план "ран-ът"

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

master of the force
Аватар

план "ран-ът"

Мнение от alx » 30 Апр 2013, 19:46

от няколко дни го чета.

снощи го приключих.

какво ви е мнението за него?

аз... трябва да го помисля още малко, но като начало конспирации и опит за затриване на българския народ не видях. дори напротив- тия двамата дето са го писали ми се сториха съвсем добронамерени и опитващи се да помогнат на една млада демокрация. те и останалите които са допринесли за плана са (били) известни хора на важни длъжности във сфери които са свързани с плана.

защо толкова много хора мислят, че този план е лош и дори има за цел да ни ликвидира?

аз го четох на англииски (има го в онлайн библиотеката на конгреса) , но ето го и пълния текст преведен на български: http://old.omda.bg/bulg/Ran/ran_new/index.html
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 325tds
Мечтае да кара: e46 330xd

Re: план "ран-ът"

Мнение от Coulthard » 30 Апр 2013, 20:10

Алекс ... чисто и просто доста голяма част от българите са тъпи и наивни, когато някой им каже че нещо лошо идва от вън те би трябвало да се обединят около някой вожд или мисия....
Нещо което се получава в Сърбия, Македония, Русия... страни където на овцете им трябва пастир който да ги стрижи и коли :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 30 Апр 2013, 20:15

Преди няколко години се появи клипче в нета, в което се твърди, че има секретна част -

Не бих се изненадал, ако никой до сега не го е чел изобщо (аз също съм чел само откъси).
Последна промяна steeN на 30 Апр 2013, 20:18, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 30 Апр 2013, 20:17

ми.. може...

аз се наслушах последните години по медиите как това бил плана за убийството на българия и е неква баси тайната и си викам чакай да прочета...

четох, четох и всеки момент си викам- сега ще се натъкна на нещо дето ще е :shock: ... ма не намерих. а може да съм изпуснал.

и така...
алекс
трабант 601с
разни други возила

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 30 Апр 2013, 20:25

steeN написа:Преди няколко години се появи клипче в нета, в което се твърди, че има секретна част

малко вероятно е да има "секретна" част защото просто няма какво да адресира един такъв допълнителен документ. всичките теми/сфери които трябва да бъдат разгледани и предложения направени- са.

не може да имаш план с такива детайли, дух на предложения и обхватност и да идва с още един документ в които да пише с две думи "да ги изтребиме". не се връзват нещата.

да не говориме, че ако имаше такъв взривоопасен документ- щеше да лъсне. ние си разкрихме контра/разузнавачите ... един документ от такъв калибър ще скриеме... :roll:
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 30 Апр 2013, 20:45

Навярно всички тия работи са се случили под влияние на звездите и положението на планетите ?!
То в природата при образуването на една "проста " снежинка от капка вода има един куп закони по които става а хода на историята в една малка държава като България цопната на възлово място ще става от само себе си ? Аз не мисля че това е истината.Народа прост хубаво ама това не е от голямо значение ако управниците са на място и са патриоти а не продажни мастии.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 316, е36 328, ф30 335, ф32 428
Мечтае да кара: и да му е спокойно

Мнение от Babuna » 30 Апр 2013, 22:31

Факт е, че през последните 25 години България в много отношения се е върнала ужасно назад, според мен най-вече морално сме се изродили като нация, което като процес е много трудно обратимо, защото проактивно ядро, което може да ни издърпа напред и нагоре при нас липсва, нямаме елит в позитивна форма.

Това е в следствие от икономически и политически процеси.
В момента, без да генерализирам, осъзнатите хора в България живеят без надежда за по-добър колективен живот, идеята за светло бъдеще тук отсъства, а заради това желанието за (по-добър) живот също. Има и положителни страни, например отрезняхме и поизгубихме илюзиите си, че някой някъде някога ще ни оправи. Всеки се оправя сам, помощ не чакай.

