Демонтаж на маска ?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 M-Sport
Детайли за колата: 320D sapphire black

Демонтаж на маска ?

Мнение от grudev » 28 Апр 2013, 18:59

Здравейте колеги,

След много труд се отказах. Не можах да сваля предната маска. Някой може ли да ми обясни подробно, стъпка по-стъпка как се сваля, за да монтирам по обратния ред нова. Колата е е36 седан, 1992 г.

Благодаря,
Drift machine ....

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: ARKTISSILBER METALLIC (309)

Re: Демонтаж на маска ?

Мнение от red_bull92 » 28 Апр 2013, 19:22

Здравей, колега демонтажа е много лесен. 1-во трябва да махнеш фаровете, 2-ро маската при фаровете е закачена в 2-та края на купето отпред точно при мигачите, 3-то сваляш щифтовете при пантите за капака (над бъбреците, те са 1вото нещо, което се вижда като овориш капака, което да държи маската) и не си спомням но маи над радиатора имаше 2 болта отстрани. Като погледнеш колата отпред, на левия бъбрек отляво в дълбочина и на десния вдясно пак в дълбочина трева да има още 2 щифта. Нямам снимка иначе щях по-подробно да ти опиша, кое къде е :yes:
Кола с предно предаване е като жена с малки цици, върши работа, но не доставя удоволствие!
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: колело с обратна дирекция
Мечтае да кара: колело с предно предаване

Мнение от Metzeler » 28 Апр 2013, 19:43

Сваляш кората над маската с бъбреците,махаш бронята,махаш и фаровете и маската се държи за : Калниците отдолу в предния край до мигачите(като махнеш бронята и фаровете ще видиш видийте),имаш 4 болта по 2 на всяка ключалка(за ключалките на капака става върпос),и отстрани на водния радиатор имаш по още 2 болта и като развиеш и тях просто е издърпваш
За да се ориентираш точно ще ти кажа кви са ти болтовете:На ключалките са ти Торс и 4те болта с обла глава,на водния радиатор отстрани трябва да са същите ако ли не значи са за ключе 10(тва е според годината на колата) отдолу на калниците са видиики с глава за ключе 8

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: кво му падне...
Мечтае да кара: М6 G-power

Мнение от jorko7120 » 29 Апр 2013, 12:13

Не мисля че е нужно да се свалят бронята и фаровете (не отричам че ще е по-лесно ) . Та ако изкаш да я свалиш без да разглобиш цялата кола чети внимателно. Първо за да ти е по-лесно да придобиеш представа вадиш новата маска и я оглеждаш внимателно. После както ти казаха хората преди мен сваляш пластмасата над радятора след това сваляш заключвалките на капака, след това между радиятора и фаровете от двете страни маската е хваната с по един винт за фара също има по две рапитки от страна срещу фаровете не знам тук как да ти го обясня за да ме разбереш но ако искаш снимай новата маска от няколко ъгъла и ще ти отбележа всички болтове ...като махнеш всички тези болтове маската остава да се държи на по два болта от двете страни за калниците . Може би заради тях колегите казват че трябва да се свали бронята но аз предпочетох да навъртя волана и да сваля подкалника до половина и така да стигна до тях като свалиш и тия два болта от двете страни маската трябва да иэлезе
За Хелуин
Flash написа:Децата в Перник, като почукат на вратата на някой, вместо "номер или лакомство", казват "ракия или бой". :mhihi:

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 M-Sport
Детайли за колата: 320D sapphire black

Мнение от grudev » 29 Апр 2013, 20:10

Благодаря ви за ценната информация. През празниците ще опитам отново
Drift machine ....

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: кво му падне...
Мечтае да кара: М6 G-power

Мнение от jorko7120 » 29 Апр 2013, 22:13

grudev написа:Благодаря ви за ценната информация. През празниците ще опитам отново

Както ти казах първо вадиш новата маска оглеждаш я хубаво да видиш каде има болчета и тн сещаш се какво сме писали и няма какво да се опитваш а направо я сваляш :)
За Хелуин
Flash написа:Децата в Перник, като почукат на вратата на някой, вместо "номер или лакомство", казват "ракия или бой". :mhihi:

Изображение

Назад към E36