Проблем с смяна на каре на кутия
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- Spoof
- Потребител
-
- Кара: BMW 730d E38
- Мечтае да кара: BMW 7-series 2012
Проблем с смяна на каре на кутия
Здравейте колеги,проблема ми е следния след като смених карето на кутията (кръглото което е с 6 болта) днес се случи нещо странно.Лоста с който превключвам на директ паркинг и тн. се движи по трудно което би следвало да е нормално тъй като карето е чисто ново и няма луфта на разбитото каре но лоста заяжда включва при съвсем лек натиск каквото си пойска и леко като го чукна влиза на спорт режим и ми изписва че е на 4та предавка на таблото.Това нещо го нямаше преди смяна на карето.Въпросът ми е следният има ли последователност някъква при смяната има ли значение кой болт къде се завива в коя дупка (тъй като на мене ми се видяха еднакви) и има ли някъква настройка на лоста след смяна на каре в смисъл нещо като на ръчна да се навива отпуска или затяга нещо тъй като е нова част ? И като цяло какво може да се е случило ....
Смелите умират веднъж СТРАХЛИВИТЕ ВСЕКИ ДЕН ПО МАЛКО !!!
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
Re: Проблем с смяна на каре на кутия
карето няма нищо общо с лоста за скоростите и ново или старо или дори и да го няма по един и същ начин трябва да се движи лоста а самото каре има едни стрелкички които сочат фланците на кутията и кардана това е
Барай шишарката Минкеее ....
- Spoof
- Потребител
-
нали старото е имало луфт и с новото трябва настройка жилото и тн и как да няма общо като даже и не ми се пише като цяло аз си оправих проблема с настройка на лоста с жилото и отдоло едни глупости но именно заради новото каре стана така !!!
- amgpower
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E38 750i,CL55AMG
- Мечтае да кара: Е60 М5 или САМОЛЕТ
Колега в голяма заблуда си заради каре да ти избяга жилото спрямо лоста за скорости,или при отвиването или при завиването на болтовете нещо си закачил по механиката на жилото.Жилото не е вързано за карето,да не говорим че луфтовете на карето са радиални и не може да ти обере вибрациите на кардана.Така че недей да пишеш глупости че като се сменя каре се регулира жилото за смяна на предавките,защото ще заблудиш другите колеги.
- anzak
- старши ентусиаст
-
Spoof написа:нали старото е имало луфт и с новото трябва настройка жилото и тн и как да няма общо като даже и не ми се пише като цяло аз си оправих проблема с настройка на лоста с жилото и отдоло едни глупости но именно заради новото каре стана така !!!
Без коментар !
- Spoof
- Потребител
-
Добре как по рано нямах проблем с тези неща ? Смених го и се получи целия проблем върнах се в сервиза да правя панайри погледнаха казаха да човъркаха 10 мин и оправиха всичко.Сега аз не съм майстор нито пък сте и вие не 1000 мнения да имате ами 100000 в форума не ви прави разбирачи.Аз просто споделих как при мен се оправи и като цяло вие май не разбрахте за коя част точно говоря и да с жилото може и да няма общо но не е и както вие сте написали че няма с нищо общо явно говорим за различни неща.Няма значение нито ме интересува какво сте написали нито съм и длъжен ..... просто СПОДЕЛЯМ ако искате мога и да подчертая думата СПОДЕЛЯМ какво е станало и как се е оправило и форумите са за това ако някой го интересува нещо да влезне и да прочете.Аз не съм създател на БМВ нито пък сте вие
няма как да знаете 100 % кое от кое е станало или какво и къде е станало така че разни коментари от рода на "ти луд ли си " и "няма общо" няма смисъл.Забелязал съм че при колите винаги нещо с нещо има общо а това че последни го откриваме понеже сме все "разбирачи" е съвсем друга тема.Благодаря все пак че ми обърнахте внимание и сте отделили време да прочетете какво съм написал !!!