На 27 съм и имам спомен за последните 4 правителства.
Царят беше посрещнат като месия от баби, лелки и кариеристи от кофти вид.
Тройната коалиция продължи в това темпо.
Б.Б. лично според мен беше огромно падение и най-ниска точка, показваща състоянието на народа. Не познавам нито един активист на ГЕРБ, който да членува в тази организация по убеждение, всеки търси изгода, била тя и супер минимална.

На предстоящите избори вече месии няма, а само злини и посредственост - поне така аз го усещам. Нямам никаква идея за кого да дам гласа си.

Не съм чел планът Ран-ъп цялостно, а само откаси. "Шоковата терапия" не е сработила НИКЪДЕ, разбиранията на чикагската икономическа школа са донесли само падения за цели народи.
CCFL и LED ангелски очи, М пакети за е36/е39/е46/е60/е61/е90/е91/е93/е93/f10/f30/x5 спортни окачвания, спортни генерации, колектори и много други!
OРИГИНАЛНИ ПАРКИНГ СЕНЗОРИ по 39 лв!
Стъкла за фаровете на BMW e46 всички модификации - 45 лв, за BMW e39 фейслифт 79 лева - край на проблема с мътните напукани фарове
М-tec броня пълен за БМВ е36 пълен комплект - 129 лв
M-tec 2 предна броня за БМВ е46 седан,туринг - 189 лв
M-tec предна броня за БМВ е39 - 189 лв
MOTUL 6100 10w-40 Synergie 5 литра - 49.99 лева - МОТУЛ И КАСТРОЛ 100% оригинални на най-ниски цени в БГ
CCFL ANGEL EYES - 49,99 лв
0889 22 66 88

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 30 Апр 2013, 23:29

Да, в никакъв случай не твърдя, че има секретна част, просто според мен това клипче постави началото на цялата история (2008 година).

Иначе чикагската школа и по-специално Милтън Фрийдман... Това за мен си е повече начин на мислене (който не "изнася" на много хора), не
толкова икономическа теория... и си работи доста добре, но не и в условия на корупция и липса на законов ред.
Южна Корея, Хонг Конг, Сингапур... това никъде ли го наричаш ;)

п.с. Имаше един филм от Канада, който ми пратиха преди време, който оплюваше неолиберализма... гледах 15 мин и си викам, авторката е откровен комунист, един гугъл сърч и ... да :) и го спрях. имаше големи глупости там.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Мнение от Vasko » 01 Май 2013, 0:45

