Климатик аномалия :)
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Климатик аномалия :)
Високо налягане се получава ако не се охлажда добре вършния радиатор, поради неработещ вентилатор или скапан радиатор.b2d написа:...но високото не се ли получава след като вкл компресора и завърти фреона и тогава, като му идва в повече да изкл и после пак да вкл или се бъркам?
bmw325tds написа:Високо налягане се получава ако не се охлажда добре вършния радиатор, поради неработещ вентилатор или скапан радиатор.b2d написа:...но високото не се ли получава след като вкл компресора и завърти фреона и тогава, като му идва в повече да изкл и после пак да вкл или се бъркам?
какво ще рече върния радиатор този на климатика или този на парното? ако е на климатика за да достигне някаква температура, не трябва ли да работи системата, и тук идва противоречието, че при високо налягане няма да се пусне изобщо ?

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Радиатора на климатика реално е "кондензатора" (няма нищо общо с понятието кондензатор в електрониката) във "фреоновата" система... той има грижата да охлади газа до течност, която да отиде към изпарителя... и като не охлаждаш както трябва климатичния "радиатор" се получава прекалено високо налягане и системата "изпуска" за да не каже бау и нямаш условия за работа на самата система като цяло...
Mollov написа:Радиатора на климатика реално е "кондензатора" (няма нищо общо с понятието кондензатор в електрониката) във "фреоновата" система... той има грижата да охлади газа до течност, която да отиде към изпарителя... и като не охлаждаш както трябва климатичния "радиатор" се получава прекалено високо налягане и системата "изпуска" за да не каже бау и нямаш условия за работа на самата система като цяло...
Като цяло не разбрах изобщо дали да стигам до сервиз да го погледнат или е нормална работата на духащият добре студено ( само на позиция напред ) климатик = климатроник ( не зная, защо на позиция в крака или на челното стъкло духа топло нещо може би клапите не обръща ли знам ли )

Пич отивай в сервиза тия Главани да си изтеглят 200 гр. за да не пишеш теми от рода на :странно чукане от компресора, компресора нещо блокира!Относно духането на топло проблема ти е в клапаните на парното.
Да помоля някой да вземе да ми пусне официална информация колко точно трябва да е фреона на М50Б20 с ванос климатроник защото ми казват, че имало значение коя година е колата а именно имали графа 92 - 825гр 92-95 1000гр 95-97 - 1200гр има ли нещо вярно или са им тъпи книжките дето четат от тях ? 

До 93 на R12 1000-1200 в зависимост от кондензатора,след 93 на R134a 825+/-25гр. Няма значение с кое ДВГ-си!
- auditek
- Потребител
-
- Кара: BMW E36 coupe/m52b20
Здравеите,извинявам се че пиша в тази тема,защото виждам,че е от миналата година,но никои нищото не ми отговаря в другите теми на BMW форума.Преди седмица реших да си включа климатика и нещо изчатка като спрях забелязах че се е скъсал ремака за климатика,наи вероятно компресора е затегнал.Въпроса ми е имали някакъв проблем да си карам колата без този ремак на климатика,защото в момента нямам свободно време да обикалям по сервизи.Колата ми е E36 320i coupe ( M52B20 ) Благодаря предварително 

23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2