ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Ми нормално е, при неколкократно рязко натискане на спирачките се разтрептява мембраната на сервото, тя е свързана с смукателния колектор посредством обратен клапан и маркуч. При шест цилиндровите може и да не се усеща толкова, но при малките мотори е така, еле пък и ако са с големия стъпков мотор...
- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- BMWMHartge
- старши ентусиаст
-
- Кара: 98' e36 318i
- Мечтае да кара: e36 ///M3
- Детайли за колата: M43B18
ogata написа:аз съм с m43b18 и го нямам тоя проблем...
И аз съм с тоя мотор, рядко го прави, но го има като натисна спирачката да намалят оборотите, най-често при студена кола съм забелязал.
93' e36 320i coupe
98' e36 318i sedan
98' e36 318i sedan
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
~Мишо~ написа:Ми нормално е, при неколкократно рязко натискане на спирачките се разтрептява мембраната на сервото, тя е свързана с смукателния колектор посредством обратен клапан и маркуч. При шест цилиндровите може и да не се усеща толкова, но при малките мотори е така, еле пък и ако са с големия стъпков мотор...
При М42 нямам такова поведение и съм с Т образия стъпков, а ако прочетеш темата където съм дал в предишния пост ще видиш, че колега с 2.8 и е имал същия проблем преди да смени сервото.
- aliays
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 1.6i м43б16
~Мишо~ написа:Ми нормално е, при неколкократно рязко натискане на спирачките се разтрептява мембраната на сервото, тя е свързана с смукателния колектор посредством обратен клапан и маркуч. При шест цилиндровите може и да не се усеща толкова, но при малките мотори е така, еле пък и ако са с големия стъпков мотор...
Прави го само като напомпя спирачката няколко пъти последователно, а и пустите обороти не се оправят, играят когато им скимне, диагностиката нищо не хваща, смених всички гарнитури по смукателния колектор, дебитомер, стъпково, вакумчетата са здрави, запушвах клапана за картерните газове, гофрето не смуче, ще перкулясам вече...

- bumer1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 316i m43 e36 323i m52
- Мечтае да кара: е36 м3 и е39м52б20
- Детайли за колата: лабава но със шпер :P
привет на сички колеги изправен съм пред тежка дилема проблема е следния намерих си джанти на изгодна цена само че 1та е за ремонт които според мен е доста така към проблема джантата е леко счупена от външната страна на борда и прилично крива отвътре като я подкарах в колата не тресеше толко но от вън сякаш карах само с два болта мандруса се яко мисълта ми е колко ще струва тази заварка горе доло и колко ще струва изправянето и защото никога не съм се занимавал с такива неща може ли да ми препоръчате някои не кожодер в софия ето снимката на счупеното
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Обилновена заварка и изправяне - 30лв. Толкова ми взеха в Плд, ама говорим за спукване. А не както в твоя случай отчупване.
Виж в търговския раздел имаше тема един колега от Сф който от всякакви трагедии прави отново джанти.
Btw личното ми мнение е че ако ти искат повече от 200лв няма смисъл в тази покупка.
Виж в търговския раздел имаше тема един колега от Сф който от всякакви трагедии прави отново джанти.
Btw личното ми мнение е че ако ти искат повече от 200лв няма смисъл в тази покупка.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Отиваш при Дани в Казичене и джантата няма да я познаеш. Момчето работи супер.
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Така, да питам и аз.
Днес си карам и ми светна лампата за гориво, докато стигна до бензиностанция стрелката беше стигнала почти до края на лапмата. Спрях, сложих и 10лв., паля, стрелката не мърда. Верно, че 10лв. са няма и 4 кила бензин, ама чак да не мръдне
Казах си, добре, отидох до нас, взех още 10лв. и отидох на друга бензиностанция от същата верига. Слагам 10лв, качвам се, паля и стрелката вече е стигнала до първата чертичка. Та интересно ми е, какво е станало, че не е отчела първите 10лв., а след това отчете ? Възможно ли е поплавака някъде да забива ? Това не е първия път в който ми прави този номер. Мотора е М43Б16 ако има значение 
Днес си карам и ми светна лампата за гориво, докато стигна до бензиностанция стрелката беше стигнала почти до края на лапмата. Спрях, сложих и 10лв., паля, стрелката не мърда. Верно, че 10лв. са няма и 4 кила бензин, ама чак да не мръдне

