Накладки за предни апарати 4 бутално брембо
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- afterburner
- Потребител
-
- Кара: '95 E38 740i
Накладки за предни апарати 4 бутално брембо
Ползвам предни брембо апарати от Е38 725 с дискове TRW, но монтирани на друг автомобил. Накладките, с които съм, са АТЕ, от гарантиран източник.
Проблемът е че свирят УЖАСНО, наистина толкова силно свирещи накладки не съм срещал никога, и то само когато са в нормално топло състояние, когато ги загрея добре или са студени не гъкват. Накладките са мазани с медна грес отзад, направих им 2 канала с ножовка, нищо не помогна. Минал съм вече над 1500 км, така че трябва да са се разработили. Дисковете бяха също нови. Освен това пускат МНОГО прах.
Какъв опит имате и какви накладки бихте препоръчали за тези апарати? Благодаря!
Проблемът е че свирят УЖАСНО, наистина толкова силно свирещи накладки не съм срещал никога, и то само когато са в нормално топло състояние, когато ги загрея добре или са студени не гъкват. Накладките са мазани с медна грес отзад, направих им 2 канала с ножовка, нищо не помогна. Минал съм вече над 1500 км, така че трябва да са се разработили. Дисковете бяха също нови. Освен това пускат МНОГО прах.
Какъв опит имате и какви накладки бихте препоръчали за тези апарати? Благодаря!
- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
Re: Накладки за предни апарати 4 бутално брембо
АТ цапан много !
Мини на TRW мен ако питаш .
Мини на TRW мен ако питаш .
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

- hamann25
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 330xd LCI
Преди 1-2г. Купих такива накладки от един колега от форума предни ужас свириха страшно много и това дразни много смених ги с някви от авто + май бяха феродо или текстар и проблема се оправи а пича ми каза че 100% накладките са оригинални.
- afterburner
- Потребител
-
Ще разгледам Ferodo Racing DS2500 накладки, ако ги намеря с подобаващо намаление може да се метна на тях... надявам се заради голямата разликата в материала им да нямат същата резонансна честота и да не свирят толкова...
- Дифашир
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 V8 bi TURBO & Е34 М52
- Мечтае да кара: http://www.youtube.com/watch?v=8VOULfir ... re=related
с червено феродо съм карал и останах доволен.Джурид среден клас съм слагал пълен боклук няма такова сирене нищо общо с Джурита който свалих,Текстар съм доволен от начало понасвирваха ама се спряха.Иначе понасвирването зависи от партидите някои партиди свирят някои -не.Правят ги от някви еко материали и затова било.Между другото скоро сменях на реното (имам едно Туинго ) и сложих Валео и съм много доволен вече към 2К не свърва въобще и спират МНОГО наистина приятно изненадан останах.
- chernobila
- младши ентусиаст
-
- Кара: мечтата на живота си
- Мечтае да кара: е38 с евтино гориво
Дифашир написа:с червено феродо съм карал и останах доволен.Джурид среден клас съм слагал пълен боклук няма такова сирене нищо общо с Джурита който свалих,Текстар съм доволен от начало понасвирваха ама се спряха.Иначе понасвирването зависи от партидите някои партиди свирят някои -не.Правят ги от някви еко материали и затова било.Между другото скоро сменях на реното (имам едно Туинго ) и сложих Валео и съм много доволен вече към 2К не свърва въобще и спират МНОГО наистина приятно изненадан останах.
Колега виждал съм спирачният диск да свършва а накладката НЕ

- amgpower
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E38 750i,CL55AMG
- Мечтае да кара: Е60 М5 или САМОЛЕТ
Текстар ама и текстара има качества,ако уцелиш ниско качество свири та не се седи в колата.ТРВ също ми е свирело,останах много изненадан като колегата каза че АТЕ свири.За мен специално АТЕ е най-добрата накладка,но явно има и ментета.До момента ПАДЖИТ не ми е създавал проблем и не съм чул да е свирил.
- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
Лично аз на 2 пъти съм прегвярал АТЕ и двато пъти след това свиреха преди да загреят.И двата комплекта бяха копувани от различни места.
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

- afterburner
- Потребител
-
Някой да пази стари накладки за брембо апарати ? Искам да взема размера от една такава, за да си направя неръждавейка пластини на лазер, които да сложа м/у накладката и буталата, доста апарати и накладки си идват фабрично с такива пластини и помагат. Ако някой е от София ще се радвам ако може да даде една накладка за размери 

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
afterburner написа:Някой да пази стари накладки за брембо апарати ? Искам да взема размера от една такава, за да си направя неръждавейка пластини на лазер, които да сложа м/у накладката и буталата, доста апарати и накладки си идват фабрично с такива пластини и помагат. Ако някой е от София ще се радвам ако може да даде една накладка за размери
Колега, насочил си се правилно. Широко разпространеното схващане, че свири феродото не е вярно, шума идва от там където гърба на накладката опира в буталото. Наистина марковите накладки, имат пластини отзад, от правилният материал и не свирят, има накладки, които изобщо нямат пластини, има накладки с пластини, които изглеждата, като истински, но не вършат работа и накладките свирят, слагал съм на моята кола от последните, после се наложи отново да ги свалям, махнах пластините, намазах хубаво отзад с графитна грес/челото на буталото и вътре в буталото/ и всякакъв шум изчезна.
- afterburner
- Потребител
-
Стари накладки за размери, някой?
Не ми се ще да свалям отново моите...

- chernobila
- младши ентусиаст
-
- Кара: мечтата на живота си
- Мечтае да кара: е38 с евтино гориво
Мойте са спирачки АТЕ незнам дали са същите като на Брембо-то 

- afterburner
- Потребител
-
Не са, 740 и 750 са със чугунени апарати АТЕ.
13 мнения
• Страница 1 от 1