Въпрос за климатик и трети стоп.

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW и VAG

Въпрос за климатик и трети стоп.

Мнение от zafirovp » 28 Апр 2013, 21:36

Здравейте,
ето че температурите се покачват и е време за ремонт на климатика. Тече ми фреон под таблото. Малко е като количество и не ми пречи да си го пълня, но и без това трябва да махам таблото и реших да се опитам до го оправя. Идеята ми е, да отида повторно на диагностика, за да ми покажат точно от къде тече, а не просто да кажат под таблото е, ще струва 500 лв ремонта. :censored: След това следва махане на таблото и отстраняване на проблема. Искам да попитам, какво трябва да сменям като превантивна мярка под таблото. За о-пръстените ясно, но има ли нещо друго което да сменя сега, а не след 2-3 седмици пак да разглобявам.

Вторият ми въпрос е дали мога да сложа 3ти стоп на багажник без тази екстра и чистачка. Интересува ме по-скоро ме начина на закрепване, кабелите са лесни.

Става въпрос за компакт Е36 м42.

Благодаря.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: напред с вратите
Мечтае да кара: M3

Re: Въпрос за климатик и трети стоп.

Мнение от Angelov91 » 28 Апр 2013, 21:43

Колега свалял съм табло на Е 36 голям филм щи е :( виж да не капе от трите тръби дето влизат в радиатора на парното намират се в до педала на газта 3 алуминиеви са няма да ги сбъркаш :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 325 dizel

Мнение от krasi2bmw » 28 Апр 2013, 22:59

Angelov91 написа:Колега свалял съм табло на Е 36 голям филм щи е :( виж да не капе от трите тръби дето влизат в радиатора на парното намират се в до педала на газта 3 алуминиеви са няма да ги сбъркаш :)

Привет , както каза колегата провери пьрво там , това може да ти го направи всеки който зарежда климатици . Ако не е от там остава радиатора , което е и по вероятно . Почни от по малкото зло :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 98' e36 318i
Мечтае да кара: e36 ///M3
Детайли за колата: M43B18

Мнение от BMWMHartge » 29 Апр 2013, 1:55

Както казаха колегите, но може да е и от климатичния радиатор под таблото, които се намира зад радиатора за парно и двата са затоворени в голяма черна кутия.
93' e36 320i coupe
98' e36 318i sedan

Назад към E36