Последна промяна randity на 30 Апр 2013, 21:52, променена общо 1 път
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- BMWMHartge
- старши ентусиаст
-
randity написа:Така, да питам и аз.
Днес си карам и ми светна лампата за гориво, докато стигна до бензиностанция стрелката беше стигнала почти до края на лапмата. Спрях, сложих и 10лв., паля, стрелката не мърда. Верно, че 10лв. са няма и 4 кила бензин, ама чак да не мръднеКазах си, добре, отидох до нас, взех още 20лв. и отидох на друга бензиностанция от същата верига. Слагам 10лв, качвам се, паля и стрелката вече е стигнала до първата чертичка. Та интересно ми е, какво е станало, че не е отчела първите 10л., а след това отчете ? Възможно ли е поплавака някъде да забива ? Това не е първия път в който ми прави този номер.
Трябва да мине изсвестно време да актуализира датчика. Другия пат като стане пак да слагаш малко бензин, когато няма6 изчакай 5-6 мин след като заредиш да не палиш и ще отчете, другия вариант е да минеш 7-8км пак ще тръгне леко да се вдига стрелката.
93' e36 320i coupe
98' e36 318i sedan
98' e36 318i sedan
- randity
- Photographer
-
BMWMHartge написа:randity написа:Така, да питам и аз.
Днес си карам и ми светна лампата за гориво, докато стигна до бензиностанция стрелката беше стигнала почти до края на лапмата. Спрях, сложих и 10лв., паля, стрелката не мърда. Верно, че 10лв. са няма и 4 кила бензин, ама чак да не мръднеКазах си, добре, отидох до нас, взех още 20лв. и отидох на друга бензиностанция от същата верига. Слагам 10лв, качвам се, паля и стрелката вече е стигнала до първата чертичка. Та интересно ми е, какво е станало, че не е отчела първите 10л., а след това отчете ? Възможно ли е поплавака някъде да забива ? Това не е първия път в който ми прави този номер.
Трябва да мине изсвестно време да актуализира датчика. Другия пат като стане пак да слагаш малко бензин, когато няма6 изчакай 5-6 мин след като заредиш да не палиш и ще отчете, другия вариант е да минеш 7-8км пак ще тръгне леко да се вдига стрелката.
Ами от бензиностанцията до нас е около километър, след това колата не беше палена около 2 часа и като я запалих положението беше същото

.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- BMWMHartge
- старши ентусиаст
-
Другия пат, като останеш с малко бензин и сложиш малко, не я пали 4-5, забелязал съм, че това първо палене след зареждане, изчака ли се, после показва. Ако не изчакаш карай 5-6км и ще вдигне малко стрелката, при мен е така 

93' e36 320i coupe
98' e36 318i sedan
98' e36 318i sedan
- randity
- Photographer
-
BMWMHartge написа:Другия пат, като останеш с малко бензин и сложиш малко, не я пали 4-5, забелязал съм, че това първо палене след зареждане, изчака ли се, после показва. Ако не изчакаш карай 5-6км и ще вдигне малко стрелката, при мен е така
Ясно, добре, благодаря ти

- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
BMWMHartge написа:Трябва да мине изсвестно време да актуализира датчика. Другия пат като стане пак да слагаш малко бензин, когато няма6 изчакай 5-6 мин след като заредиш да не палиш и ще отчете, другия вариант е да минеш 7-8км пак ще тръгне леко да се вдига стрелката.
Нищо не трябва да минава, зимата си зареждам на запален мотор даже - като влезна и си показва.

- aliays
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 1.6i м43б16
~Мишо~ написа:BMWMHartge написа:Трябва да мине изсвестно време да актуализира датчика. Другия пат като стане пак да слагаш малко бензин, когато няма6 изчакай 5-6 мин след като заредиш да не палиш и ще отчете, другия вариант е да минеш 7-8км пак ще тръгне леко да се вдига стрелката.
Нищо не трябва да минава, зимата си зареждам на запален мотор даже - като влезна и си показва.Имам тема за тоя проблем в полезни, та за това всичко при мен е наред.
Колега, моля те ако караш на газ или бензин, гаси колата, когато зареждаш. Миналата година една кола ми се запали на колонката докато зареждаше бензин, едвам я загасихме, в коша всичко беше на въглени...
По темата: моята стрелка заспива по средата и на следващото палене или подаване на контакт си отива на края...

- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Да, знам че е забранено, но ми се случва...