- amgpower
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E38 750i,CL55AMG
- Мечтае да кара: Е60 М5 или САМОЛЕТ
Колега пак си в голяма заблуда,ако ти само може да си сипеш гориво в автомобила а може би и това не можеш,аз си правя автомобила и правя други автомобили.Това че някой мой "колега" автомонтиор те е сапунисал и ти е казал някакви простотии че има връзка между гуменото каре на кардана и лоста за скоростите,не означава че аз трябва да го вярвам,а ти да заблуждаваш другите колеги във форума.Гаранция че при отвиването на болтовете на карето са подпряли ключа на конзолата на жилото,изкривили са го и от там ти идва разликата в положението на лоста и това което ти изписва.Ама като има толкова боси "МЪЖЕ" като тебе ще има и тарикати монтиори.И другото което като нищо не вдяваш от автомобили недей да мислиш че ние тука сме като теб,има и хора които наистина знаят какво пишат а не празни приказки да говорят.
- boris
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5
- anzak
- старши ентусиаст
-
Spoof написа:Добре как по рано нямах проблем с тези неща ? Смених го и се получи целия проблем върнах се в сервиза да правя панайри погледнаха казаха да човъркаха 10 мин и оправиха всичко.Сега аз не съм майстор нито пък сте и вие не 1000 мнения да имате ами 100000 в форума не ви прави разбирачи.Аз просто споделих как при мен се оправи и като цяло вие май не разбрахте за коя част точно говоря и да с жилото може и да няма общо но не е и както вие сте написали че няма с нищо общо явно говорим за различни неща.Няма значение нито ме интересува какво сте написали нито съм и длъжен ..... просто СПОДЕЛЯМ ако искате мога и да подчертая думата СПОДЕЛЯМ какво е станало и как се е оправило и форумите са за това ако някой го интересува нещо да влезне и да прочете.Аз не съм създател на БМВ нито пък сте виеняма как да знаете 100 % кое от кое е станало или какво и къде е станало така че разни коментари от рода на "ти луд ли си " и "няма общо" няма смисъл.Забелязал съм че при колите винаги нещо с нещо има общо а това че последни го откриваме понеже сме все "разбирачи" е съвсем друга тема.Благодаря все пак че ми обърнахте внимание и сте отделили време да прочетете какво съм написал !!!
ми кво ревеш във форума тогава ..... не мога да разбера хем незнаеш хем философстваш и това че ти не разбираш от коли не значи че аз не разбирам както и другите колеги които ти казаха че си в грешна посока
amgpower много добре ти го каза че са те пуснали по надолнището
- Spoof
- Потребител
-
Надолнища няма ве аз се върнах и ми оправиха всичко дали са забравили нещо дали нещо са натиснали отдоло не ме е грижа.За разлика от вас аз не работя майстор когато някой ме пусне по надолнището има много и различни начини той да бъде пуснат другаде.Научете се като не познавате хората да не почвате да бучите..... Просто питах с идеята да отида при майстора и да го наредя както му е реда обаче понеже сте всезнайковци и неможеше с 2 думи да кажете така и така му кажи тръгнахте да ме изкарвате неграмотен и незнаещ.Колко зная и мога нито сте вие хората нито някой друг да показвам и доказвам.След това писах как ми се е орпавил проблема ако някой друг "неграмотен" като мен му се случи като влезне да прочете и да си направи извода майстора му колко разбира.Да аз няма от къде да знам не ме влече да съм целия в масло и мрасотия за да си вадя парите,има хора който обичат да се занимават аз не съм от тях затова ползвам форума.Съжелявам господа ЗНАЕЩИ че попитах или тръгнах ядосан да споря нормално беше по друг начин да подходите ......
- mpp82
- младши ентусиаст
-
- Кара: 730 d
- Мечтае да кара: X5
То Хем колегите не били майстори,Хем те да ти кажели какво да кажеш на твоя,че да го наредиш....Нещата са сериозни
Айде весели празници на всички.
Айде весели празници на всички.
- cww
- Д-р Хаос
-
- Кара: само шестцилиндрови БМВ-та :)
Престанете с глупостите!
Ако някой има да каже нещо по същество - нека се чувства свободен да го направи на воля.
Но повече безмислени постове няма да се толерират и при първия следващ такъв катинара на темата ще увисне, а автора му вероятно ще бъде награден по случай Великден.
Приканвам и колегата Spoof да се успокои малко и да смекчи тона, ако желае колегите да му отговорят качествено и адекватно. Тук има не малко момчета, които са доста в час с БМВ-тата, така че е добре да се вслушва в думите им.
Sent from my iPhone 5 using Tapatalk
Ако някой има да каже нещо по същество - нека се чувства свободен да го направи на воля.
Но повече безмислени постове няма да се толерират и при първия следващ такъв катинара на темата ще увисне, а автора му вероятно ще бъде награден по случай Великден.
Приканвам и колегата Spoof да се успокои малко и да смекчи тона, ако желае колегите да му отговорят качествено и адекватно. Тук има не малко момчета, които са доста в час с БМВ-тата, така че е добре да се вслушва в думите им.
Sent from my iPhone 5 using Tapatalk
NOTHING IS GAINED WITHOUT SACRIFICES AND FREEDOM WITHOUT BLOOD
- Spoof
- Потребител
-
Ами значи проблема беше в регулирането на жилото.Не знам дали са го натиснали или нещо са направили но поне това ми казаха.Принципно пуснах темата тъй като не бях наясно дали има общо и какво като цяло се случва.Благодаря на всички прочели и писали по темата,на кой повече на кой по малко няма значение
П.С. Весели празници на всички и приятни почивни дни

П.С. Весели празници на всички и приятни почивни дни

13 мнения
• Страница 1 от 1