Проблем с един от сензорите на преден парктроник.
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с един от сензорите на преден парктроник.
Здравейте, 2 дни след като си взех колата от ремонт (пребоядисана предна броня) се появи един проблем. На предната броня имам 4 сензора. При един от тях на моменти ми алармира, че засича обект, а реално няма нищо. След известно време почва да си работи нормално и после пак по някое време същата история. Възможно ли е букасата да не е закачена хубаво и може ли да се провери това без да се сваля бронята? Поздрави.
- bordo_77
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 XD
Re: Проблем с един от сензорите на преден парктроник.
Ако са наслоили повече с боя или лак зоната около датчика, така се получава. Много от бояджиите обаче не го знаят това. Някои свалят сензорите и не ги боядисват ако няма нужда, само се освежават с пасти. В случай че не е закачен както трябва сензора, трябва да ти мига лампата на PDC.
Мига, но тя и преди мигаше. А възможно ли е да проверя дали са закачени хубаво без да се сваля бронята? Поздрави.
По добре да ти засича ,от колкото да отказва. На мен колко пъти ми пипаха броните,толкова пъти се преебаваше паркторника и пак се налагаше да се свалят. Един да не работи ,нищо не работи. Отделно даже ми скъсаха и главния кабел за предните датчици 

- Dual_C
- Потребител
-
- Кара: Каравана-Е61 N57TU Bj2005
- Мечтае да кара: TUpolev 134
Аз имах същия проблем с един от датчиците на задната броня след обилно измиване с пароструйка. Явно беше проникнала пара във вътрешността на датчика и след като е кондензирала, влагата явно окъсява отвътре и датчика сработва постоянно. В ръководството изрично е записано да се избягва пароструйка в участъка на сензорите. За късмет след 4-5 дни се оправи от самосебе си, че тъкмо бях решил като теб да разкачвам кори и да разкачвам датчика.
Ако при теб се касае за един от средните датчици отпред, имаш лесен достъп под бронята без да сваляш кори и тн. Според мен изчакай известно време и ако не се оправи сам, сваляй въпросния датчик и го продухай със сешоара или просто го остави на стайна температура да уветри влагата. Ако колегата е прав за пребоядисването, може да го минеш лего на водна шкура и после да го полираш с паста.
Успех
Ако при теб се касае за един от средните датчици отпред, имаш лесен достъп под бронята без да сваляш кори и тн. Според мен изчакай известно време и ако не се оправи сам, сваляй въпросния датчик и го продухай със сешоара или просто го остави на стайна температура да уветри влагата. Ако колегата е прав за пребоядисването, може да го минеш лего на водна шкура и после да го полираш с паста.
Успех
Значи сега лампичката не ми мига. Явно съм се объркал нещо. Сутринта карах колата - нямаше проблеми. Следобед се качих и тогава пак така даваше грешка, преди малко като се качих пак нямаше проблеми. Ще видя как ще се развият нещата. За щастие става въпрос за среден датчик
Благодаря за отговорите.

- Dyankov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e60 535d, F11 535d
- Мечтае да кара: e60 M5
Колеги имам подобен проблем, при мен засича постояно обект (ляв преден датчик) интересното е че когато го намокря с вода примерно автомивка или дъжд се оправя и започва да работи перфектно, но за кратко
(трябва да допълня, че и предната и задната броня са ми пребоядисвани най - вероятно и датчиците са боядисани) ако някой знае решение на проблема ( освен закупуване на нов датчик) да сподели ако може
Благодаря предварително
Поздрави !

Поздрави !
- niki CA 2925 KB
- кандидат ентусиаст
-
Колеги защто нямам звук на парктроника излиза ми на монитора но няма звук нито на предния нито на задния ?
(ЕЦВАНЕ)
- Dyankov
- кандидат ентусиаст
-
Проблема по който съм писал, се решава с нов датчик или съответно втора ръка както ще направя.Самите датчици не подлежат на ремонт.
Колегата който е писал по горе, дай по точна информация, излиза ли ти цветна сигнализация на айдрайва когато приближаваш стена примерно, мига ли ти бутона за парктроника ?
Поздрави !
Колегата който е писал по горе, дай по точна информация, излиза ли ти цветна сигнализация на айдрайва когато приближаваш стена примерно, мига ли ти бутона за парктроника ?

Поздрави !

- niki CA 2925 KB
- кандидат ентусиаст
-
Излиза ми цветна сигнализация но дали мига не съм обърнал внимание !
Но няма звуков сигнал :-(
(ЕЦВАНЕ)
- Dyankov
- кандидат ентусиаст
-
niki CA 2925 KB написа:Излиза ми цветна сигнализация но дали мига не съм обърнал внимание !
Колега не съм обръщал внимание в опциите на айдрайва дали има настройка за звук, провери аз не мога защото в момента цялата ми система не работи, ако ли не върви при някой който разбира от тези работи, може предния собственик да е спрял звука, а ако има проблем диагностиката най - добре ще покаже

11 мнения
• Страница 1 от 1