Само да добавя и аз нещо по въпроса . Аз този план съм го чел преди година още .............Бих искал само да нахвърля някой неща - без да коментирам . Коментара ще го оставя на Вас .Като за начало да започнем с онази част ,където се споменава, че целта на този план е ние всички да не притежаваме жилища, да станем зависими от Банки , да изпаднем в задължения ,да си загубим домовете,да се превърнем в роби и от 6 милиона да останем на половина и на наше място да дойдат богати пенсионери от Запада, а ние да им слугуваме на тях .И в подкрепа на горните си думи да спомена ,нали не сте забравили как банките раздаваха кредити на всички ''уж на промоционална лихва'' и как ние всички като послушни овчички им се вързахме ,а след това как самите банки постепенно взеха да си вдигат лихвичката по кредитите като изпращаха писма от рода на '' от утре вашата погасителна вноска се вдига с ''х'' лв. ,ако не сте съгласни моля, посетете клон на Банката за да погасите изцяло задължението си ''' ха, ха-колко хитро изиграно , нали ? Хайде сега ми кажете кой е прецаканият , а? Ами всичките тези ''мили'' посещения на разни американски персони тук в България -сякаш сме им най-милите и извода за всичките тези ''господа, който уж ни мислят доброто'' при последното им посещение в България -очаквайки да е видят разграбена и опустошена и ошушкана и ние българите задлъжняли и изпаднали в депресия и очудването им когато са видяли,че все още има българи, който притежават жилища, а това говори за независимост и самостоятелност .. Нали не сте забравили как в България се извърши приватизацията за няколко месеца, как се затриха печеливши предприятия, производства... Ами ние станахме първенци по приватизирани предприятия - прочетете малко история - никоя, ама наистина в никоя друга държава не се е случило това толкова бързо приватизиране и толкова мащабно !!!!..Ами премахването на социалните и това, че преди всеки работещ всъщност издържаше с осигуровките си този който не работеше като и за двамата имаше сигурност,че ще получат медицинско и квалифицирано -подчертавам наистина квалифицирано обслужване !!! А сега дори и да си платиш пак рискуваш да попаднеш на някой който може да ти осакати за цял живот !!!И преди всеки си знаеше - на 10-то число аванс, на 20-то заплата , почивките се уреждаха с 6 месеца предварително и се знаеше кой за колко и кога ще ходи да почива..Нямаше почивки под 15 дена ,а сега си задайте въпроса за последно като сте почивали кой от Вас ама наистина колко от Вас още от сега могат смело да заявят ''аз ще почивам тази година 15 дена на море или Балкан и нищо не е в състояние да обърка плановете ми ''' .... Всичко в момента в тази Държава наречена България е хаос, няма планиране, няма производство, живее се ден за ден и който и да дойде да ни управлява нещата няма как да се оправят ей-така с магическа пръчица. Ще минат години поне 20-30 за да се изгради това, което се разруши ,а едва след това да се върви напред, а другите държави - питам Ви аз , другите страни къде по-напред ще бъдат и ако до сега се опитваме да догонваме темпото , след време дори и да тичаме няма дори да можем да ги следваме ,не да бъдем до тях ,а само да ги следваме ... За тези 20-25 ГОДИНИ , в които ние се лутаме , един път се завъртяхме на 180 градуса, след това още на 180 градуса , а нали знаете ,че два пъти по 180 градуса са всъщност един пълен кръг .т.е. една кръгла и голяма ''0'' !!! . И в момента отново сме в изходна позиция и чакаме пак някой да ни побутне на някъде ,в безпътието И накрая нека Ви запитам колко от Вас имат мечти и желания ,ама наистина стойностни ,а не от рода ''да си сменя автомобила, да оп..на колежката тази вечер или пък да се напия като казак в близката кръчма '' Имаше тема дори ''за мечтите '' и в крайна сметка какво се оказа ? Извода го оставям на ВАС. Всеки е чел темата така, че... Аз, наистина вече дори не искам да коментирам нито пък налагам някакво мнение на някой ,но за момента нещата в Бг наистина са много зле особено за младите хора...Няма е ценностната система ,всичко е мутирало виждам младите, те нямат желание за развитие, за просперитет-едни такива примирени и Ви питам защо беше цялото това скачане, викане , протести ? Две трети от енергията, от протестите просто беше пропиляна ей-така позволихме и да се оттече покрай нас без да успеем да е усвоим , да е използваме като трамплин за да се оттласнем от дъното ....
Много може да се изпише по темата, но не искам да вкарвам толкова черногледство , а и без това пост-а ми стана доста дълъг , дори и нямам желание да изказвам мнение или пък да вземам нечия страна , просто пиша фактите , а когато те са на лице ,дори и Боговете замълчават !!!
Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 01 Май 2013, 6:33

Хубава тема, бях я отворил в един друг форум, но е хубаво, че и други се сещат.
Дали е истина или не? Аз ще кажа само, че този план ако го е имало в този вид...ами той е на 90% изпълнен.
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30-М40В18;Е36-М44В19;E91-N43B20A
Мечтае да кара: Е30 М3 Sport Evolution

Мнение от momo-1st » 01 Май 2013, 13:20

А аз мога ли да попитам,има ли някой който е чел/срещал целия текст на този въппросния план в интернет,да опита сега да намери страницата на която го е чел?Защото аз лично съм пускал преди мисля около 2 години тема тук със същото име и сега линка от нея не работи и всичките други места на които имаше целия текст на този план сега ги няма.Сега излизат само страници с обяснение-що за животно е този план и аджеба каква конспирация и нз си какво се прави с неговото име?А къде е текста на плана?
Само питам.
Ако го има но аз не съм догледал-моля за извинение!

