план "ран-ът"

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Re: план "ран-ът"

Мнение от jordanpar » 01 Май 2013, 15:27

alx написа:ако имаш такова високо мнение за мене ще ти е ясно, че един форум съставен предимно от млади пръчове / фенове на бмв е последното място където може да се събере някаква полезна/ показателна информация за ... каквото и да е било с изключение на "откъде да си купя халогени" и тн...
постовете ми са стриктно за да се занимаваме и да убиваме времето като дискутираме някакви малко по-смислени неща.
не ме подценявай :)

Чак да ти се чуди човек защо отделяш толкова много време в този ''пръчовски'' форум,далеч под твойто ниво както сам каза.
И както и в другата тема ти обърнаха внимание-един път да беше дал тон в някоя твоя анкета/беседа/тема.Нищо за себе си,а разпитваш ''пръчовете'',нещо не се връзва.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 01 Май 2013, 15:34

MatriX_Fucked написа:Анджък, де! :) Обзорно изледване на група със средна възраст 16-26 години, демек тея дет ще строят кому....ъ-ъ-ъ демокрацията! :D

сега, няма да се сърдиш- ама дай да си говориме нещата директно (аз така и не знам по друг начин)- но си мисля, че примерно форумите на учениците в математическите и на студентите в американския биха били далеч по-подходящи за тази цел - не мислиш ли? ама регистрации там нямам... щото по душа съм си пръч и няма как да се изкривя да съм друго :bchug:

има далеч по-лесни и достъпни начини да се събира обществено мнение. ако ми трябваше- ако мислиш, че щях да се хабя да щракам тука и да се обяснявам... тия раоти не стаат така ;)
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 01 Май 2013, 16:47

Ами как стават "тия неща" ?!
Пускаш куката ъъъ.. темата и чакаш.Тва че в тия теми не пишат много хора не значи че не ги четат.Ефтино и лесно промиване на мозъци като върха на сладоледа е читателя лееекинко да го побутнат да прочете тва и онова та да влиза в правия път.Особено ако си цар на реториката та да не те оборват лесно симпатизанти ще си намериш доста.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MatriX_Fucked » 01 Май 2013, 17:50

alx написа:
MatriX_Fucked написа:Анджък, де! :) Обзорно изледване на група със средна възраст 16-26 години, демек тея дет ще строят кому....ъ-ъ-ъ демокрацията! :D

сега, няма да се сърдиш- ама дай да си говориме нещата директно (аз така и не знам по друг начин)- но си мисля, че примерно форумите на учениците в математическите и на студентите в американския биха били далеч по-подходящи за тази цел - не мислиш ли? ама регистрации там нямам... щото по душа съм си пръч и няма как да се изкривя да съм друго :bchug:

има далеч по-лесни и достъпни начини да се събира обществено мнение. ако ми трябваше- ако мислиш, че щях да се хабя да щракам тука и да се обяснявам... тия раоти не стаат така ;)

Понеже, гледам темата "ран-ът" отива по дяволите (благодарение на мен главно) ще си доразвия конспирационната теория срещу теб! :D :D :D

Като старши анализатор в дадена агенция, още повече и с познанията си върху държавата трябва да направиш профил на определена социална група, която се характеризира със сравнително млада възраст, сравнително добро образование, сравнително добри доходи. От там се започва дългогодишна разработка, внедряване в обществото, под прикритието на авто и мото курифей, от когото доста хора се възхищават, приемат го менторски и биха били по-склонни да си кажат всичко, само и само да получат отговор или одобрение от човек, карал, примерно драгстер на солните езера.

Лека полека, месец след месец, темите се отклоняват посока - американизъм, проследява се цялостното мнение на тази затворена общност към по-сериозно обвързване със САЩ. Преглеждат им се реакциите към инфраструктурни планове - шистов газ, фолтоволтаични паркове, реакциите към положителни събития - еди койе си българче успяло в САЩ, дадено му е шанс, реакции към отрицателни събития - атентати, войни и т.н. и т.н...

По този начин, дърти шпионино, събираш информация как би реагирало обществото на едно по-трайно настаняване на американски интереси в България, а по-точно създаване на постоянни бази, разполагане на елементи от ПРО, разполагане на инфраструктура за контрол и командване на силите им в региона. Като всичко това е подкрепяно, разбира се, от наливане на пари в не толкова необходими индустриални и социални програми.

Накрая се прави профил на обществото - женени/неженени, образовани/необразовани, средна възраст, настроения спрямо САЩ, и те ти докладче.

:kuku: :kuku: :kuku: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Без страх, без спирачка!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 01 Май 2013, 18:55

Планът "ран-ът" много ми напомня с историята на създаването на Търновската конституция. Общо взето добър, но напрактина неприложим план в българската действителност. Създателите са пренебрегнали чисто народопсихологически характеристики на българския народ. Грешка която правят и експерите създавайки Търновската конституция, която за времето си е била най-демократичната и напредничева конституция в Европа, която обаче би имала успех в държави като Франция, а не в току що възстановена държава след 450 години робство.
И в двата случая е трябвало да започнем с малко по-ограничени планове с изключителното участие на европейски експерти в управлението за година или две, които да следят стриктно всичко. Тогава нямаше да има изнесени милярди от спестовните книжки, нямаше да има хиперинфлация, нямаше да има приватизация тип "на ти тоя завод за 1$, бащати е бил в политбюро" и т.н. Прехода щеше да продължи 1-2 години както протече в Източна Германия.
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 02 Май 2013, 1:14

