Регулиране на врата на компакт

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW и VAG

Регулиране на врата на компакт

Мнение от zafirovp » 03 Апр 2013, 10:26

Здравейте,
търсих доста по следния въпрос, но нищо не открих. Вратата от към шофьора ми седи накриво. В горната част стърчи 1-2 мм, а в долната е по навътре от колкото трябва. След 80 км започва едно страшно свистене да се получава. Моля дайте съвет как да си я регулирам? :bchug:

Потребител
Аватар
Кара: 318ti
Детайли за колата: 318ti M-technik

Re: Регулиране на врата на компакт

Мнение от Бобито » 03 Апр 2013, 11:35

По описанието ти ми се струва, че ти е крива горната част на вратата и колкото да е странно можеш да си я изправиш сам, като при отворена врата (при отворен прозорец) подпреш долната и част с крак, но на голяма площ, и накрая, за да не вдлъбнеш ламарината, и с двете ръце дръпнеш силно рамката на прозореца в желаната посока. Тя мърда по малко и можеш да я напаснеш в затворено положение да е равна отгоре, и отдолу. Това съм го правил на една колежка някой и беше подпрял шофьорската врата, и рамката на прозореца се беше изправила, стърчеше навън, и пропускаше вода. Но това го прави само ако ти е крива вратата, иначе може да се регулира и от двете панти. Дано да съм ти от полза успех!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw2012 » 03 Апр 2013, 11:50

Имах компот с абсолютно същия проблем вратата седеше като подарена и едно свистене...ужас :banghead: . Може да опиташ да развиеш малко болтовете на пантите и да я наместиш. Дано съм бил полезен ;)

Матрицата на SuPeR_FLY
Аватар
Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
Мечтае да кара: и да е жив и здрав!

Мнение от POL_Starshi » 03 Апр 2013, 12:43

Бобито написа:По описанието ти ми се струва, че ти е крива горната част на вратата и колкото да е странно можеш да си я изправиш сам, като при отворена врата (при отворен прозорец) подпреш долната и част с крак, но на голяма площ, и накрая, за да не вдлъбнеш ламарината, и с двете ръце дръпнеш силно рамката на прозореца в желаната посока. Тя мърда по малко и можеш да я напаснеш в затворено положение да е равна отгоре, и отдолу. Това съм го правил на една колежка някой и беше подпрял шофьорската врата, и рамката на прозореца се беше изправила, стърчеше навън, и пропускаше вода. Но това го прави само ако ти е крива вратата, иначе може да се регулира и от двете панти. Дано да съм ти от полза успех!

По този начин и аз съм го правил и се получава!
<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW и VAG

Мнение от zafirovp » 28 Апр 2013, 14:29

Направих го през пантите, не е толкова трудно. Само трябва някой да държи и да се внимава да не се доближи вратата до калника, че за малко да си счупя лайсната така.

Назад към E36