Ето линк към темата ми:

viewtopic.php?f=4&t=234371
bum_bum написа:Върти се, суче се и пак към соца се избива :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Забравете го вече тоя гнил строй.

Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MatriX_Fucked » 01 Май 2013, 14:03

alx-то, заклевам се, все едно работи за някоя задморска агенция...Как си събира информация, не е истина! ;) Тея от ВИ могат само да се учат...
Без страх, без спирачка!

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 01 Май 2013, 14:53

MatriX_Fucked написа:alx-то, заклевам се, все едно работи за някоя задморска агенция...Как си събира информация, не е истина! ;) Тея от ВИ могат само да се учат...

:mhihi: :mhihi: тепърва ще има доста неща да научавате за него,но това е друга тема.Важното е че като роботчета масата във форума му играе по свирката във всяка негова ''тема''.
А иначе-планът е нищо повече от един маааалко по-мащабен суот анализ на българската икономическа ситуация,както и съвсем предвидими факти и събития които играейки по американската икономическа свирка няма как да не се случат.За мен е един чисто и просто икономически експеримент който американските финансови ''умове'' си направиха с България.И нашите политици като мисирки го следват на части.Доказвайки че нямаме собствени икономически мозъци,ние само можем да следваме готови матрици,незнайно дали ще работят у нас,при нашите геополитически условия,несъобразени с народопсихологията ни.Пфффф,американци ще ни дават наклон на оная работа как да си пием ракията с тараторчето,като даже не могат да си преведат тези две думи ли????Жалко че целия тогавашен ''елит'' на финансите в БГ се е подписал за одобрение на този план на Ран и Ът,които може и да са били добри икономисти за Щатите,но що не си стояха там???Та чак до наши дни когато американците вече съвсем явно сложиха пионката си Дянков /абе къде е той бе,абе къде е човекът който беше втория по значимост последните 4 години????/.
Ето и един друг ъгъл над нещата,Джон Пъркинс -никак не лоша и негова гледна точка.Всеки да си направи за себе си изводите на кое би заложил:

http://www.youtube.com/watch?v=t3SlWqBDgsg

А ето какво казва един политик-икономист за всичко случващо се.Нарочно не му казвам името,абстрахирайте се кой говори а слушайте какво казва.И всеки пак да си направи за себе си изводите:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=ggZp3sC8pds#t=344s

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 01 Май 2013, 15:21

MatriX_Fucked написа:alx-то, заклевам се, все едно работи за някоя задморска агенция...Как си събира информация, не е истина! ;) Тея от ВИ могат само да се учат...

ако имаш такова високо мнение за мене ще ти е ясно, че един форум съставен предимно от млади пръчове / фенове на бмв е последното място където може да се събере някаква полезна/ показателна информация за ... каквото и да е било с изключение на "откъде да си купя халогени" и тн...

постовете ми са стриктно за да се занимаваме и да убиваме времето като дискутираме някакви малко по-смислени неща.

не ме подценявай :)
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MatriX_Fucked » 01 Май 2013, 15:24

alx написа:

ако имаш такова високо мнение за мене ще ти е ясно, че един форум съставен предимно от млади пръчове / фенове на бмв е последното място където може да се събере някаква полезна/ показателна информация за ... каквото и да е било с изключение на "откъде да си купя халогени" и тн...

постовете ми са стриктно за да се занимаваме и да убиваме времето като дискутираме някакви малко по-смислени неща.

не ме подценявай :)

Анджък, де! :) Обзорно изледване на група със средна възраст 16-26 години, демек тея дет ще строят кому....ъ-ъ-ъ демокрацията! :D

А-а-а аз не го казвам обвинително или нещо, просто ме е яд, че нямам достъп до важна информация, да ти продам нещо :D :D :D
Без страх, без спирачка!

Следваща

Назад към Извън Темата