Хвърлих едно око на линка и ....само някакви общи пожелания. Прочетох го повърхностно разбира се. Типично по американски написан, като на моменти се губи връзка с реалността. Не искат да ни затрият, но по този начин не могат и да ни оправят. Хамериканците винаги допускат две основни грешки. Много анализират и се отприщват на суха теория, докато загубят връзка с реалността. И второ, мислят си че целия свят споделя техните ценности. Ами има хора които не искат действаща пазарна икономика и демокрация. Има и хора които разбират по различен от американците начин пазарната икономика и демокрацията. С или без този план, под каквото и влияние да бяхме, пак щяхме да стигнем до тук. Българи, гърци, сърби, македонци и всичката балканска паплач страшно много си приличат като мислене, ценности и дори като държавно устройство. Някой са малко по-богати, някой са по-бедни, други са малко по-диви и необуздани, но като цяло сме еднакви, макар и да не го осъзнаваме. Това е положението и ако някой иска да ни направи щастливи трябва да наблегне на други неща. Този план е един безполезен документ, който ако се напъна и аз мога да го напиша. Ето един цитат:
В областта на машиностроенето, представено от ЗММ и Радомир, трябва да се направи следното:

а) да се извърши оценка на българските възможности с оглед производ­ството на стоки на световно равнище;

б) да се възприеме политика на пазарни цени, която да осигури възвръ­щаемост на инвестициите, достатъчна за частичното или пълно функ­циониране на заводите;

в) да се наемат компетентни бизнесмени от Япония, Германия или Съе­динените Щати, които да могат да съставят план за маркетинг и да осъществят необходимото развитие на продажбите чрез:

• определяне на възможните клиенти;

• изграждане на мрежи от търговски агенти;.......

Е и кво казаха, което не го знаем и каква насока дадоха, дето не можем да се сетим? Глупости. Що, едва ли някой иска да произвежда стоки които да не са на световно равнище. И едва ли някой иска да продава на непазарни цени и т.н. Пълни глупости.
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 02 Май 2013, 4:39

MatriX_Fucked написа:...

Перфектно. Имам само няколко забележки.

Пише се "кОрифей"- курифей си мисля, че е кур за феи. Или фееричен кур. Не са го споменавали така ама ... Кой знае.

Приемам идеи за това какво да правя с така компилираната информация (да не се бърка с компири). Може да има някаква стойност, но поне за момента никой не е изявил желание да я купи с твърда валута. Или компири. Бих я продал и за две три кубински пури.

Теорията ти има зеещ недостатък- не споменава тамплиерите или най- малкото- масоните. Без тях няма начин цялата конспирация да сработи.

И така :mhihi:
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 02 Май 2013, 6:47

alx написа:Теорията ти има зеещ недостатък- не споменава тамплиерите или най- малкото- масоните. Без тях няма начин цялата конспирация да сработи.

И така :mhihi:

Не е като да не участват масоните(защото тамплиерите действат по други направления), но този път са изпипали нещата и присъствието им почти не се усеща. Според мен събирането на информация е първият етап, след това шибаните зидари ще се развихрят и ще се усети какво точно са замислили.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 02 Май 2013, 7:23

Може ли линк към оригинала на английски ?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 02 Май 2013, 7:28

Има един дето 40 години си прокарваше безпроблемно шовинистичните идеи и безпроблемно ги налагаше на останалия свят.Нарича се Бжежински и неговите геополитическите възгледи продължават да доминират в стремежа за американската хегемония над останалия свят.След като човек се запознае с идеите на тоя индивид и съпостави нещата например с нашия "ран-ът" ще разбере че за американския политик няма такова нещо "искали да помогнат.."Освен няколко кораба със заразена царевица и две три американски бази на българска земя досега друго България не е видяла от чичо сам.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 02 Май 2013, 7:45

Няма нищо политическо в този план, нито е писан от политици.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 02 Май 2013, 8:00

Моите 5 стинки по темата - тоя план е някаква болна илюзия на някаква изолирана група психопати, които се залъгват с идеята за световно господство. Най-малкото е много нереален и непоследователен...
Si non confectus, non reficiat.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 325tds
Мечтае да кара: e46 330xd

Мнение от Coulthard » 02 Май 2013, 8:18

БОЖЕ КОЛКО МЪКА ИМА ПО ТОЯ СВЯТ, БОЖЕ!!!

Алекс шпионина.... разобличихте го :) браво момичета ДС би се гордяла с вас ... и то кои ... тия двета дето са прекрасен пример за симбиотичен организъм с една мозъчна, не грешка, нервна клетка с дълги и безсмислени постове в поне 2/3 от случаите...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Мнение от E34 » 02 Май 2013, 8:45

alx написа:от няколко дни го чета.

снощи го приключих.

какво ви е мнението за него?

Кай честно чак сега ли разбра за тва??? :mrgreen: :mrgreen: :banghead: :banghead: Бозата по тая тема се върти по всекви форуми от има нема 15 години, ама еваларката пак рано си се усетил! Аз мислех, че е майтап темата ама явно сега ще се почва яката конспирация и не е лошо една анкетка да се ръчне :mhihi: :mhihi:
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MatriX_Fucked » 02 Май 2013, 9:16

Coulthard написа:БОЖЕ КОЛКО МЪКА ИМА ПО ТОЯ СВЯТ, БОЖЕ!!!

Алекс шпионина.... разобличихте го :) браво момичета ДС би се гордяла с вас ... и то кои ... тия двета дето са прекрасен пример за симбиотичен организъм с една мозъчна, не грешка, нервна клетка с дълги и безсмислени постове в поне 2/3 от случаите...

Авъй, мисирка, ти на к'ви наркотици си, бе? :lol: :lol: :lol:
Без страх, без спирачка!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата