Каква гума за джанта с ET20?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- rhase
- младши ентусиаст
-
Re: Каква гума за джанта с ET20?
vladye написа:при сток окачване и 215/40 или 205/40 сложени на 8/ЕТ40 ще изглежда като ... няма да казвам какво.
за да изглежда прилично трябва да си на поне 60/40 височина.
от тук-натам .. можеш да компенсираш с гума, което е грозно и се губи цялата идея, но с това окачване при най-малка неравност ще жули (да не говорим да возиш някой).
и пак си в изходна позиция, отначало, обаче правиш нещата правилно.
джантите са само една част от уравнението.
8j/ET20

Съгласен съм с другото.
Колега, тъй като вече си ги купил, мисли за окачване скоро, че да не ти мине мерака набързо

- sachmoto
- Потребител
-
- Кара: 323ти с Кескин кт1
- Мечтае да кара: 996 Turbo'00
- Детайли за колата: Some say its the best Ti ever
NeRoX написа:Нямам идея дали компакта събира по-широка джанта и гума от седан. Не разбрах само какво имаш предвид с 5мм-овия фланец? Че си я изнесъл още по-навън с 5мм?! Този дроп 60мм отпред също нищо не ми говори?! По-ниска? Само пружини? Аз засега съм се ориентирал към 215 или 205 на 40 гуми и такива търся пък ще видим.
Ами колега, извинявам се ако говоря глупости, но мисля че седана, комбито и компакта събират малко по-широки джанти. Иначе да - изнесъл съм задните с 5мм навън, а също и отпред е смъкната със 60мм (пружини и амортисьори).

- NeRoX
- младши ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 320d
- Мечтае да кара: Ferrari
- Детайли за колата: M47D20 6MT
205 мисля, че ще ми дойде тясничка. Засега ще пробвам с 215/40, пък ще видим как ще се получат нещата...
- eko2282
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530D
- NeRoX
- младши ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 320d
- Мечтае да кара: Ferrari
- Детайли за колата: M47D20 6MT
Да информирам малко хората с проблеми като моя какво се случи. Сложих 215/40 навсякъде. Отпред нямам никакви проблеми. Отзад опира по-малко на големи неравности като гаден паваж с 2-3 човек в колата. Ако кача 4ма с багаж положението ще е много зле сигурно. Отзад обаче гумите са ми 2 различни и не съм сигурен все още, но имам чувството, че само едната опира. Не мога да си го обясня. Ако е по-дебела или нещо подобно?!
PS: Даже сега се зачетох, че колега от горния пост кара с 215/45 и не му опира, което ми е доста странно. Явно от гума до гума има разлика...
PS: Даже сега се зачетох, че колега от горния пост кара с 215/45 и не му опира, което ми е доста странно. Явно от гума до гума има разлика...
Разбира се, че има голямо значение самата марка и модел на гумата. Профилът на стречване, може да е доста различен. На някои е /, а на някои (. Сами се сещате какво голямо значение оказва това, когато целта е да се мине максимално близо до веждата.
21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2