м40b18 угасна и не пали
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
м40b18 угасна и не пали
Колата ми угасна на един светофар. Първо мигачът започна да цъка по-бързо и тъкмо го загледах и спря. Изключих го и пак го включих. Пак цъкаше бързо и пак угасна, а също и двигателя угасна. И повече не иска да пали. Не се и опитва да завърти даже. Иначе таблото си светка, всичко си работи, има ток. Някакви идеи?
- ///Mechov
- младши ентусиаст
-
- Кара: кУлУлО
Re: м40b18 угасна и не пали
Стартер
Потенциални причини за проблема са:
1. Провери бензиновият филтър - предполагам, че е зле.
2. Свещите и кабелите на свещите.
3. Входящият ток към бубината.
4. Изпуснал зъб на ангренажа.
5. Грешка в компа
Сподели какво си проверил в последствие, Успех
5. Грешка в компа

- ///Mechov
- младши ентусиаст
-
4len4o написа:Потенциални причини за проблема са:
5. Грешка в компа
Хубаво е да ги погледне , но колегата казва , че неще да завърти , което ме навежда на мисълта за стартер. Или е сдал багажа или е прекъснал някъде илине ходи ток до него.
...И повече не иска да пали. Не се и опитва да завърти даже....
Стартера също е вариант - логичен, щом не иска да пали, но защо трябва да се повтаряме ?
Колегата каза, че колата е изгаснала на светофар, а аз споменавам възможни причини за да изгасне. 
Стартера също е вариант - логичен, щом не иска да пали, но защо трябва да се повтаряме ?

Последна промяна 4len4o на 03 Май 2013, 20:45, променена общо 2 пъти
Свещите и кабелите са нови. А иначе не се и опитва да завърти. Даже и не цъква. И мен ме съмнява стартера, ама се чудя възможно ли е от това да угасне? Каквото и да е ще го проверя след празниците, че сега всички почиват.
- ///Mechov
- младши ентусиаст
-
От стартера няма да ти изгасне. Колко бензин имаш в колта? ПРовери си бензиновата помпа , че мойта първата точно така отказа , на светофар , на празен ход и колата изгасна . Чак накрая си помислих за помпата и взех та я замерих и .... Мислех си , че изгоряла докато не я свалих. Беше се прекъснал "+"то жило , като премерих помпата дирекно на нейнитеклеми се оказа здрава и сега сия държа за резерва. Получи се понеже бенз. ми беше малко.
Бензин си има над 15 литра. Ама ако е от помпата или филтъра се е запушил, няма ли поне да се мъчи да завърти? Просто се чудех дали на някой не му се е случвал същия проблем. А иначе е ясно, че ще се кара на сервиз, само да минат празниците. После ще пиша какво се е оказало. Мерси за съветите!
- ///Mechov
- младши ентусиаст
-
Това , че неиска да завърти е от стартера , на 99% съм сигурен. Премери ходи ли ток до него. Ако ходи и не върти , го сваляй.
- ///Mechov
- младши ентусиаст
-
Случайно да имаш афтърмаркет аларма с имобилайзър? Ако да , виж да не се е шашнал нещо и да се е активирал. Въпреки , че би трябвало да ти къса импулса на дюзите или на запалването (тока на свещите) ама знаеш ли алармаджията на колко салати е бил и кво е връзвал.
Ще проверя и това. А може и някоя маса да е избегала, ако е клеясала нещо. Ама сега съм леко неспособен, че съм в болница и съм пуснат само за празниците. Едната ми ръка е с абокат и гледам да не го зацапам нещо. Като се оправя тия дни ще ги проверя тези неща, и алармата също. Пък ако се окаже нещо по-сложно ще я карам на майстор. Ще пиша какво се е оказало. Весели празници!
- ivopicha
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E61 530D
- Мечтае да кара: BMW 760Li
- Детайли за колата: сива, 06.2004 г.
При мен не искаше да върти от стартера. Едната клейма се беше извадила и опираше така както се е извадила, даваше контакт и палеше. Понякога леко се раздалечаваше и никакво въртете. 3 дни докато го хвана от къде е. Удалжих малко кабела, нова обувка и заспа. Но пък от какво е загаснала... 

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Зимата едно Пежо така се запали стартера,даде на късо ли не знам,но като отидохме да го видим не даваше никакви признаци да запали с ключ на стартер.Пробвайте да запали на бутане или дърпане,ако запали без проблеми и си работи колата свалете стартера и го вижте.Идва един момент в който вътре от многото въртене се получават финни стърготини от четките и попадат където не трябва и дава на късо,или просто си му е дошло времето да даде на късо.Откачи акумулатора за всеки случай.
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
Оказа се, че е алтернатора. Карал съм си на акмулатор докато е паднал тотално. Проблемът е отстранен.
15 мнения
• Страница 1 от 1