тъй като не съм съвсем доволен от фабричната антена за радиото монтирана на задния прозорец ми се иска да поставя външна такава. Да споделите вашите идеи къде и как да се постави - силикон, магнит или по друг начин ? Също така препоръки относно размера и къде да се включи - директно в радиото или в усилвателчето на местото на старата антена ?
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Re: От фабрична антена към външна ?

Мнение от stony1 » 02 Май 2013, 12:48

Chapai написа:Е36 седан. Тъй като не съм съвсем доволен от фабричната антена за радиото монтирана на задния прозорец ми се иска да поставя външна такава. Да споделите вашите идеи къде и как да се постави - силикон, магнит или по друг начин ? Също така препоръки относно размера и къде да се включи - директно в радиото или в усилвателчето на местото на старата антена ?

Щом не си доволен от фабричната, провери няклко неща.
1. дали кабелът от антената до плеара е здрав, да нема някъде прекъсване;
2. самата букса, кояро се включва в плеара - обикновено се прекъсва централното жило;
3. как работи с друг плеар - понякога тунерите на плеарите имат проблем.
4. ако кабелът се окаже здрав, откачи го от усилвателя и виж как ще приема по този начин. Ако няма голяма разлика проблемът е в чувствителността на тунера. Това означава, че ти е необходим плеар с подобър тунер.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Chapai » 02 Май 2013, 13:02

Плеара е нисък клас Алпайн но към него нямам забележки. Всъщност всичко си работи "добре" обаче при сравняване с коли с външна антена губя по точки.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 02 Май 2013, 14:49

Chapai написа:Плеара е нисък клас Алпайн но към него нямам забележки. Всъщност всичко си работи "добре" обаче при сравняване с коли с външна антена губя по точки.

Ако направим сравнение с моя BMW Traffic Pro или който и да е Becker винаги ще изгубиш по точки. При това говоря за плеар монтиран в Е36 седан.
Българския вариант:
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Chapai » 07 Май 2013, 16:19

И сега какво правя?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от stony1 » 07 Май 2013, 16:46

Chapai написа:И сега какво правя?

Направи проверката, която описах по-горе и ако нещо не е наред просто го отстрани. Ако всичко е Ок, не се занимавай с глупости. Далеч съм от мисълта, че ще се подобрят нещата с монтирането на външна антена.
Българския вариант:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i, sedan, 11.97

Мнение от 00700 » 07 Май 2013, 18:32

Chapai написа:Е36 седан. Тъй като не съм съвсем доволен от фабричната антена за радиото монтирана на задния прозорец ми се иска да поставя външна такава. Да споделите вашите идеи къде и как да се постави - силикон, магнит или по друг начин ? Също така препоръки относно размера и къде да се включи - директно в радиото или в усилвателчето на местото на старата антена ?

И аз не бях доволен от моята. Сложих подобна на тази: http://www.emde-electronics.bg/%D0%BA%D ... le313.html с усилвател и имаше ефект от преди и след. Скрих я в кората от ляво на предното стъкло-влиза. :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 AC Schnitzer, e46 328i
Мечтае да кара: e31
Детайли за колата: малко по-различна

Мнение от kichuka » 07 Май 2013, 19:52

Аз бях с бекер трафик про и качеството и силата на радиото беше доста "здраво" направо не вярвах, че имам такъв звук в колата (до преди това бях с CD 23). Купих си CD Sony ,което като марка за мен е нищо, но пък има доста функции и флашка , но разликата в радиото е доста сериозна. При бекера почти всички станции свиреха с еднакво доста добро качество а при сонито едното радио свири супер добре а другото супер слабо без бас и т.н. Сравнението е на една и съща кола та качеството на тунера си казва думата.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 07 Май 2013, 21:13

Къса се жилото точно на буксата на кабела, доста е пипкаво за ремонт и дори може да не се забележи, после ефекта еее... :lalala: Не се занимавайте със допълнителни антени, колегата ви е обяснил местата за проверка.
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i, sedan, 11.97

Мнение от 00700 » 07 Май 2013, 22:46

Попринцип фабричната антена е слаба. Със слагането на антена с усилвател сигнала и звука са супер, а антената не се вижда-скрита е в кората.
Изображение

Назад към E36