320d 163hp - не върви в ниските обороти
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- yordan_ichev
- кандидат ентусиаст
-
320d 163hp - не върви в ниските обороти
Здравейте,
От 1 месец съм горд собственик на Е91 2007г. 320d - 163 к.с. автомат. Проблема е че в ниските обороти (до 2300) особено по наклон в града колата не иска да върви изобщо, а щом стигне 2300об. се изстрелва. Това невървене е придружено със светнване на жълтата лампа check engine и със съобщение "Increased emissions". Предполагам, че светва, защото в този момент стрелката за моментен разход на гориво се качва максимално и колата пуши много (в ниските обороти) и задръства DPF филтъра - това е моя теория тъй, като няма как да видя това пушене реално. Съобщението винаги изчезва след ден-два нормално каране ако не давам газ по изкачвания. Интересното е че не го прави винаги и не знам какво може да го предизвиква. Сменил съм дебитомера с нов, но проблема го има още.
Някои сблъсквал ли се е с подобно нещо?
Поздрави
От 1 месец съм горд собственик на Е91 2007г. 320d - 163 к.с. автомат. Проблема е че в ниските обороти (до 2300) особено по наклон в града колата не иска да върви изобщо, а щом стигне 2300об. се изстрелва. Това невървене е придружено със светнване на жълтата лампа check engine и със съобщение "Increased emissions". Предполагам, че светва, защото в този момент стрелката за моментен разход на гориво се качва максимално и колата пуши много (в ниските обороти) и задръства DPF филтъра - това е моя теория тъй, като няма как да видя това пушене реално. Съобщението винаги изчезва след ден-два нормално каране ако не давам газ по изкачвания. Интересното е че не го прави винаги и не знам какво може да го предизвиква. Сменил съм дебитомера с нов, но проблема го има още.
Някои сблъсквал ли се е с подобно нещо?
Поздрави
- batzlati
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 530d
- Мечтае да кара: карах почти всичко
Re: 320d 163hp - не върви в ниските обороти
Провери дали не е блокирало "лостчето" , което движи променливата геометрия на турбината. Също малко вероятно , но не и невъзможно , да се е бъгнала електрониката , която управлява самата турбина (Гарет). Оправя се с препрограмиране.
- Alegron
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ex.E90, pr.E46, fu.?30
вероятно не е гарет а мицубиши.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- sa6opetkov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е90 320d
и аз мисля, че е мицубиши.
Колега отиди някаде да ти прегледат ЕГР-а и ел. управление на ЕГР-а. аз имах същата грешка, но колата ми придърпваше и пак я нямаше в ниските. Може да се е задръстил много ЕГР-а.
Колега отиди някаде да ти прегледат ЕГР-а и ел. управление на ЕГР-а. аз имах същата грешка, но колата ми придърпваше и пак я нямаше в ниските. Може да се е задръстил много ЕГР-а.
- batzlati
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 530d
- Мечтае да кара: карах почти всичко
Alegron написа:вероятно не е гарет а мицубиши.
На две Е 90-тки 2006г. имах проблем с невървенето на ниски обороти. И двете бяха с Гарет турбини

Оправиха се с раздвижване на лостчето на самото турбо.
Колегата с проблема нищо не сподели. Оправи ли се колата?
- Alegron
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ex.E90, pr.E46, fu.?30
batzlati написа:Alegron написа:вероятно не е гарет а мицубиши.
На две Е 90-тки 2006г. имах проблем с невървенето на ниски обороти. И двете бяха с Гарет турбини![]()
320-163 е с Мицубиши, 318 и 330 мисля че са с Гарет.
Но това няма особено значение за в случая... Дано колегата разреши проблема.
Alegron написа:batzlati написа:Alegron написа:вероятно не е гарет а мицубиши.
На две Е 90-тки 2006г. имах проблем с невървенето на ниски обороти. И двете бяха с Гарет турбини![]()
320-163 е с Мицубиши, 318 и 330 мисля че са с Гарет.
Но това няма особено значение за в случая... Дано колегата разреши проблема.
+1
Yordane Почисти си ЕГРa.После може да провериш управлението му а също така и това на турбото.И пиши какво става.Good luck
- Shadowed
- младши ентусиаст
-
- Кара: 992 turbo, G30 540ixdrive.
+1 за ЕГР-а.
- yordan_ichev
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря за отговорите и предложенията.
До момета е сигурно, че проблема не е бил от дебитомера (новия да е дефектен) пробвахме с такъв от изрядна кола. От живите данни се вижда, че във филтъра за твърди частици има малко по-високо налягане от нормалното. През празниците пътувах до Гърция и сложих добавка за почистване на филтъра в горивото, също така карах на ръчни скорости в малко по-високи обороти няколко километра. Лампата изгасна на връщане от Гърция и върви във всички обороти нормално. Но при градско каране все още усещам понякога невървене в ниските при повече пътници в колата (днес покарах 60-70км градско) за това не мисля че проблема е решен. Трубото го гледа едно момче, което ги диагностицира много добре (при него ме пратиха доверени майстори от форума като спец по турбини) каза че няма проблеми там (а и турбото е на 30к километра сменено в БМВ гаранционно).
Ще приема съветите и ще погледна и ЕГР-а.
Когато реша на 100% проблема ще пиша за решението.
До момета е сигурно, че проблема не е бил от дебитомера (новия да е дефектен) пробвахме с такъв от изрядна кола. От живите данни се вижда, че във филтъра за твърди частици има малко по-високо налягане от нормалното. През празниците пътувах до Гърция и сложих добавка за почистване на филтъра в горивото, също така карах на ръчни скорости в малко по-високи обороти няколко километра. Лампата изгасна на връщане от Гърция и върви във всички обороти нормално. Но при градско каране все още усещам понякога невървене в ниските при повече пътници в колата (днес покарах 60-70км градско) за това не мисля че проблема е решен. Трубото го гледа едно момче, което ги диагностицира много добре (при него ме пратиха доверени майстори от форума като спец по турбини) каза че няма проблеми там (а и турбото е на 30к километра сменено в БМВ гаранционно).
Ще приема съветите и ще погледна и ЕГР-а.
Когато реша на 100% проблема ще пиша за решението.
- yordan_ichev
- кандидат ентусиаст
-
Някой пробвал ли е почистване на DPF с продуктите на Senax?
- yordan_ichev
- кандидат ентусиаст
-
Здравейте отново,
След като един колега ми подшушна че е възможно да е един авкъм контрол следва да попитам дали някой се е сблъсквал с него и как мога да разбера дали аботи коректно.
Става въпрос за част с номер 11747796634 РЕГУЛАТОР НАЛЯГАНЕ - ТУРБОКОМПРЕСОР
В realoem - http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... fg=45&hl=1
След като един колега ми подшушна че е възможно да е един авкъм контрол следва да попитам дали някой се е сблъсквал с него и как мога да разбера дали аботи коректно.
Става въпрос за част с номер 11747796634 РЕГУЛАТОР НАЛЯГАНЕ - ТУРБОКОМПРЕСОР
В realoem - http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... fg=45&hl=1
12 мнения
• Страница 1 от 1