хидравлични повдигачи чукане (смяна)
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- acata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw F10
- Мечтае да кара: M
Re: хидравлични повдигачи чукане (смяна)
този форум съм го изчел там казват че точно от повдигачите идва проблема можеш ли да ми кажеш ти коя прожина си сменил на валтроника и постоянно ли ти е чъкала зщото моята не го прави винаги този номер пак и маслото е добро за зимата 0w40
Я кажете тия пружинки какви пари са + труда... да ги сменя профилактично да видим дали ще поизчезне звука.
- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Други пружини освен на клапаните май няма. Хората пишат че са сменили всичките 24 хидравлични повдигача. Със едно инструментче се напъва скобата и се сменя.
- OxoBoxo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е(90)335I
- Детайли за колата: Е(90) 335I ->2007г,306к.с, автомат калашников
пружинките са по 7-8лв в Дару Кар, на мен за отваряне валветроник, почистване картер и задължителна смяна на масло ми взеха 850лв с ДДС. Иначе проблема идва от запушване на някакви фтулки от там липса на омасляване и се чупнят тези пружинки води до увеличен разход липса на тяга в ниските и т.н
И има ли осезаема разлика след подмяната?
Т.е. мисълта ми е да не е нещо с което да те излъжат да ти вземат 800 лева ей така за нищото.
Т.е. мисълта ми е да не е нещо с което да те излъжат да ти вземат 800 лева ей така за нищото.
- OxoBoxo
- кандидат ентусиаст
-
Извикаха ме като отвориха ваноса да ми го покажат и да им разреша ремонта, иначе разликата беше повече от осезаема поне 20-30 коня отгоре е усещането.Даже ме питаха къде зареждам, че на 50к кола толккова много да са зацапани клапаните. Мнението им е, че от некачествен бензин,комбиниран с лонг лайф маслото (25к). Затова ми промениха интервала на лонглайфа на 15 к ,като казаха че това е нова препоръка от Германия съобразена с качеството на горивата в БГ. 

- kronos
- ентусиаст
-
Можеш ли да обясниш кои точно пружинки ти сменяха, нещо графика или снимка?
По тази схема можеш ли да ги посочиш:

Uploaded with ImageShack.us

OxoBoxo написа:Затова ми промениха интервала на лонглайфа на 15 к ,като казаха че това е нова препоръка от Германия съобразена с качеството на горивата в БГ.
OxoBoxo,
Ако може, дай още малко инфо по този въпрос!
Това за какви автомобили се отнася - за нови, за по-малко нови, за бензин, дизел или и за двата вида гориво?
Тази промяна дали се отнася и за пакета "BMW Basic Service Inclusive – 5 години/100.000 км" и кой дилър я препоръчва?
Питам, защото съм сигурен, че има доста съфорумци, които са пряко заинтересовани от подобна блага вест.

- OxoBoxo
- кандидат ентусиаст
-
kronos написа:Можеш ли да обясниш кои точно пружинки ти сменяха, нещо графика или снимка?
Номер 14 от снимката, но не съм сигурен.
Иначе мен не ме хваща пакета сървис инклузив (незнам защо обаче). Колата е видно от аватара, че Е90 320И(2007) на 50к км купена е от Камор нова.
- Bmw325is
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е500
- Мечтае да кара: SLR
acata написа:с оригинално 0W40
100% Това ти е проблема, имаше такава тема!Колега се оплака че чувал повдигачите и беше със същото масло,сменил го е с 10W40

- acata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw F10
- Мечтае да кара: M
може 10w40 колека но на е 46 не е 90 изобщо не го дават това масло 

acata написа:може 10w40 колека но на е 46 не е 90 изобщо не го дават това масло
Не го дават, защото не е Long Life, ако си сменяш маслото на фиксиран интервал, не по-голям от 15 000 км. не е проблем да слагаш и такова, но само реномирани марки Mobil 1, Aral и тн.
- kronos
- ентусиаст
-
Темата беше за повдигачи,а не за масла!
Аз имам подобен шум в мотора, но е по мек и не толкова отчетлив. Днес попитах за тези повдигачи, цената им е под 20лв. за брой.
До колегата OxoBoxo, няма как да ти е била счупена тази скоба защото валовете ти щяха да са мармалад, явно са те излъгали нещо да ти вземат парите. И как са ти видели клапаните само не ми е ясно, целия мотор ли ти разглобяваха?
Имам само един въпрос към разбиращите, как да разбера кой повдигач е за смяна?
Аз имам подобен шум в мотора, но е по мек и не толкова отчетлив. Днес попитах за тези повдигачи, цената им е под 20лв. за брой.
До колегата OxoBoxo, няма как да ти е била счупена тази скоба защото валовете ти щяха да са мармалад, явно са те излъгали нещо да ти вземат парите. И как са ти видели клапаните само не ми е ясно, целия мотор ли ти разглобяваха?
Имам само един въпрос към разбиращите, как да разбера кой повдигач е за смяна?
- OxoBoxo
- кандидат ентусиаст
-
Само валветроника ми разглобяваха, и не е станала беля защото пружинката като се е счупила и е заседна на ръбя до клапаните. Точно това ми казаха, че съм с невероятен късмет и при следващото палене е можело да стане белята,ама аз ходих докато бях в гаранция в Камор и там ми казаха че ми се причува и така си тракат бензиновите. Добре, че почнах да е подържам в Дару, че не ми се мисли 6месеца карах така.
- aihobmw
- Потребител
-
- Кара: 320 COUPE
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: black with M suspension!
...че не трябва да се чува това тракане от повдигачите-НЕ трябва...иначе има масла които подобряват ситуацията.Ако не е проблем това досадно чукане ще си караме колите така (поне аз) Предполагах че смяната на тези повдигачи е по-евтина защото моята кола е 92' набор, а ремонта и е 800лв.(бах ги у повгигачите)
Аре успех на всички и вратите на Баварците да са на страни в завоя!!!

Бум - Бум - Бумер !
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2